Koronavirus donutil producenty kondomů zastavit výrobu. Čeká nás populační boom?

Největší světový výrobce prezervativů přerušil kvůli koronavirové pandemii výrobu, a spousty doma zavřených lidí po celém světě teď zjišťují, že s igelitovým sáčkem od rohlíků to nevyhrají.

kondom

Malajsie je sice krásná, ale taková zvláštní země. Občas by se o ní mohli vyprávět vtipy jako: „Sejde se král, byrokrat a radikální imán…“ ale asi by to nebylo vhodné. Za urážku panovnické dynastie tu můžete dostat trest smrti, vtípky na úřady končí kriminálem a za znevažování náboženství je bičování. Země si z administrativy, dogmatického vnímání víry a neomylnosti svých vůdců vzala to nejlepší.

Takže třeba prostituce je tu (až na dvě provincie) naprosto legální, a 150 000 zdejších úředně evidovaných šlapek tu generuje příjem z daněné sexuální turistiky ve výši 963 milionů dolarů.

Což je trochu nevysvětlitelná suma, ale budiž. Protimyslné je, že to zdejším holkám můžete strčit kamkoliv, jen prosím žádný análek, protože sodomie je z hlediska víry hřích. A za to je tu veřejné bičování.

Končíme, sklízíme. To dělá teď každý

Paradoxy zdejší sexuality a státem podporovaného ero-průmyslu tím zjevně nekončí. Mimo větší města a turistické destinace je tu například docela kumšt sehnat antikoncepci, byť země patří mezi – a teď se podržte – největší producenty kondomů.

Zdravíme do českých gumáren, ale zdejší firma Karex Bhd. jich vyrábí přes 5 miliard ročně. Tedy, vyráběla. Každá pátá šprcka na světě vznikla tady, než přišel, jak asi víte, koronavirus. A ani v pokrokové Malajsii nemají zvláštní zájem na tom, nechat se nakazit smrtící rýmou (nakazilo se jim 1400 a umřelo 26 zaměstnanců).

Takže provoz zdejších balónkových fabrik nejprve utáhli o 50 %, a teď mají zavřeno úplně, než se to přežene. Odstávka trvající momentálně druhý týden snížila objem tržně dostupných prezervativů o 100 milionů. Sranda? Jak se to vezme.

S kondomem to bude za příplatek

Podobně totiž zareagovala drtivá většina světových producentů. Všichni tedy ukazují prstem na Malajsii, že to oni první… ale když se kvůli pandemii omezují nebo ruší všechny odvětví nestrategického průmyslu, nikdo evidentně nepromyslel dlouhodobou důležitost kondomů.

Jasně, že spousta lidí by si radši prostřelila koleno, než by trávili několikaměsíční vynucenou karanténu se svou manželkou či partnerkou. Na druhé straně je tu ale pořád dost lidí, kteří se vzájemně milují a mají fakt rádi. A čas společně tráví tak příjemně, jak to jen jde.

Třeba sexem. Protože co si budeme povídat, těžké chvíle umí sblížit, sex je přírodní antidepresivum pro chudé, je jaro a když v televizi zrovna nic nedávají… jo, ve zprávách se o tom nedočtete, ale momentálně teď do toho jako králíci buší mraky lidí. Násobně víc, než je běžné.

Milujte se a množte se

Příměr s králíky vůbec není scestný, protože když ušatého samce Karla zavřete do kotce k ramlici, možná to začne prskáním a budou lítat chlupy, ale dřív nebo později to skončí pářením. A roztomilými mláďátky. V tomhle detailu jsme se od hyper-sexuálně výkonných zajícovců až donedávna lišili, protože jsme více či méně měli k dispozici přiměřenou antikoncepci a používali ji. Che. A ještě jednou che.

Od března za plus/mínus devět měsíců uvidíme skutečnou bilanci koronavirové pandemie, protože do spousty domácností po celém světě přiletí před Vánocemi čáp. Nebo vrána. Nebo možná celé hejno ptáků, protože i když si všichni budou dávat fakt pozor, jinak to ani dopadnout nemůže.

Takže byť se kolem prosince budeme všichni nejspíš plácat v nějaké ekonomické krizi, žalostný pláč nespokojených bankéřů přehluší řev novorozenců. Máme se věru nač těšit. Momentální globální výpadek kondomů už jako riziko pro budoucnost rozpoznala i Světová zdravotnická organizace (WHO), která prostě populačnímu růstu na vyspělém západě nepřeje. Doporučení na závěr?

Tak jako jste před pár týdny bláznivě sháněli filtry a roušky, mouku/těstoviny a potom se honili za Paralenem, můžete teď vyběhnout k nejbližší drogérii a skoupit tam zásoby kondomů. Protože nejsou a hezky dlouho ještě nebudou. Prezervativy se stanou novým toaleťákem, nedostatkovým luxusním zbožím během krize.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co dělat, když v ní uvízne kondom. Napusťte horkou vanu a postupujte podle návodu

Deset nečekaných způsobů využití kondomu