Herci, kterým tragicky zemřeli partneři – které hvězdy se musely vyrovnat s bolestivou ztrátou?

Legrace stranou, smrt zasahuje každého a ani hvězdy stříbrného plátna nejsou výjimkou. Podívejte se na několik hereckých osobností, které se musely vypořádat s těžkými okamžiky života.

zdroj: www.keyword-suggestions.com

Neuniknou rytíři Jedi…

Severoirský herec Liam Neeson, kterého určitě znáte jako dobrosrdečného Qui-Gon Jinna z první epizody Hvězdných válek či ochranitelského otce z trilogie 96 hodin, si také prošel peklem. S hereckou kolegyní Natashou Richardson byli svoji téměř patnáct let a měli dva syny, když jeho vyvolená prodělala pád na lyžích během dovolené v Kanadě. Krátce poté zemřela v důsledku rozsáhlých poškození hlavy. I po několika letech od tragédie vzpomínal Neeson dojatě na svou manželku, s jejíž ztrátou se dodnes zcela nesmířil.

…ani agenti ve službách veličenstva

Dokonce i známého představitele Jamese Bonda postihlo neštěstí. Čtyři roky předtím, než si poprvé střihl roli elegantního agenta, postihla Pierce Brosnana velká ztráta. Kvůli rakovině vaječníků mu zemřela manželka Cassandra, s níž byl tou dobou jedenáctým rokem. Z této doby si krutá nemoc ukrojila hned čtyři roky – tak dlouho jí dokázala Cassandra vzdorovat. Brosnan dodnes vzpomíná na útrapy, které mu blízkost rakoviny přinesla. Vidět blízkého člověka, jak z něj postupně vyprchává život, musel být strašný pohled. Cassandra ovšem prý vždy snila o tom, že si její Pierce jednou zahraje agenta 007, takže i když se první Brosnanovy bondovky Zlaté oko už nedožila, takovou nabídku nemohl irský herec odmítnout.

Tragický konec páru snů

Krásnou Michelle Williams si možná pamatujete z Dawsonova světa, později zaujala ve Scorseseho Prokletém ostrově či Zkrocené hoře. A právě při natáčení slavného homosexuálního opusu se dala dohromady s jedním z hlavních představitelů Heathem Leadgerem. Někteří už možná ví, jak jejich příběh skončil…

Po více než ročním vztahu se jim dokonce narodila dcera, ovšem na podzim roku 2007 se pár rozpadl. O tři měsíce později se Ledger předávkoval léky a Williams byla z vývoje událostí zcela zdrcena. Dočkala se pronásledování ze strany médií a poklidné truchlení ji tedy nečekalo. Později prohlásila, že je ráda, že Ledgerův duch žije dál v jejich společné dceři.

Roman Polanski

Na závěr musíme zmínit i jednu filmovou osobnost, která se ale proslavila spíše za kamerou. Režisér a příležitostný herec Roman Polanski totiž s manželkou Sharon Tate tvořili jeden z nejobdivovanějších párů Hollywoodu. Tate se však měla stát jednou z obětí řádění Charlese Mansona a jeho sekty nazvané Rodina. Tento apokalyptický klan koncem šedesátých let terorizoval Los Angeles a během svých několika rejdů si připsal řadu vražd. Mezi nimi nechyběla ani krásná Sharon Tate, tou dobou dokonce nosící Polanskiho dítě.

Případ otřásl Amerikou, a přestože byli vraždící maniaci brzy dopadeni, Polanskiho ztrátu ani nelze vyjádřit. Jeho další život je ovšem neméně zajímavý – v roce 1977 byl obviněn ze znásilnění, v důsledku čehož žije ve Francii a Spojeným státům se kvůli vydanému zatykači vyhýbá. To ho však neomezuje v natáčení skvělých filmů a za Pianistu v roce 2002 dokonce získal Oscara. Holt cesty osudu…

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herečtí padouši – které hvězdy páchaly zlo i mimo filmové plátno?

Neskutečné proměny herců. Co všechno pro své role podstupují?