KOMENTÁŘ TÝDNE: DO DRUHÉ PŮLKY PRÁZDNIN S ODHODLÁNÍM!

Člověk ani nemrkne a půlka prázdnin v tahu. To by samo o sobě ještě neznělo nijak hrozně (do školy už přece jen drtivá většina z nás nechodí), ale ono stačí i dění za uplynulý týden. Posuďte sami, jak se nám přelom prázdnin 2015 „zapsal do dějin“.

Vedro že by jeden chcípl

My samozřejmě chápeme, že tohle je fakt, který nemůžete přehlédnout, ale co je moc, to je moc. V uplynulém týdnu zasáhly ČR letos dosud nejvyšší teploty. A i když nepadla obávaná „čtyřicítka“, otravnost vedra dosáhla v uplynulém týdnu levelu Okamura. Nic ale není ztraceno! Teplofilové (fůj vám) jsou stále v naději, protože nechutně teplo zůstává i v dalších dnech. A my z trudomyslnosti začínáme velebit i takovou odpornost, jako je čistá voda!!! Svět spěje do záhuby!

Fotbalistům teplo není

A to konkrétně těm plzeňským a sparťanským. Ani jeden z týmů nedokázal dotáhnout slibně rozehranou partii předkola Ligy mistrů a musí se tak spokojit jen s Evropskou ligou. Studená sprcha, která po vyřazení následovala v Plzni i v Praze, asi není úplně hodna závidění ani v těchto parných dnech! Inu 380 milionů v luftu, to už šéfům pohne krkavicí! Podle neověřených informací se hráči obou týmů od minulého týdne dost klepou – navzdory počasí!

Blanka se otevře 20. září

Podle nás je dost fér, že se k termínu otevření tunelu Blanka přestal dávat rok. Přece jen je pořád ještě dost těch, kteří by byli ochotni konkrétnímu termínu uvěřit.  A pak: Pokud by to nakonec přece bylo letos, obejde se alespoň celá akce bez potíží s „čumily“. A náměstek pražské primátorky Petr Dolínek pak bude moci vítězoslavně zvolat: „Já jsem to říkal!“. To ale nemění nic na tom, že celou tuhle taškařici nelze shrnout výstižněji než ve videu!

Porsche Dana Landy poničil vandal

A to neměl dělat.  Ne snad, že by z toho měl Landa šrámy na duši (k těm přišel úplně jinde), ale jeho fanoušci to úplně nevydýchali. A tak na milého vandala pořádají virtuální hon! Poškrábané auto přece zaslouží nějakou tu zlomeninku, nebo jiný adekvátní druh vendety! Podle neověřených informací má být „bit jak žito“. Asi nějaká kejkle, nebo co!

70. výročí svržení atomové bomby na Nagasaki

My říkáme pořád, že některé hračky by měly zůstat jen na papíře! Na 80. 000 obětí jaderného výbuchu v Nagasaki  snad napříště zůstane pro takové tvrzení výmluvným argumentem. Dívejme se na to ale pozitivně. Byť vývoj jde stále kupředu, již 70 let nikoho taková „volovina“ nenapadla. Tak snad nám to vydrží i nadále!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sníh, led a kamení aneb cyklistický masakr

29 fotek, kterými lépe strávíte čas