Klitoris a všechno, co jste o něm potřebovali vědět. Kde ho najít, jak s ním pracovat a jaké je jeho tajemství

Každý přece ví, kde je klitoris. Vážně? Počkejte, až potkáte nějakou, na kterou si budete muset vzít lupu. Vyděsíte se, až její tlačítko na rozkoš nebude k mání? A jak to s ním vlastně chodí?

Klitoris. Kde ho najít, jak s ním pracovat a jaké je jeho tajemství

Klitoris je stále jedna velká neznámá. Ve francouzské lékařské encyklopedii z roku 1813 se píše o ženě, jejíž klitoris měl jen málo uvěřitelných 31 centimetrů. Těžko říct, jestli zrovna tohle je výhra, nicméně na druhé straně rozměrového spektra stojí klíny, u nichž si nejste jistí naprosto ničím. „Fakt ten poštěváček má? A kde jako?“

Řekni Á

Poštěváček se svým tvarem připomínající lícní kost má víc než 8 000 nervových zakončení a hlavně, jeho vnitřní část je větší než ta vnější. Někteří na obrázku ze sonogramu hovoří o orlu v letu nebo písmeni A, tak budiž. Věda o něm ještě stále neví všechno, takže ani to, zda je jeho velikost genetická. Na tyhle výzkumy bohužel stále chybí peníze, neboť rakovina a další nemoci se špatným koncem mají přednost.

Penisy také nejsou stejné

V každém případě to, co vidíte okem, když milenka dá nohy od sebe, je jen špička ledovce. S přihlédnutím k anatomii taky počítejte s tím, že v některých případech se asi tak 97 procent tohoto tajemství ukrývá uvnitř, takže poštěváček nemusí být venku skoro vůbec – nebo ho zakrývá kapuce, což je modifikace předkožky (prepucium clitoridis). Celkově je však poštěváček velký asi 10 centimetrů, přičemž skutečně ten kousek, ke kterému se s trochou šikovnosti dostanete, je pouze malou ukázkou.

Když hledáte kešku

Nechcete-li být za neschopného a totálně neznalého amanta, nenechte se tím, že v jejím rozkroku něco „chybí“, vykolejit a zvolte nenápadný způsob objevování. Nejprve olízněte kapuci a zjistěte, jaká je situace. Vycházejte přitom z faktu, že když se klitoris vzruší, obvykle vyjde ven proto, aby vás poznal. Za to poděkujte erektilní tkáni. Teď máte příležitost ověřit si její funkci v praxi.

Nasaďte špičku jazyka právě na tuhle kapuci a provádějte krouživé pohyby, popřípadě si během jejího odsouvání pomozte prsty. Většinou to orgánu, který si tak rád hraje na schovávanou, stačí. Za pár minut stimulace klitoris nabobtná krví, zduří se a zvýší svoji citlivost. Pak už není problém dělat věci tak, jak jste zvyklí. Jestli se však té vaší bude dráždění líbit, záleží na faktorech, se kterými stejně nic neuděláte.

Klíčové souřadnice

Existuje argument, že na velikosti v tomhle případě záleží. Jistá studie provedená v roce 2014 totiž našla souvislost mezi většími klitorisy a častějšími orgasmy. Vědci se spoléhali na magnetickou rezonanci při skenování pánevní oblasti 30 žen, z nichž 10 zřídka nebo nikdy nedosáhlo orgasmu. Díky tomuto experimentu se přišlo na to, že ženy, které mívají problémy s vyvrcholením, mají menší klitorisy, které jsou navíc umístěny zhruba 5 až 6 milimetrů dále od vagíny. I poloha poštěváčku tedy evidentně hraje roli, ne že ne. Naštěstí pro všechny platí jedno a totéž.

V momentě vzrušení ženské tělo produkuje více estrogenu, testosteronu a oxytocinu. Hormonální koktejl způsobuje narůst sexuálního apetitu a touhu po dotycích, ať už je spodní výbava jakákoli.

A jak to klitorisem máte vy? Je to váš oblíbený orgán?

Autor: Adam

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Chcete s ní mít orgasmus nastejno, zkuste tohle. Roli hraje pohled, poloha i sebeovládání

Jak umýt vaginu. Staňte se mistry intimní hygieny opačného pohlaví. Tyhle schopnosti se neztratí