Jak se stát moderním kavalírem

Všichni jsou určitě obeznámení s pořekadlem „gentlemani ještě nevymřeli“. Ale kolikrát ho kdo slyšel doopravdy v souvztažnosti se sebou? Pravdou je, že ženy jsou v dnešní době při projevu kavalírství překvapené a rozhodně by takového chování ocenili více. Jak takového efektu docílit?

Pro nastínění takového jednoduchého základu v několika krocích nám bude stačit běžný model restaurace. Vžijte se do situace, ve které ženu pozvete na rande do dobrého podniku a přemýšlejte, co byste mimo to ještě mohli udělat. Začít byste měli hned u vstupu:

1. Přidržte dámě dveře

Jedinými výjimkami jsou snad pouze hospody a bary, ve kterých by po otevření dveří mohla zevnitř vyletět něčí pěst. V takovou chvíli by měl naneštěstí dovnitř vcházet první muž a taky by to měl být on, kdo to schytá. V případě restaurací a jiných fajnových podniků se ale rozhodně držte tohoto pravidla, a nechte dámu vejít první. 

2. Objednejte

Nesmyslné rozhodnutí v situaci, kdy jste v podniku oba poprvé a vy ani nevíte, co má ona ráda. Jakmile jste si ale ve výběru restaurace jistí, víte, kterou specialitu umí šéfkuchař vážně výtečně a nejlépe znáte i chutě vašeho rande, nebojte se objednat. Buďte si ale skutečně jistí a raději rovnou připravení objednávku změnit.

server-taking-order-600

Ukažte, co ve vás je

3. Nebuďte zadkem přilepení na židli

Pravidlo platící jak u nadřízených a vážených lidí, tak u žen, které jsou samozřejmě také velice vážené – nechte ji usednout první, a buďte vždy připravení v případě jejího odchodu od stolu taky zvednout zadek ze židle. To ale samozřejmě neplatí, když si chce jenom odskočit na WC! Na takovou věc nechcete upozorňovat! Tohle pravidlo platí pro moment, kdy se s dámou vítáte anebo loučíte. Takže když přijde, povstaňte, pozdravte a sedněte si až po ní. Při odchodu platí stejné pravidlo – pokud ji tedy nebudete doprovázet.

4. Pomozte jí do kabátu

Odchod z restaurace se může protáhnout. Čekání na číšníka, placení, dopíjení a ostatní věci vám ale dají dost času na o, abyste nebyli úplná polena a nejdříve jí pomohli do kabátu, a až poté si oblékli ten vlastní. Nebuďte nemehla a zkontrolujte rukávy. Kabát taky dejte do správné výšky a něžně jí ho přetáhněte přes ramena. Mimochodem některé dámy si vyloženě chtějí platit samy, což je otázka citu a odvahy ve vás. Zkusit to můžete, ale netrvejte na tom za cenu hádky.

man_helping_with_coat

Ovšem galantně

5. Nabídněte ji kabát

Může nastat situace, že krok č. 4 tak úplně nevyjde, jelikož vaše společnost nebude mít kabát. Venku totiž nemusela být nijak zvlášť velká zima, když jste si do podniku vyrazili. Počasí se ale rychle mění, a v takových chvílích byste neměli váhat a nabídnout jí svůj kabát tak, abyste třeba za chvíli neslintali namísto přitažlivé ženy po rampouchu. 

6. Podělte se o deštník

A ještě lepší by bylo, abyste v jejích očích vypadali co nejvíce obětavě. Takže nejprve roztáhněte svůj deštník, jí celou zakryjte, ale na sebe nechte trochu pršet. Ona si toho po čase určitě všimne, no a potom budete mít skvělou příležitost se pod deštník vmáčknout celí, co nejblíž k ní. 

7. Můžu vám něco vzít?

Jestliže měla moc zavazadel nebo jste si nechali něco zabalit s sebou, určitě se nabídněte k tomu, že takové věci ponesete vy. Jste koneckonců silní a především gentlemanští.

blogsdelagente-e1394270039370

Občas to dopadne špatně… pro vás

8. Asistujte v nesnázích

Nemusíte být v nouzi ani zrovna vy, a nepleťte se do rvačky cizích mužů. Jakmile ale uvidíte v nesnázích i nějakou jinou dívku než tu svoji, neváhejte asistovat a ukázat tak vaši ochranitelskou povahu. Ženy by se měly cítit vždy v bezpečí. K takovým situacím může dojít na ulici, ale i v podniku.

9. Doprovoďte ji domů – k domu

Určitě nebudete z restaurace odcházet už za světla, a tím pádem by bylo skoro až nebezpečné nechat jít ženu domů samotnou. V některých uličkách může být temno, a ne zrovna prázdno. Samozřejmě, že dáma může svoji cestu bezpečně znát a může být unavená. Takže když vám naznačí, že by raději šla sama, nechte ji. Jinak samozřejmě ale můžete doufat v rozlučný polibek.

2b9ac9bc533883478dc1e62f05e81a16

A občas dobře

10. Ahoj, tohle je moje…

No, a když splníte vše na jedničku a vaše rande vám vyjde a třeba se i rovnou promění ve vztah, nebojte se svoji dívku představit známým a po nějaké době i rodičům. Najděte si pro to ale vhodný a zdvořilý způsob a připravte ji na to.

Napadá vás něco, co jsme vynechali? Podělte se s námi.

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dejte se do kondice a podpořte imunitu. Dáme vám návod

Dobrý den, kozy ven. Návod jak na to