Herečtí srdcaři: Pro roli hubnou i šílí

Nejlepší herci jsou nejlepšími z prostého důvodu: do své role se umějí vžít naprosto dokonale. S grácií nám pak servírují přesvědčivou iluzi. V cestě za perfektním výsledkem přitom řada herců podstupuje velkých obětí, někdy i úplně zbytečně…

Jedním z největších srdcařů a hereckých profesionálů je bezesporu Tom Hanks. Svou oddanost filmu dokázal už během přípravy na natáčení Philadelphia (1993), kde se chopil role nemocného pacienta s AIDS. Tehdy v rámci přípravy zhubnul 11 kg.

To však bylo nic oproti váze, kterou shodil před natáčením Trosečníka (2000). Aby vypadal jako vyzáblý Robinson Crusoe, musel se zbavit celých 25 kilogramů. Tělu však s jeho eskapádami došla trpělivost a nebohý Hanks byl následkem svých váhových výkyvů v roce 2013 diagnostikován s diabetes II. typu (cukrovkou).

Joaquin Phoenix: Film, který nikdo neviděl

V roce 2010 strávil herec Joaquin Phoenix šest měsíců v kůži svého alter ega Zaka Galifianakise. Sem tam se objevil v nějaké talk show, kde prohlašoval, že hereckou kariéru věší na hřebík a chce se stát rapperem. Moderátoři byli často v rozpacích a nevěděli, jestli se zbláznil nebo to myslí vážně. Pak opravdu začal rapovat a objevil se na několika koncertech.

https://www.youtube.com/watch?v=wz6CU7pgiKc

Phoenix se nezbláznil, jen se celou dobu podílel na natáčení jednoho filmového experimentu (I´am still here). Problém byl, že tento dokument/komedii/drama/zpověď vidělo jen velmi málo lidí a tak si spousta fanoušků dál myslí, že herec zkrátka na čas zešílel…

50 Cent: Vyrýsované tělo vyběhal a šup na DVD

Také raper 50 Cent byl v rámci účinkování ve filmu Nezvratná diagnóza nucen shodit celkem přes 25 kg. Podobně jako Hanks, i on hrál pacienta s AIDS. Raperovi se povedlo shodit kombinací upraveného jídelníčku a každodenního tříhodinového běhu. Chvályhodné odhodlání.

Sám 50 Cent o téhle roli hovořil jako o zlomové, té, která mu pomůže naplno prorazit ve světě filmu. Ale co osud nechtěl – film ani nešel do kin a rovnou se pakoval na DVD. Jinými slovy, viděli ho asi jen raperovi fanoušci a jeho máma. To naštve…

Ryan Gosling: Vykrmil se a letěl z placu

Dojemný snímek Pevné pouto režiséra Petera Jacksona pojednává o mladé dívce Susie. Ta byla zavražděna a teď straší vlastní rodiče i svého vraha. Do role jejího otce byl původně obsazen Ryan Gosling.

S blížícím se začátkem filmování Goslinga napadlo, že by se měl s rolí lépe sžít, což podle jeho představ zahrnovalo přibrat více než 30 kg. Jak si usmyslil, tak také učinil. Posedával v křesle, cpal se vším možným a zmrzlinu pil na litry. Když se cvalík Gosling ukázal na prvním dnu natáčení, režisér Jackson ho z fleku vyrazil.

Napadají vás další herci, kteří přinesli pořádnou oběť na oltář své roli?

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmy, které médiím nastavují zrcadlo

9 filmových herců, kteří zemřeli při natáčení