Filmy které vám dají návod, jak stoprocentně sbalit holku

Nejednomu chlapovi alespoň jedenkrát nevyšlo rande. Mohlo se jednat o první, o druhé, někdo se s takovým problémem potýká neustále. Řešení ale může být nasnadě více, než by si jaký chlap myslel. V romantických i komediálních filmech to jiskří neustále, tak proč se nepoučit právě u těch nejznámějších, které doslova obsahují návod, jak sbalit holku?

Hitch: Lék pro moderního muže

Garanci úspěšného rande s dívkou vašich snů přislibuje v této romantické komedii Will Smith jako Alex „Hitch“ Hitchens. Jde o legendu mezi muži, která je samozřejmě anonymní všem ženám, jelikož by je nemuselo dvakrát potěšit jeho profesní zaměření. Mužům známý Hitch je totiž „randeolog“, snad jediný svého druhu. Svým zaměstnáním se živí v přelidněném New Yorku, kde nemá o nabídky práce nouze. V čem jeho práce spočívá? Předložíte jméno vaší dívky a Hitch se postará o zbytek. Má perfektní přehled o tužbách rozličných druhů žen, o které se neváhá, samozřejmě za peněžitou odměnu, podělit se svými zákazníky. Samozřejmě, že návod v tomto filmu nespočívá v tom, abyste si podobného „randeologa“ pokusili najít i ve vašem městě. Stejně jako v ostatních filmech ze seznamu: „Sledujte a učte se“.

Hitch je úspěšný u každého

Hitch je úspěšný u každého

Bláznivá, ztracená láska

Co naděláte, když po letech skvělého manželství zjistíte, že vás žena podváděla a vy jste se zároveň stali randícím prknem bez naděje na znovunalezení štěstí? Dramatický scénář jako vyšitý, který nikomu samozřejmě není přán, ale v takovou chvíli vyhledejte radu přítele. Tedy v Bláznivé, ztracené lásce je to trochu vyhrocené, jelikož Steve Carell jako Cal Weaver vyhledá, nebo je spíš vyhledán Ryanem Goslingem, pohledným třicátníkem Jacobem Palmerem s ambicemi pro sport a… ženy. Raz, dva, tři, raději si to třikrát rozmyslete, než se necháte radit od proutníka, ale vždy můžete dát jen a pouze na ty doopravdy zásadové rady. A těmi Jacob rozhodně nešetří. Láska je ale láska, a vždy se řiďte hlavně tou, a rozumem.

Jacob ví, jak na věc

Jacob ví, jak na věc

Prci, prci, prcičky

Klasika všech studentských komedií, která ale také může nabídnout pár rad. Rozhodně to v ní přímo vibruje věcmi, které byste na svých schůzkách dělat určitě neměli. Čtyři kamarádi, téměř bratři, si v posledním ročníku střední školy slíbí, že ani jeden z nich neprojde tímto životním mezníkem s takovým břemenem, jakým je panictví. Závod v nabalování tedy začíná, jeden trapas předhání druhý, nakonec ale i ti z nich nejzoufalejší dojedou k cílové pásce. A Stifflerovo „Vykuř mi ho krásko!“ si tedy rozhodně k srdci a do hlavy neberte.

Doma nezkoušejte, nikde nezkoušejte

Doma nezkoušejte, nikde nezkoušejte

Next + Padesátkrát a stále poprvé

I když je Next s Nicholasem Cagem spíš akční sci-fi, s Padesátkrát a stále poprvé má jedno společné. Nicholas Cage i Adam Sandler mají nesčetně šancí na to, aby dostali svoji kýženou slečnu, a tak také vystřelují jednu balící taktiku za druhou. Nicholas Cage jako Cris Johnston dokáže vidět minutu napřed v čase a Adam Sandler jako Henry Roth zase pídí po ženě, která má poruchu krátkodobé paměti. Dámy jsou ve značné nevýhodě, přitom o tom ani neví, ale pro pány ve filmech i u obrazovek takové situace skýtají šance vyzkoušet na desítky technik a objevit tu jedinou pravou.

Nakonec se jim to stejně povede

Nakonec se jim to stejně povede

Je to ale hlavně ve vás

S dalších filmů ještě můžeme zmínit 40 let panic, Deset důvodů, proč tě nenávidím a jestliže takový seznam stále nestačí, určitě se vynasnažte, a naleznete i další. Nebuďte ale přehnaně napodobovací a vybírejte jen takové taktiky, které nejdou přes čáru. Je v pořádku být gentleman a všímavý detailů, co ale ženy skutečně ocení a co se vám bude hodit na dalších schůzkách, potažmo ve vztahu, je nehraní si na filmové proutníky, ale být opravdu ve své kůži a sám sebou.

Máte jiný film anebo radu, o kterou byste se poradili?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zlaté maliny 2015 – jaké byly nejhorší filmy loňského roku?

Proč filmy podle her na plné čáře prohrávají? Jak dopadne Warcraft a další?