K čemu Apple watch slouží?

K základním funkcím fitness trackeru přidal Apple postupně další, například možnost nakupovat pomocí Apple Pay, barometrický výškoměr, senzor detekce pádu, sledování menstruačního cyklu a analýzu okolního hluku, možnost používat video a zvukové soubory na iCloudu, procházení map, odesílání a přijímání e-mailových zpráv, používání kalendáře a aplikací pro zasílání zpráv, čtení zpráv a předpovědi počasí, možnost diktovat poznámky a samozřejmě hlasovou asistentku Siri pouze v režimu GPS+cellular.

apple watch

S hodinkami Apple Watch bylo možné plavat s digitálními hodinkami na zápěstí, ale až do vydání modelu Ultra v roce 2022 s nimi nebylo možné provozovat různé vodní sporty, jako je vodní lyžování nebo potápění. V hodinkách Apple Watch 6 přibylo k měření srdečního tepu, měření okysličení krve, které má důležitý vliv na pohodu a zdraví. Funkce související se zdravím a bezpečností byly v hodinkách Apple Watch řady 8 vylepšeny a zdokonaleny.Je důležité si uvědomit, že mít na zápěstí hodinky Apple Watch je užitečné pro účely každodenního selfmonitoringu.

Použití i bez Iphonu

Používání hodinek Apple Watch má větší smysl ve spojení s vlastnictvím iPhonu, ale stejně jako všechny chytré hodinky jsou i bez telefonu užitečným (i když velmi omezeným) nástrojem pro ty, kteří se starají o své zdraví nebo se věnují sportovním aktivitám.

Zobrazení

Obrazovka je zobrazována technologií OLED a jas je u všech modelů 1 000 nitů. Skleněný kryt dává uživateli možnost volby mezi, kde obrazovka pružnější, dobře redukuje odlesky, ale je citlivá na poškrábání, ani ne tak od ostrých kovových předmětů jako od písku nebo safírové sklo, které je dražší a používá se již v tradičních hodinkách střední a vyšší třídy, protože je odolnější proti poškrábání.

Připojení

Abyste mohli Apple Watch používat, musí být na spárovaném iPhonu aktivované Wi-Fi a Bluetooth.

Díky softwaru si Apple Watch automaticky vybírá energeticky nejúspornější připojení: Bluetooth, pokud je telefon poblíž, Wi-Fi, pokud Bluetooth není k dispozici, mobilní síť v případě modelů GPS+cellular, pokud není k dispozici žádná z předchozích možností.

Baterie

V porovnání s jinými chytrými hodinkami, které není třeba nabíjet 1-4 dny, mají Apple Watch výdrž baterie jen 18 hodin, která se s přibývajícími modely zřejmě nezvyšuje.To je opravdu důležitá nevýhoda při koupi Apple Watch, i když se Apple zaměřil na zkrácení doby nabíjení.

Design

Apple Watch se prodávají v různých barvách, s hliníkovým pouzdrem nebo v dražším provedení z nerezové oceli či titanu.Je možné si pravidelně dopřát, custom digitální ciferníky a řemínky které si můžete přizpůsobit.

Modely Apple Watch

Všechny modely mají 64bitové dvoujádrové procesory, a interní paměť se počínaje Apple Watch 5 na 32 GB.

Chcete nejnovější model? PořiďteApple watch Ultra

Hodinky Apple Watch Series 8 byly prvním z nových produktů společnosti Apple, které byly představeny v kalifornském Cupertinu během akce Far Out, na níž byl představen také iPhone 14. Nové chytré hodinky byly uvedeny sérií příběhů lidí, kteří vyprávěli, jak jim hodinky Apple Watch zachránily život. Nový model hodinek Apple Watch Ultra se totiž podle tradice věnují hlavně zdraví. Lze je používat při sportu, protože jsou odolné proti vodě a prachu, a lze je použít i ke sledování srdečního tepu. Mezi novými funkcemi je i jedna určená speciálně ženám- sleduje jejich cyklus a dokonce je s jejich pomocímožné zjistit, zda žena ovuluje. Při představení této funkce byl také představen nový teplotní senzor, který zvyšuje množství informací zachycených zařízením.