Jak se dostat z vinobraní v pohodě domů

Konečně přišel čas, kdy se můžeme ožrat oficiálně a skoro všude. Stánky s burčákem na nás číhají na každém rohu a projít je bez povšimnutí prostě nelze! Jak dojít domů v pořádku? Tady je pár základních rad.

Kde se v říjnu opít a jak se dostat domů?

Nikdy nevěř kamarádům

Jste na slavnostech pár desítek kilometrů od domova a vaši kamarádi vás utvrzují v tom, že buď budete spát u nich nebo vám seženou odvoz domů? „Zapomeň!“ V osm večer jsou všichni na káry, včetně vás, a ztratit se v davu je jednoduché. Mobilní telefon je k ničemu, protože na něj nikdo nevidí. Zajistěte si odvoz sami nebo rovnou hotel. Přespávat na lavičce v chladných nocích se fakt moc nevyplácí.

Pijte s mírou

Pijte tak, abyste viděli. Ve chvíli, kdy se s vámi bude motat svět, bude se motat i jazyk, a vy se nedoptáte nikoho na nic. Kdybyste přece jen ale našli kamaráda Míru Střízlivého, držte se ho zuby nehty.

Mějte dostatek peněz

Nepropijte tam všechno! Taxík není zadarmo a je vaše spása!

Ruličku toaleťáku s sebou

Známe to všichni, my milovníci burčáku. Občas se prostě nezadaří a vytírat si zadek slipama, trikem, mikinou, ponožkama… je prostě o život. Je to fakt pak život k posrání.

Prezervativ? Nutnost!

Nemáte peníze, kamarády, jste osamocení a rozhodnete se stopovat. Když už by vás nějaká ženská vzala a rozhodla se vás znásilnit, protože se ji neskonale líbíte (ona vám taky, po deseti litrech burčáku), tak ať z toho není malér v podobě „Jdeme na Slavnosti Vína 2015 s kočárkem a společně“ a „Nechlastej, ty dobytku!“

Přítelkyně? Nezapomenout!

Jste zadaní? Pak vzít sebou přítelkyni je nutností. Dejte jí klíčky od auta, peníze, ať si koupí, co chce. Zadejte taky souřadnice, kde se potkáte. Souřadnice v ženské řeči znamenají: Ten stánek s těma módníma doplňkama. Udejte hodinu a pro jistotu si dejte rezervu. U burčáku bývají fronty.

Nechce se vám dodržet ani jednu z našich rad? Taky dobře! Prostě běžte a bavte se. Vinobraní je jen jednou za rok! A za ten průser to prostě stojí!

A kde narazíte v říjnu na slavnosti vinobraní?

3.10. – 4.10.2014: Valtické vinobraní, Valtice

4.10.2014: Burčákfest, Klimkovice

9.10.2014: Královský košt,Ústí nad Labem

11.10.2014: Bolevecké vinobraní, Plzeň-Bolevec

11.10.2014: Královský košt, Hradec Králové

11.10.2014: Tradiční burčákový pochod, Milotice

23.10.2014: VIP prezentace vín VOC MODRÉ HORY, Praha

25.10.2014: Pálavský gulášfest s ochutnávkou, Mikulov

28.10.2014: Tour de vinohrad, Mikulčice

Je libo k dobrému vínu ještě i něco přikousnout? Zkuste naše cool chlapské recepty, které hravě zvládnete.