Jak by hrdinové minulosti komunikovali v době dnešních technologií? Crusoe by si užíval na ostrově a Casanova by obrážel seznamky!

V dnešní době si již neumíme představit náš každodenní život bez přítomnosti smartphonů, internetu a neustálého chatování. Vždy tomu tak ale nebylo a tyto formy komunikace se staly našimi každodenními partnery až na konci 20. století. Představte si ale, jak by se historie odvíjela, kdyby tyto technologie byly dostupné před stovkami nebo dokonce tisíci let? Jak by mohly změnit život známých hrdinů z minulosti a populárních literárních postav? Pokud by známé literární postavy používaly Viber, jednu z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, jejich příběhy by se třeba odvíjely zcela jinak.

⦁ Romeo a Julie, 1597

Jak dopadlo toto slavné veronské drama všichni víme. Korespondence byla v té době sice populární formou komunikace, v případě potřeby neprojevit své pocity nebo skrýt tajný plán, by se ale účastníkům určitě hodila možnost šifrované komunikace s extra úrovní soukromí. Viber zajišťuje, že komunikace mezi účastníky je šifrovaná na obou stranách a nikdo kromě nich tak neví, co se v ní odehrává. Navíc nabízí možnost tajných konverzací.

Julie posílá vzkaz: Oh, Romeo, otec Lawrence a já jsme našli řešení, jak bychom mohli uniknout společně. Vezmu si jed a každý si bude myslet, že jsem mrtvá, ale neboj se, probudím se, jakmile skončí jeho účinek! Pojďme se dnes večer sejít v kryptě Kapuletů, abychom to všechno naplánovali. Co říkáš, lásko? Nemůžu se dočkat, až tě uvidím!

zdroj: giphy.com  

Kdyby existoval Viber v době Shakespeara, mladí milenci by mohli uskutečnit svoji tajnou misi bez vědomí svých rodin a žili by spolu šťastně až do smrti.

⦁ Robinson Crusoe, 1719

Robinson Crusoe se stal obětí ztroskotání v bouři poblíž břehů Jižní Ameriky, pouhých 65 kilometrů od břehů řeky Oroonoque. Toto navždy změnilo jeho život. Crusoe se dostal na ostrov, kde se mu podařilo přežít v divočině pouze díky jeho houževnatosti. Představte si ale, že by Crusoe na opuštěném ostrově mohl sledovat svůj oblíbený fotbalový tým pomocí chatbota? Určitě by mu to čekání na pomoc bez kamarádů nebo partnerky zpříjemnilo.

Chatbot by Robinsonovi zprostředkoval nejnovější zprávy o FC Barcelona a umožnil mu soutěžit s jeho přáteli o nejrůznější ceny a alespoň vzdáleně navštěvovat stadion Camp Nou!

zdroj: giphy.com

⦁ Giacomo Casanova (1725-1798)

Nejslavnějšímu světovému milenci se podařilo dát stovkám žen lásku, obdiv, pozornost a pocit, že jsou středem jeho světa. Během jeho věznění a cestování však zůstaly na celém světě tisíce jeho milenek se zlomeným srdcem a bez možnosti komunikace se svým idolem.

Představte si, že by si Casanova otevřel Viber komunitu (Communities), tedy pokročilý chat bez omezení počtu členů, aby mohl pravidelně komunikovat se svými milenkami a naplnil tak jejich hlad po jeho básních. Casanova byl světově proslulým milencem. Jeho obdivovatelky sice mluvily různými jazyky, ale díky překladači jazyků by si s jeho texty poradily ženy z celého světa.


Credit: giphy.com 

zdroj: rakuten viber

⦁ Sněhurka a sedm trpaslíků

Všichni známe příběh o Sněhurce, která zůstala v lese sama, poté, co ji zlá královna chtěla zabít. Potkává tam sedm trpaslíků, se kterými začíná šťastně žít. Každé ráno odchází trpaslíci pracovat do hor a večer, když se vrací domů , mají od Sněhurky připravenou výbornou večeři a uklizený celý domeček.

Představte si, že by Sněhurka mohla použít funkci Ankety (Polls) a zjistit tak v průběhu dne, co by si trpaslíci nejraději dali k večeři. Hlasovali by a vybírali například mezi kuřetem s houbovou omáčkou, zeleninovým rizotem a vejci a slaninou.

Sněhurka by s Viberem ušetřila spoustu času, protože by si nemusela lámat hlavu s tím, co trpaslíkům ten den připravit a zároveň by věděla, že její přátelé budou spokojeni, že jim uvařila to, co si vybrali.

zdroj: giphy.com

Všechny tyto technické vymoženosti, které naše slavné postavy nikdy neměly, považujeme za samozřejmost. Technologie určitě nejsou jedinými nástroji, které potřebujeme k tomu, abychom žili šťastně až do smrti, ale určitě mohou udělat náš život zábavnější a mnohdy tak snadnější. Jste připraveni napsat svůj příběh s Viberem?

Více informací naleznete zde.

Autor: red