Jaké výhody nabízejí ergonomické židle oproti těm klasickým?

Sedavý životní styl je v posledních několika letech pro mnoho lidí nedílnou součástí práce i volného času. Bohužel, pokud je toho moc, může přinášet různé zdravotní problémy, zejména bolesti zad a špatné držení těla. S těmito problémy nám ve velké míře mohou pomoci ergonomické židle, které nabízejí řadu výhod ve srovnání s tradičními židlemi, jak je známe. A jak mohou přispět k pohodlí, zdraví a produktivitě se dozvíte v článku.

Židle

Podpora správného držení těla a páteře

Jednou z hlavních výhod, které nám klasické židle jen těžko nabídnou, je schopnost poskytovat efektivní podporu páteře a pomáhat se správným držením těla během sezení. Díky nastavitelným opěrkám, vhodnému sedáku, nastavení výšky a celkově maximální podpoře mohou ergonomické židle minimalizovat tlak na páteř a snižovat riziko vzniku bolestí zad a problémů s držením těla.

Nastavitelnost a celkové přizpůsobení potřebám

Jak jsme již výše zmínili, zdravotní židle nejvyšší kvality vám nabídne širokou škálu možností přizpůsobení. Klasická židle vám málokdy dovolí přizpůsobit si byť jednu jedinou část. Zde máte naopak možnost uzpůsobit výšku sedáku, úhel opěradla nebo polohy područek. A to opět nevede k ničemu jinému než mnohem většímu pohodlí, podpoře zdravého držení těla, a dokonce i lepší produktivitě.

Zlepšení krevního oběhu i metabolismu

O tomhle možná velká část z vás neměla ani tušení. Sezení je vždy spojeno s bolestmi zad, krku, případně dalších částí těla. Ovšem to, jak sedíme, má i velký vliv na náš metabolismus a celkový krevní oběh. A jediné, co k tomu potřebujete, je sedák s ergonomickým designem, který minimalizuje tlak na sedací kosti. Proč je to důležité? Protože určitě i vy chcete minimalizovat riziko vzniku žilních problémů a chcete sedět pohodlně!

Vyšší produktivita i kvalita práce?

Mohou také proti nepohodlným tradičním modelům přispět k zvýšení produktivity a kvality práce. Díky pohodlnému a podpůrnému sezení se dokážete lépe soustředit na svou práci a vydržet déle soustředěný, bez pocitu únavy. Tím nám z logiky věci vychází jednoduchý výsledek, a tedy ergonomická židle může vést k lepším výsledkům a efektivnější práci.

Jak sami vidíte, výhod je více než dost a pořízení takové zdravotní židle by určitě stálo za úvahu. Navíc dnes je na trhu spousta spolehlivých obchodů, jako například Liftor, kde vám s výběrem dobře poradí, doporučí vám to nejvhodnější právě pro vaše potřeby a celkově se postarají o to, abyste měli s nákupem co nejméně práce. Díky moderním vzhledům se dokonce nemusíte ani bát, že by se vám nehodila do interiéru.