Hodně divný týpci z fitka, co nepochopili, jak se cvičí

Už jsme tu psali o tom, jak kulťáci říkaj některejm týpkům, co chodí do fitka. Dneska vám ukážeme takový chlapíky, co by se fitku měli vyhnout obloukem. A nebo se nejdřív raději zeptat trenéra, co se s kterým náčiním dělá. Tohle je brutus i na začátečníka.

Určitě se vám někdy stalo, že cvičíte a přijde nějakej nováček, co si myslí, že je v činkárně správně, a začne dělat takový divný pohyby, že nevíte, jestli brečet nebo se smát. Nic proti začátečníkům, každej jsme jednou byli ve fitku prvně, ale tohle je fakt úlet. Absolutně netušíme, co tím chtěl básník říct a proč si tihle týpci raději nevezmou trenéra na první hodinu, nebo kámoše, co jim to ukáže. Že budete vypadat jako paka, s tím se smiřte, to vás prostě při startu nemine. Ale udělat ze sebe ještě většího kokota, než jsme všichni doufali, do asi nechce nikdo. Nebo?

1. Na běžícím pásu se běhá

Zní to trochu retardovaně, ale na videu uvidíte, že někteří opravdu netuší, že běžící pás je od běhání, proto i ten název. Jestli nechcete, aby si vás lidi točili jako totálního výkvěta, pak nejdřív zkuste rychlou chůzi. Přidávejte si postupně, to dělaj i profíci, tak zapadnete. A můžete po čase zrychlit až na běh. Pokud se o běh pokusíte hned napoprvé, můžete si pěkně rozbít držku. A to je vstupenka do fitkovýho pekla nebo vás čeká fotka na nástěnce největších kreténů s titulem Pako týdne. (Ještě hůř měsíce.) Týpek na videu dělá takový pohyby, že by mu Harapes záviděl. To už skoro není ani vtipný.

2. Ne každá tyč se zvedá

Další absurdita. Některý maníci si myslí, že všechno, na čem je nějaká tyč, je ke zvedání. A je úplně buřt, jestli na ní jsou nějaký závaží. Tupan z videa si klidně zvedne celý stroj (budiž mu k dobru, že to vůbec zvládnul) a je mu putna, že při tom vypadá jako blbec. Dokonce si myslí, že je borec. Tak tohle opravdu nemáte za potřebí. Jestli nevíte, jak na to, omrkněte ostatní, co dělaj. Vyberte si chlápky, co vypadaj, že už nějakou tu dobu cvičej, a pak to po nich zopakujte. Pochybné tyče nechte raději na pokoji. Když jste ve fitku sami, tak se koukněte na obrázky u jednotlivejch strojů. Ty pochopí i blbá blondýna, takže věříme, že to taky zvládnete.

3. Hrazda je na přítahy, ale musí pevně držet

Možná jste si ještě před návštěvou doma pořádně potrénovali přítahy, abyste se ve fitku blejskly. Než se pustíte do machrování, zkontrolujte si, jak je hrazda upevněná. Jinak to může bejt strašnej trapas a můžete si vykoledovat i nějakej ten šrám na ksichtě.

4. Kladkové stroje a vylepšováky

Je jasný, že s činkama se daj dělat divy, stejně jako se dají vymejšlet různý super cviky na kladkovejch strojích. Ale pokud jste to nikde neviděli, teda myslíme v časopise, u jinýho trenéra nebo týpka, co to ovládá a ví, co dělá, tak se do toho raději nepouštějte. Nebo budete jak ten chlápek na videu, kterej předvádí neznámý bojový umění s dokonalou tečkou na závěr. Skvělej start, jak se stát superstar na youtube. Bohužel v názvu videa nečekejte víc než: Největší břídilové v roce 2015 nebo Úchylové z posilovny apod.

5. Bacha na divný rozcvičky

Už od skauta do nás hustili, že rozcvička je základ dobrého tréninku. S tím naprostý souhlas. Ale když nemáte šajna, jak se to dělá, raději se na to vyprdněte. Nebo se rozcvičte ještě doma, ať si zbytečně nekazíte reputaci. Někdy postačí asi desetiminutový zahřátí na rotopedu. To snad zvládnete. Jestli ne, jste stejně ztracený případi, jako tihle týpci z videa. A dobře vám tak. Jinak bychom si totiž nemohli z druhejch my ostatní dělat čurinu. To by byl smutnej život.;)

Tak zdarec v činkárně, nemehla.

Autor: Rambo Vazbič

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Top 13 smrtících hlášek z fitka

Slovník pojmů pro pořádnýho kulťáka. Uč se!