Jste zavaleni spamem? Tyhle programy vás spasí!

Objeví se ve vaší schránce denně patnáct mailů, ale po promazání otravných spamů vám tak skoro nic nezbyde? Máme pár tipů, jak s touhle škodnou jednou provždy zamést.

Varianta první

S poněkud nihilistickým heslem Clean up your existence (Vyčistěte svou existenci) přichází služba Deseat.me. Aktuálně funguje pouze s účty z Gmailu, ale zato docela spolehlivě. Bude samozřejmě potřebovat přístup ke všem vašim zprávám, ale bohatě se vám za to odvděčí. A jedná se o službu, která už docela dlouho a úspěšně funguje, takže se nemusíte bát, že si zadními vrátky pozvete do revíru vlka.

A jak taková vychytávka vlastně funguje? Deseat.me projede vaše maily a zjistí, kde všude jste si založili nějaký účet, kvůli kterému vám pak chodí nevyžádané zprávy. U každé takové služby si můžete vybrat, jestli ji chcete zachovat, nebo odstranit. Jednoduché a efektivní!

Varianta druhá

Podobnou variantu představuje Unroll.me. Na pár rozdílů ale narazíme. Jednak se tahle služba neomezuje na Gmail, takže si užijete i v případě, že nepoužíváte schránku od Googlu. Odhlášení z různých mailových databází je samozřejmostí, ale Unroll.me má i docela šikovnou schopnost. Pokud totiž pro všechny případy chcete v nějaké databázi zůstat, ale dostávat neustále maily vás štve, tahle služba umí sloučit vybrané newslettery do jednoho mailu denně! Takže pokud chcete být nadále informováni o novinkách z vašich oblíbených e-shopů, dostanete pouze jeden mail denně, ve kterém bude vše shrnuto. Hodně užitečné!

Samozřejmě si ale musíte dát pozor na bezpečnost. Unroll.me vyžaduje správu vašich kontaktů, což úplně nepotěší, ale podle všeho s nimi nic špatného dělat nebudou. Musíte zvážit sami, zdali vám pročištěná mailová schránka stojí za trochu toho digitálního rizika. Ale nejspíš by to neměl být problém. Nevýhodou je, že ve srovnání s Deseat.me toho Unroll.me dokáže najít o něco méně, ale zase se mnohem příjemněji používá, takže pořádek v mailech si uděláte během chvilky.

Těžká váha

První dvě služby byly zdarma, ale teď trochu přitvrdíme. Mailstrom je oblíbeným pomocníkem ke správě doručené pošty, který toho ale umí mnohem víc. Odhlášení z nevyžádaných odběrů je základ, a co dál? Má třeba vlastní spamový filter, který funguje přísněji než většina ostatních, takže pokud denně řešíte otravné dopisy od nigerijských princů, tohle by mohla být cesta. Navíc na základě chytrých algoritmů umožňuje s maily pracovat po celým rozsáhlých skupinách, ne pouze jednotlivě. A můžete si i nastavit, aby maily od některých lidí vydržely ve vaší doručené poště jen omezenou dobu, a pak se smažou. Prostě cokoli vás ohledně správy mailů napadne, Mailstrom nejspíš zvládne…

Za tohle všechno si ale už musíte trochu připlatit, a tak po vás autoři programu budou chtít pár dolarů měsíčně. Službu samozřejmě můžete zdarma vyzkoušet, ale jakmile si zvyknete, nebude vám těch peněz líto.

Používáte nějaké takové služby? Nebo necháváte svůj inbox žít vlastním životem? Pište do komentářů.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Historie Androidu – na které verze nostalgicky vzpomínáme?

Recenze: Logan – Wolverine naposledy a brutálně