Futuristická bunda umožní stylové ovládání smartphone

Džínová bunda byla vždycky frajerská, ale ta, kterou společně plánují výrobce oblečení Levi’s a IT gigant Google však nabídne víc, než jen fešný oděvní doplněk. „Smartbunda“ skrytá pod kódovým označením Project Jacquard bude uvedena ještě letos a její stěžejní funkcí je především ovládání chytrých telefonů.

Jak to funguje? Chytrá bunda se s telefonem propojí jednoduše za pomoci rozhraní Bluetooth. Funkce svého smartphonu pak ovládáte na zápěstí (na místě, kde končí rukávy, se do bundy vkládá malý bluetooth interface sestávající ze speciálního vodivého materiálu), a to jednoduchými dotykovými gesty, podobně jako na klasickém touchscreenu. Co které gesto dělá, si nastavíte v doprovodné aplikaci. Chápeme, že to zní podivně, ale mrkněte na následující video a nejspíš uznáte, že vlastně nejde o vůbec špatný nápad…

Na místě je otázka, které funkce jsou vám tímto způsobem dostupné. Odpověď zní: není to zlé. Můžete například přijímat příchozí hovory, měnit přehrávanou hudbu, zjistit, kolik je hodin a podobně. Zkrátka se oddávat většině základních činností. Bluetooth interface na zápěstí vydrží zhruba 2 dny na jedno nabití a šťávu doplňujete jednoduše prostřednictvím kabelu USB.

Samotná bunda je typickým kouskem od Levi’s: vyrobena z kvalitní džínoviny, vysoce odolná a vhodná i do psího počasí, pročež též snadno omyvatelná. Očekávaná cena se nám už tolik nelíbí – 350 dolarů (v přepočtu necelých 9 tisíc) není úplně málo. Pokud se však neobejdete bez mobilu a potřebujete každou novou vychytávku, určitě si tenhle kousek minimálně vyzkoušejte.

Chcete ji? Koupili byste si ji? Dejte vědět do diskuze pod článkem!

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak zkombinovat džíny a tenisky

Na trh vstoupila nová herní konzole Nintendo Switch. Je to pecka nebo propadák?