Každý správný muž musí pod chirurgický nůž! Které chirurgické zákroky jsou v pánském světě nejžádanější?

Jestli jste nezamrzli v 80tkách, nepřekvapí vás, že chlapům na vzhledu záleží a umí tomu jít patřičně naproti. Kdo dnes bere svou vizáž opravu vážně, dá tomu rozhodně víc než jen za kadeřníka.

muž chirurgický zákrok

„Poslední roky evidujeme nárůst počtu mužů, kteří k nám na kliniku přicházejí. Zatímco dříve se jednalo o výjimky, dnes bývá u neinvazivních zákroků zvykem, že až 1/3 klientů je mužského pohlaví,“ uvádí ředitelka kliniky estetické medicíny Zora Valanská z Esthetic Medical. A její slova potvrzuje také odborník na invazivní metody, plastický chirurg MUDr. Josef Kulhánek z Lékařského domu Praha 7. „Muži k nám nejčastěji chodí s žádostí o operaci horních a dolních víček, rhinoplastiku, ale výjimkou není ani liposukce nebo zákrok zvaný gynekomastie, kdy se pacientovi zmenšuje poprsí.“

Jaké jsou hlavní motivy?

Přestože věk přináší jeho majiteli často důvěryhodný a důstojnější vzhled, může se samozřejmě podepsat i negativně. Některé změny stárnutí zkrátka i u mužů vyvolávají nízkou sebedůvěru, a nejen psychický diskomfort.

Podle odborníků jsou procedury cenově dostupnější, zároveň můžeme narazit na stále modernější vybavení, i inovativní šetrné kosmetické procedury, které pomáhají obhájit pracovní i společenské teritorium více než dřív. Podle MUDr. Jany Votrubové, Ph.D. z Esthetic Medical je sebejistota a dobrý pocit z pohledu do zrcadla, i od dámských protějšků nejčastějšími motivy pro kosmetický zákrok. Oproti ženám to mají přitom hozené trošku jinak. Podstupují umírněnější a více konzervativní zákroky. Zkrátka vědí, co chtějí a nepodléhají tolik nekonečnému vylepšování ani honbou za totální dokonalostí. Změny jsou decentnější a rozhodně jimi tolik nestrhávají pozornost okolí.

Jaké chirurgické zákroky jsou u mužů nejčastější?

Odstranění kruhů a váčků pod očima

Bez skalpelu to dříve nešlo, dnes už je ale na světe Plazmalifting RegenPlazma (PLR). Seznamte se s unikátní technologií re-aplikace vlastní plazmy především tam, kde potřebujete vypnout, vyhladit, zjemnit pokožku nebo i změnit její nepřirozenou barvu. Lifting plazmou vpraví do vyčerpaných buněk nový elixír a donutí je k rychlé regeneraci. Pokud se do séra zakomponuje také kyselina hyaluronová, ihned se při buněčném omlazování začíná produkovat kolagen. Hluboké rýhy a vrásky vyplní a pokožka se propne a vyhladí. Po prvním ošetření odcházíte z kliniky viditelně omlazení a navíc bez větší újmy po svých.

Botulotoxin

Další nevinná pomoc, která dokonale rozmetá mimické vrásky a zpříjemní pohled i na zamračeného nadřízeného. Aplikaci i méně odvážní. Několik malých vpichů botulotoxinu paralyzuje nervový přenos u kritických a neustále stažených svalů. Vyhlazená omlazená pleť a žádné nepříjemné vrásky. To je výsledek, který uvidíte přibližně po dvou dnech a až na půl roku. Svaly po nečinnosti reagují méně, a i když účinek vyprchal, nedostávají se už do tolik nežádoucího původního pokřivení. Případné intervaly mezi opakováním botulotoxinu se díky tomu prodlužují. Pokud někdo botulotoxinový zásah z principu odmítá, v určitých partiích je možné vrásky vyřešit i plexrem nebo laserem.

Rhinoplastika

Nebaví vás řídit se příslovím: „Podle nosa poznáš kosa?“ Pak je čas na usměrnění pomocí menší operace. Zjemnění tvaru, pokřivení a zmenšení velikosti, je pro zkušeného chirurga relativně nenáročný úkol. Jde o oblíbenou invazivní metodu, jak efektivně dosáhnout spokojenosti s vlastním vzhledem. K mírnějším zákrokům už není nutná ani celková anestezie, takže šťastlivec odchází domů v den zákroku. V opačném případě to chce dvoudenní klid na lůžku.

Odstranění nadměrného pocení

Nadměrné pocení u mužů není nic neobvyklého. Velkou výhodou současné doby je skutečnost, že ani tento problém nemusí trápit muže donekonečna. Na zvýšenou činnost potních žláz v oblasti dlaní, čela, podpaží nebo chodidel zabírá botulotoxin. Manažeři se tak už nemusejí obávat zpocené pravice nebo zápachu chodidel při obchodním jednání. Ono ostatně, kdo by měl rád řinoucí se pot po těle?

Liposukce

Tak už ani tady se nemusí vždycky řezat. Má-li majitel opravdu hodně materiálu, jiná cesta než odsátí tuku není. Nejvíce si tak muži řeší partie břicha. Jde-li ale o podkožní tuk v adekvátní míře, je možné sáhnout po laserové liposukci v lokální anestezii. Stále oblíbenější jsou ale především neinvazivní postupy. Lipolýza například pomocí vpichu lecitinu cíleně rozpustí nežádoucí tuk a tělo ho následně samo vyloučí. Bez práce a bez bolesti přijdete o podbřišek, oplácané paže, hýždě a stehna, ale třeba i podbradek. Stejně viditelné výsledky má i metoda Vanquish. Zhruba po 5 krátkých sezeních cíleně odbourá tukové buňky pomocí vysokofrekvenčních vln. Zahřejí je do požadované teploty, až sami odumřou.

Podpora růstu vlasů

Kouty ani lysina na hlavě moc sebevědomí nedodává. Ti, co nechtějí holit hlavu žiletkou, mají dnes už pestrou možnost volby. Hřívu lze obstarat dokonce i bez nastřelování. Mezoterapie vpraví do tkáně hlavy super výživný koktejl kmenových buněk, růstových faktorů, biomimetických peptidů a minerálních látek. Nic vám to neříká? Nevadí. Metoda založená na obsahu séra a nanotechnologii dokáže při odhodlání a pravidelnosti zarůst i pleš. A to je hlavní. Když se pak ještě posadíte pod sprchu paprsků biostimulačního laseru, vlasy budou vaše. Hloubkové účinky opět urychlí krevní mikrocirkulaci krve, tím povzbudí tvorbu kolagenu i hojení vpichů po mezoterapii.

Gynekomastie – redukce prsu u mužů

Je to tak. I svoje prsa muži řeší. Jde o choulostivý nedostatek způsobený testosteronovým disbalancem, nebo přetíženými játry například z nadměrného užívání léků. Zvětšené prsní žlázy dovedou mužskou ješitnost srazit na kolena. Neinvazivním řešením je podávání hormonů. Pokud ani to na velikost poprsí nezareaguje, je na řadě invazivní přístup. Náročnost zákroku je různá. Možná je lokální anestezie, po které pacient odchází s malou jizvičkou domů, nebo celkové uspání pro rozsáhlejší chirurgický zákrok.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nové trendy v estetické medicíně. Jak si vylepšit vizáž?

Jak si správně mýt penis? Ani dnes to mnozí nevědí!