Jak prodávat nebo kupovat Bitcoin anonymně

Jednou z největších mylných představ o bitcoinu je, že je anonymní. Tato mylná představa existuje kvůli několika příkladům datových zločinců, kteří nakupují data výměnou za bitcoiny. Bitcoinový blockchain je ve skutečnosti veřejná a transparentní databáze. Všechny transakce se ukládají a zaznamenávají na blockchainu. Mnoho platform pro výměnu kryptoměn navíc není soukromé. Mají požadavky Know Your Customer (KYC) a další požadované doklady totožnosti. Navzdory skutečnosti, že bitcoin není anonymní, stále existují způsoby, jak s ním obchodovat anonymně, aniž byste šli na směnárnu kryptoměn, která vyžaduje doklad totožnosti.

Bitcoin

Proč je anonymita důležitá?

Každý si zaslouží přiměřenou míru důvěrnosti; tento argument je však často zpochybňován otázkou: „Pokud neděláte nic špatného, ​​co musíte skrývat?“ Podle této logiky by nikdo nemusel ve svých domovech zavírat dveře nebo mít zdi. Policie by navíc musela být schopna vniknout do něčího domu kdykoli během dne a provést prohlídku. Ochrana před nepřiměřenými prohlídkami a zabavením je v zemi, kde soukromí není problémem, zbytečná. 

Potřeba soukromí se vztahuje i na obchod a investice. Měla by být transakce každé osoby zaznamenána? Dalo by se také říci, že pokud nikdo nekoupí nic nelegálního, není se čeho bát. Ale v takové situaci je logické předpokládat, že každá transakce musí být oprávněná. Kromě přezkoumání, dotazování a změny výdajových návyků a investičních modelů, z jakého jiného důvodu by mohla být každá transakce zveřejněna?

Existují také praktické důvody pro zachování anonymity na internetu. Důvěrné informace o zákaznících shromážděné burzami a společnostmi, jako jsou čísla sociálního zabezpečení a čísla karet, mohou nakonec plavat po internetu a čekat, až je někdo použije pro hanebné účely. V roce 2020 hackeři ukradli většinu finančních prostředků uživatelům italské burzy kryptoměn Altsbit a uživatelé IOTA přišli o miliony, když podvodníci hackli jejich peněženky. Vyhýbání se těmto výměnám a upřednostňování používání těch, které nemají povinný požadavek KYC, je nejlepší způsob, jak chránit vaše osobní údaje před krádeží online zloději.

Kde mohou lidé nakupovat Bitcoin anonymně?

Můžete chránit své soukromí pomocí anonymní krypto směnárny Godex.io. Godex nevyžaduje ověření identity. Uživatelé ani nemusí vytvářet účet. Jediné, co musíte udělat, je poskytnout adresu své peněženky a vybrat pár, který si chcete vyměnit. Transakce bude dokončena za pět až třicet minut. Jelikož neexistují žádné peněženky ani účty, není co hackovat. Uživatelé Godexu mohou ukládat své peníze do svých peněženek a implementovat své vlastní bezpečnostní protokoly a bezpečnostní funkce, a nemusejí se spoléhat na jinou platformu, která to udělá za ně.

Godex má řadu dalších výhod. Nejatraktivnější výhodou je, že směnné kurzy jsou blokovány v okamžiku, kdy uživatel zahájí směnu. Uživatel se nemusí během procesu výměny obávat změny směnného kurzu. Godex má navíc ke koupi nejen bitcoin, ale i dalších 201 kryptoměn a neexistuje maximální limit, s nímž lze obchodovat.

Jak používat Godex

Obchodovat můžete hned po přečtení tohoto článku, protože si nemusíte vytvářet účet ani ověřovat svoji identitu. Postupujte podle těchto jednoduchých kroků a sami uvidíte, jak snadný a rychlý je proces:

  1. 1. Najděte formulář pro výměnu v horní části hlavní stránky.
  2. 2. Vyberte požadovaný výměnný pár.
  3. 3. Vyberte částku, kterou chcete koupit nebo prodat.
  4. 4. Klikněte na “Exchange”.
  5. 5. Zadejte adresu odesílatele a cílovou adresu.
  6. 6. Zkontrolujte informace a klikněte na „Exchange“. 

Po zadání adresy lze transakci dokončit. Za pět až třicet minut obdrží uživatel své finanční prostředky. Nejsou nutné žádné další kroky. 

Pokud prostředky neobdržíte do 30 minut, směnný kurz se změní, ale stane se to velmi zřídka. Pokud navíc během transakce dojde k problémům, tým podpory Godex je co nejdříve vyřeší. 

Závěrečné úvahy o nákupu a prodeji Bitcoinů při zachování anonymity

Všechny bitcoin transakce nejsou tak anonymní, jak si lidé myslí. Každá transakce je zaznamenána na blockchainu a můžete zjistit, odkud transakce pochází. Pokud však jde o zachování soukromí výměny, není vždy možné spoléhat na platformy, jako je Coinbase, k ochraně vaší identity, a to navzdory jejich úsilí v dobré víře. Proto je důležité zvolit si směnárnu kryptoměn jako Godex, která je renomovaná a důvěrná.