Hubneme s technikou – které aplikace potřebujete pro pořádný sixpack?

Vybraly si Vánoce svou daň? Nezoufejte, leden je na spalování svátečních tuků jako dělaný. Tedy, není, ale který měsíc je, že? Tyhle nové aplikace vám boj hodně usnadní!

Fit za 7 minut

Hitem posledních let je sedmiminutový trénink založený na dvanácti různých cvicích prováděných rychle za sebou s minimální přestávkou. Celé cvičení tak zabere pouze sedm minut, během kterých dáte zabrat všem hlavním svalovým partiím. A technika samozřejmě nezůstává pozadu, takže si můžete z docela široké palety speciálních aplikací, které vás celým cvičením provedou od začátku do konce. Doporučujeme třeba přímo „7 Minute Workout“, který obsahuje ještě několik dalších cvičení na tužení břicha či dalších partií. A veškerý váš postup navíc zaznamenává do kalendáře, takže o pořádnou výzvu je postaráno.

Běhejte s hudbou

Dobře, tohle není úplná novinka, ale přece jen se jedná o nepříliš známou funkci. Spotify vám totiž v běhání umí pomoct víc, než si myslíte. Obsahuje totiž speciální mód Spotify Running, který analyzuje tempo vašeho běhu a podle toho vám vytvoří playlist k běhání. Cílem pak je samozřejmě nastavené tempo udržet, v čemž vás aplikace podpoří výběrem vhodné hudby. Žádné pokročilé měření nečekejte, od toho tu jsou jiné platformy, ale pokud si nejste jisti, co se k vašemu stylu běhu hodí nejvíc, tak Spotify z vás tohle břemeno sejme. Jen to vyzkoušejte!

Hubněte s klasikami

Endomondo zná snad každý, kdo se o sportovní aplikace zajímá. Dlouhodobě totiž patří mezi špičku v oboru a rozhodně neusíná na vavřínech. Nedávno se třeba implementace přímo do aplikace dočkal MyFitnessPal. Ten se netýká ani tak cvičení, jako výživy. Měří kalorie, zaznamenává vaše jídlo a v kombinaci s Endomondem tak představuje elegantní duo, které na váš zdravý život prostě dohlédne. Pokud ale preferujete jiné běžecké aplikace než Endomondo, MyFitnessPal se s nimi dost možná bude kamarádit taky. Vyzkoušejte.

A z podobného soudku je i appka s pragmatickým názvem Lose It!, která obsahuje obrovskou databázi potravin a sepsání vašich jídelních zvyklostí tak bude hračka. Můžete si svůj jídelníček i personalizovat, takže hned víte, jestli ten šestý cheeseburger už není pro dnešek až moc. Nejspíš totiž je.

Motivace až na prvním místě

Pokud bojujete s vlastní leností a nemůžete se ke cvičení dokopat, vyzkoušejte Pact. Tahle aplikace totiž sáhne tam, kde to bolí nejvíc – na prachy. Na začátku s ní uzavřete dohodu a věnujete určitý obnos. Pokud cvičíte a jíte správně, Pact vám peníze nejen nestrhává, ale i vydělává! Můžete si tak přijít na pěkných pár dolarů, které v důsledku třeba i zaplatí permanentku do posilovny nebo ty znamenité tempehové placičky, které si teď budete dělat místo vepřových karbanátků. Jenže když budete zlobit a ten šestý cheeseburger si neodepřete, Pact sáhne na vaše těžce vydřené chechtáky. Jestli vás ani tohle nedonutí se sebou něco udělat, tak už asi nic!

Cvičte pro dobrou věc

Se zajímavým konceptem přišla aplikace Charity Miles. Její autoři dokázali přesvědčit některé velké společnosti, aby přispěly pár centů za každý uběhnutý kilometr. Pokud tedy budete sportovat s touhle appkou, pomůžete tím nejen sobě, ale i druhým! Stačí si vybrat charitativní organizaci, se kterou sympatizujete, a vyrazit – vaše naběhané či na kole naježděné kilometry pak pomohou dobré věci. Z máločeho budete mít tak skvělý pocit!

Jaké aplikace na sport používáte vy? A co se vám zatím nejvíc vyplatilo? Pište nám pod článek!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejzajímavější nové aplikace pro mobily – čím nás letos vývojáři potěšili?

8 + 1 originální aplikace na seznámení. Zkuste je!