Jak poznat, že jste doopravdy chlap? Je to jednoduché

Správný muž má s sebou nůž – tak podle tohoto rčení se opravdu nedá poznat, že jste opravdový chlap. Za každého chlapa totiž mluví činy a to, jak se chová a co dělá. V dospělosti se teprve formujeme a zjišťujeme, co dělat a co nedělat. Co ale až dospějeme? Jak vlastně poznáme, jestli jsme takoví, jací bychom měli být? Přečtěte si následující situace, podle kterých to můžete posoudit.

jak poznat že jste chlap

Nehádáte se

Jak poznat, že jste chlap? Ten, kdo se často dohaduje, je většinou zraněný, cítí se uraženě a zhrzeně. Místo toho, aby tito lidé začali přemýšlet, jak svůj problém či starost jednoduše vyřešit, snaží se všechny okolo sebe přesvědčit, že oni neudělali žádnou chybu a že za to mohou všichni z jeho okolí.

A mnohokrát to nechají zajít až tak daleko, že začnou věřit, že jsou všichni proti nim spiknutí – a bojují a bojují. Zatímco správný chlap jednoduše najde řešení a nepřesvědčuje své okolí o tom, že má pravdu a že mu ostatní jenom ubližují. Prostě problém vyřeší a jede se dál.

Nejste tyran

Věřte tomu, nebo ne, tyrani nejsou jen ty nezbedné děti na hřišti, které do každého vrážejí nebo se ostatním vysmívají. Tyrani se často najdou také mezi dospělými. Ale nemyslíme tím toho, kdo ostatní fyzicky napadá.

Jde o muže, kteří se rádi strefují do těch, co jsou emocionálně slabší a zakřiknutější. Rádi si na těchto osobách honí své ego a dávají ostatním najevo „Já jsem tady ten king!“.

Ale není to pravda. Jen se snaží zakrýt svou vlastní slabost tím, že působí nadřazeně. Ale doma v soukromí jsou také jen uzlíčkem nervů. Pravý chlap se snaží každého motivovat a s každým vychází stejně, ať už se jedná o plachého, či sebevědomého člověka. Správný chlap prostě nedělá rozdíly a nedá na první dojem.

Nemáte problém s žádnou prací

Existuje spousta chlapů, kteří se bojí vykonávat fyzickou práci, aby si náhodou neumazali ručičky. Ale i ten nejvyšší manažer či ředitel firmy může klidně doma čistit žumpu či v zimě každý den vstávat o hodinu dřív, aby zatopil v kotli na dřevo, aby se jeho rodina vzbudila do teplé domácnosti.

Pravý chlap nemá problém opravdu s žádnou prací, co je prospěšná pro ostatní – a to nejenom pro svou rodinu nebo pro toho, koho má rád. Prostě pomůže a neřeší, jaký bude mít z dané aktivity prospěch, jestli vůbec.

Jak poznat, že jste chlap? Stelete si postel

Možná vám to přijde úsměvné, ale je to tak. Vzpomeňte si, jak na vás maminka každé ráno tlačila, ať si ustýláte postel, než půjdete do školy! Ona opravdu věděla, proč to dělá. Správně ustlaná postel je totiž vizitkou, že jste chlap, který to má v hlavně, a hlavně ve svém životě srovnané.

I když žijete sám, zkuste si každé ráno vzpomenout na to, že ta minuta, kdy stelete postel, vás jistě nezabije. A jak tím překvapíte nějakou ženu, to už snad ani nemusíme dodávat.

Dodržujete sliby

Spousta mužů klidně něco naslibuje – a za minutu již ani neví, co komu vlastně řekli. Ano, je jich mezi námi hodně. Ale zkuste si představit, že jste v roli těch, komu něco slíbíte. Takový člověk nemá důvod vám nevěřit, a tak se spoléhá na váš slib.

Pro správného chlapa je na prvním místě splnění toho, co ostatním slíbí. A když to náhodou nezvládne, dá to dostatečně dopředu vědět a snaží se najít alespoň přiměřenou alternativu.

Nebojíte se ukázat city

Chlapi přeci nikdy nebrečí … Tak to je teda pěkná blbost! Jen ten největší machr dělá, že ho nic nerozhází a hned tak něco jej nevyvede z pohody. Ale tento člověk pořád jenom něco skrývá.

Správný chlap se nebojí ukázat, že má nějaké city – a klidně ukápne i slzu, pokud je k tomu nějaký důvod. Nehledě na to, že citliví muži přitahují většinu žen.

Tak co, jste opravdový chlap?

foto: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Aplikace pro zdraví pro muže. Které by vám neměly chybět?

6 dárků pro muže, s kterými letos zaručeně uspějete