Hitem letošního léta je adrenalin a zábava!

Pryč jsou doby, kdy bylo o prázdninách naší hlavní náplní především povalování u hotelového bazénu a nekonečná konzumace jídla a pití. Prázdninové a volnočasové radovánky nyní nabírají zcela jiný směr. Lenošení zůstává v pozadí a do popředí se na vlně zdravějšího životního stylu dostává aktivně strávený čas ruku v ruce s adrenalinem a zábavou. Jakou novinku můžete letos vyzkoušet?

Letos pofrčí nafukovací windsurfing. Doposud byl windsurfing pro mnohé celkem nedostižným sportem. Ať už pro jeho složitost při kompletaci jednotlivých částí, tak třeba pro nepraktičnost vzhledem k velikosti a hmotnosti těžkým surfů a ještě těžších plachet, se kterými jste se mohli v půjčovnách setkat.

Maelis_IRig (3)

Představa, že se s kompletní výbavou táhnete k vodě a následně zpátky, protože vám plachta nekompromisně uštědřila několik boulí, odradila nejednoho zapáleného začátečníka. S tím je teď naštěstí konec. Na český trh totiž přichází novinka přepisující historii této vodní větrné disciplíny – kompletně nafukovací plachta Arrows iRIG, která neváží více než 2 kilogramy a jednoduše se dá složit do malého batůžku. Na rozdíl od předchozích složitých nastavení při strojení klasické plachty stačí plachtu pouze jednoduše nafouknout. Což umožní vyzkoušet a zamilovat si tento úžasný, netradiční sport téměř každému, zejména pak ženám i dětem.

Radost z pádů

Plachta je lehká, na vodě plave a případný pád na hlavu bolí podobně, jako když vás na pláži trefí nafukovacím balónem. Ideálně se kombinuje se speciálním nafukovacím plovákem, takzvaným WindSUPem. Ten se dá využít nejen k pádlování, jako dnes tak oblíbený paddleboard, tak právě jako plnohodnotný plovák pro windsurfing nebo nejodolnější matrace do vody, na které se vyřádí děti všech věkových kategorií.

K převozu už není třeba velké auto, takže až se vody v našich rybnících a řekách ohřejí, stačí sbalit jeden batoh  s plovákem, do kterého se vejde i plachta a pohodlně vyrazit za dobrodružstvím. Máme tu nový sport – nafukovací windsurfing. Užijte si adrenalinové léto! My určitě vyzkoušíme!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Cyklistika je nejoblíbenější sport v ČR! Porazila i fotbal!

5 módních tipů na jaro 2016. Letos kraluje safari, military i sport!