Kníry jsou zase tu! Jak si s nimi poradit, abyste vypadali ještě k světu?

Pokud se letošní listopad opět rozhodnete podpořit známou akci a nechat si narůst knír, bude se vám hodit pár praktických rad.

Pokud chcete vypadat jako gentleman, je dobré se při úpravě vousů řídit několika pravidly. Je jasné, že knír vždy přitáhne pozornost, a je již na vás, zdali bude zájem veřejnosti pozitivní, či negativní. Je také důležité brát na vědomí, že zmíněná úprava vizáže přidá mužům vždy pár let navíc, což však většina považuje za žádoucí a super!

1. Komplexní celek

Není knír jako knír. Můžete si nechat narůst pouze delší strniště nad horním rtem nebo se pustit do pěstování hustého hipster vzhledu. Berte však vždy v potaz vaši kompletní vizáž. Celek by měl působit vyváženě, proto nezapomínejte, že kromě vousů hraje významnou roli i váš účes. Obecně platí, že husté vlasy snesou výraznější knír a naopak.

2. Úprava knírů

Na výběr máte z nespočtu možných úprav. Krátký knírek je tvořen hustými a tvrdými vousy, které je vhodné nejdříve upravit kvalitním strojkem, a následně je špičkami nabroušených nůžek zarovnat do požadovaného tvaru. Zbylé okolí je potřeba oholit opatrně dohladka. K tomu vám pomůže především flexibilní výkyvná hlava. 

Pokud se rozhodnete pro dlouhý knír, úprava se trochu liší. Nejprve opět strojkem oholíte okolní tvář, a následně naberete hřebenem část vousů, kterou lehce prostříháte tak, aby byl knírek uprostřed kratší a ke koutkům se prodlužoval. Na závěr můžete vyzkoušet i speciální vosky, díky kterým pomocí prstů zatočíte vousy mírně vzhůru.

3. Experimentujte a hrajte si

Do módy se vrací výrazné netradiční tvary i nepřehlédnutelné plnovousy. Je tak jen na vás, jestli budete díky úpravě horního rtu vypadat jako Charlie Chaplin s jeho typickým hustým knírem pod nosem, nebo si raději necháte knírkem opticky zarůst celý horní ret ála Freddie Mercury. Pokud máte díky genetické výbavě husté vousy po celé tváři, můžete se pustit i do „drsňáckého“ kníru  nad horním rtem pokračujícím podél úst až po čelist, a vypadat tak jako americký herec a bývalý profesionální wrestler Hulk Hogen. A pokud vám ani to není dost, pozornost si rozhodně získáte i vzhledem ála Salvador Dalí, jehož tenké konce kníru směřují zpříma vzhůru.

4. Když na knír nemáte „vousy“

V neposlední řadě je tu dobrá zpráva pro ty z vás, kterým příroda základ pro bohatý knír nenadělila. Ženy často ocení buď hladce oholenou tvář, nebo sexy strniště. Knírek tedy volte uváženě nebo jen na listopad pro podporu dobré věci.

Tak co, už jste si vybrali svůj styl?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Originální aplikace na seznámení

7 TOP trendů pro podzim a zimu