Dovolená aneb jak si léto skutečně užít?

Dovolená – toto období je mnohdy úplně jiné, než nám prezentují lákavé reklamy cestovních kanceláří. Na co se připravit a jak si dovolenou s partnerkou skutečně užít?

pár

Jaké vychytávky dodržet, abyste si na konci dovolené mohli říct: „To nemělo chybu!“? Poradíme!

Realita je trochu jinde

Všechno zalité sluncem, společná pohoda, a nulové starosti – tak jsou dovolené prezentovány ze strany cestovek. Všichni ale moc dobře víme, že tento pohled na věc je jen málo reálný. Obzvláště pokud vás čeká dovolená s dětmi, je hned jasné, že to nebude s tou idylou takové horké. Jak vyzrát na situaci a společné chvíle si skutečně užít?

Plánujte společně

Vaše partnerka miluje hory, a vy byste se nejraději na celý den natáhl někde k bazénu? V tom případě rovnou předejděte nedorozuměním a hádkám! Naplánujte si dovolenou společně. Dejte prostor jeden druhému, a dopřejte si příjemný kompromis. Jeden den se budete ochotně plahočit na treku, který vybere vaše drahá polovička, a druhý den bude zase s úsměvem ona zářit štěstím u bazénu.

pár
Nesplněná očekávání totiž velmi často vedou ke zbytečným hádkám, a dovolená je pak spíše peklem než příjemným zážitkem. Když si dny dovolené naplánujete společně, toto vám nehrozí. (zdroj foto: www.pixabay.com)

Záložní plán

Počasí nikdo z nás neovlivní. Těšili jste se na modrou oblohu, a místo toho už vám třetí den prší? Než se na výlet mimo domov vydáte, pořiďte si pár věcí, které se vám právě při této situaci budou hodit. Mít náhradní plán je základ úspěchu. Je jedno, zda budete dovádět v aquaparku, který si vyhlédnete na mapě nebo si s sebou vezmete oblíbenou erotickou hru – mějte vždy po ruce společný záložní plán pro případ, že se počasí příliš nepovede. Vyhnete se zklamání a naštvané náladě.

Domluvte si, jak to bude s prací

Vypnout a chvíli nepracovat – to je sen každého dovolenkáře. Ne vždy je to bohužel možné, ale mělo by to být v mezích. Je zbytečné pobývat na nádherném místě, když netrávíte žádný společný čas, a partnerka nebo vy se věnujete pracovním záležitostem. Předem si stanovte, jak to s prací bude. Nebudete pak zklamáni nesplněným očekáváním. Společný slib splňte, a vaše dovolená bude plná pohody.

Čas pro sebe

I když se dovolená považuje za jedinečný čas, který tráví celá rodina nebo partneři společně, nic se nesmí přehánět. Dopřejte si chvíli, kterou budete mít jen a pouze pro sebe. Máte rádi ranní běhání? Neměňte to a tento duševní relax si dopřejte i během společného volna. Partnerka se ráda věnuje józe? Dopřejte jí chvíli klidu a děti si pro jednou vezměte na starost vy, aby ji nerušili.

pár
Harmonie a vyrovnaný vztah vám pomůže, když pak budete celý zbytek dne trávit společně. (zdroj foto: www.pixabay.com)

Výdaje pod kontrolou

Další třecí plocha, která ve vztazích během dovolené přímo bobtná. Zatímco vy máte v plánu během dovolené příliš neutrácet, vaše drahá polovička by nejraději nakoupila komplet nový šatník a pobývala celou dobu po restauracích? Již před odjezdem na dovolenou se domluvte, co konkrétního si dopřejete, a na co v rodinném rozpočtu nejsou prostředky. Zadlužit se kvůli pár dnům je čisté peklo. Dopředu si stanovte, co rozhodně nevynecháte, a na zbytek se vykašlete. Příští rok došetříte a bude to zase o něco lepší.

Romantika

Přejete si, aby se vaše dovolená stala zážitkem, na který budete vzpomínat? Dopřejte si trochu romantiky. Vypravte se na společnou procházku, dejte si kávu na terase, udělejte cokoliv, co vám připomene, že stále máte krev v žilách. Je jedno, zda se spolu pomilujete v moři nebo se necháte zlákat na rychlovku ve sprše. Nezapomeňte, že žijete jen jednou!

Přejeme vám, aby byla vaše letošní dovolená plná pohody a skutečně příjemných zážitků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dovolená: zločiny z nevědomosti, kterých se můžete snadno dopustit. Na co si dát pozor a kde

Dovolená nemusí být super. Co může nastat a jak se bránit?