Jaké květiny věnovat své lásce k výročí. Odborník radí, jak na to

Květina potěší každou ženu. Už jen to, že si muž vzpomene a svou partnerku obdaruje květinou si zaslouží obdiv. Stále méně mužů totiž nosí partnerkám květinu. Nanejvýš k narozeninám nebo výročí. A to je špatně. Ale znáte to, vybrat tu správnou květinu není jednoduché. Pojďte ji vybrat s námi.

Jaké květiny věnovat k výročí

Každá květina má svůj význam

I květiny promlouvají. V dobách minulých byla květomluva tak rozšířená, že jí každý rozuměl. Dnes už je rozšířený význam jen několika nejznámějších květin. I tak byste si ale měli dát pozor, jakou květinu darujete. Jinou totiž dáte kamarádce, jinou paní učitelce a odlišnou zase své partnerce.

Výročí

Velká událost, kdy si prostě vzpomenout musíte. Ať už se jedná o první výročí, nebo padesáté. Darujte své partnerce kytici oblíbených květin a na tohle výročí nikdy nezapomene. Každá žena se těší, kdy dostane květinu. To, že ji někdo miluje není třeba dávat najevo drahými šperky. Postačí činy a klidně i malá kytička. Pamatujte ale, že darovat kytici můžete i jen tak, nemusíte čekat na žádnou významnou událost.

Nejoblíbenější jsou růže

Klasika, která nikdy nezklame. Která žena by nechtěla dostat pugét růží. A co říkají barvy?

  • Bílá = nevinnost, čistota
  • Žlutá = žárlivost
  • Oranžová = touha
  • Červená = láska, poděkování a vášeň – podle sytosti červené barvy.

Jaké květiny věnovat k výročí

Ani jinou květinou nešlápnete vedle

Pokud je to ta nejoblíbenější květina obdarované. Miluje gerbery? Nebo tulipány? Pak jí darujte kytici, která je obsahuje.

Gerbery
Pro romantičky, kterou touží po pravé lásce. Skrývá se v ní upřímnost. Barvy řešit nemusíte. U gerber nehrají roli. Klidně je smíchejte – ať už různé barvy, tak s jinými květinami.

Tulipány
Červený vyznává lásku a je symbolem důvěry. Žlutý vyjadřuje radost i neopětovanou lásku. Žíhané tulipány symbolizují upřímnost a obdivují krásu ženiných očí. Bílé jsou symbolem odpuštění, svobody a důstojnosti.

Lilie
Darujte ji klidně samotnou, bez dalších květin či příkras. Je symbolem nevinnosti, čistoty.

Míchané kytice
Nemusíte se omezovat jen jedním druhem. Výběr je široký a šikovné floristky a floristé si vždy dokáží poradit. Uvážou vám kytici dle vašich představ a přání. Míchané kytice jsou ideální volbou, když nevíte, která květina ženu potěší nejvíce. Pak sáhněte po pestrobarevných kombinací z růží, gerber, chryzantém, lilií nebo frézií.

Pozor na barvy

I ty promlouvají. Co jednotlivé barvy obecně znamenají?

  • Bílá = čistota
  • Růžová = romantika, něha
  • Žlutá = odpuštění i nevěra
  • Modrá = přátelství
  • Fialová = jemnost

Myslete na to, až budete kupovat kytici pro svou drahou polovičku.