Filmový speciál: Super Bowl ukázky a Novinky v jednom

Tentokrát se připravte na trošku obsáhlejší článek! S běžnými filmovými novinkami totiž docela zamíchal letošní Super Bowl, který vyplivl epické spoty hned k devíti námi sledovaných filmů. Ty vám se stručnými informacemi předkládáme v jediném desetiminutovém sestřihu, a k tomu máte navrch i další novinky!

Všechny ukázky ze Super Bowlu v jednom jediném sestřihu!

Když už ne americký fotbal, a když už ne nejzábavnější a především nejdražší televizní reklamy vůbec, mohl by Super Bowl lákat alespoň na ty krátké filmové ukázky, kterými inkasuje další miliony diváků do své sledovanosti. A s čím že přišel letos? Nové záběry na nás vysypala Pobřežní hlídka, Rychle a Zběsile 8, Logan, Piráti z Karibiku 5, Strážci galaxie 2, Lék na život, Transformers 5 a Život. O posledním snímku jsme vás snad ještě ani vůbec neinformovali. V kostce jde o sci-fi s Ryanem Reynoldsem a Jakem Gyllenhaalem, ve kterém se planeta Země opět dostává k vůbec nejdůležitějšímu mezníku v historii lidstva – objevu života ve vesmíru. Pro změnu je inteligentní a nebezpečný. A když už je řeč o sci-fi a nebezpečí, navrch jsme se mohli při Super Bowlu podívat také na vůbec první ukázku druhé řady seriálu Stranger Things, který běží na Netflixu. Tak si to všechno pěkně užijte!

Pacific Rim představuje chystané modely Jaegerů.

O příběhu pokračování původního del Torova sci-fi s emzáky a gigantickými roboty vám toho bohužel stále příliš neřekneme. Posledně jsme přišli s odhalením hlavní hvězdy druhého dílu s podtitulem Uprising, Johnem Boyegou. K tomu jsme přihodili Scotta Eastwooda s Adriou Arjonou, a nyní můžeme přidat i další jména. Vrátí se nám Rinko Kikuchi v roli Mako Mori. Bez Charlieho Hunnama po jejím boku se ale můžeme jenom těžko dohadovat, co pro ní režisér Steven S. DeKnight chystá. Ze staré party uvidíme také ještě známé tváře Charlieho Daye a Burna Gormana, kteří se opět vrátí do svých laboratoří jako doktoři Newton Geiszler a Herman Gottlieb. Herecké obsazení se však roztáhlo o mnoho víc jmen. Ve většině případů jde o čínské herce, čemuž se vzhledem k tamním tržbám při projekci prvního dílu ani nedivíme. Čína prakticky pojistila pokračování, a to se dle našeho názoru promítlo také do podoby designů nových Jaegerů. To už ale můžete posoudit i vy sami.

Batman vs. Superman se ukazuje bez efektů, nominace na Maliny to už ale nevrátí

Osm nominací na Zlatou malinu – nejhorší film, hlavní herci, vedlejší herec, nejhorší dvojka na plátně, nejhorší režisér, scénář a adaptovaný snímek. Filmoví kritici, diváci ale i fanoušci ve velké míře doslova vybombardovali první DC film, který se na plátnech pokusil spojit více hrdinů dohromady a položit tak základy pro Ligu spravedlnosti. Režisér Zack Snyder zkrátka nepochodil, možná ale také proto nyní, nedlouho po uvedení nominací a krátce před vyhlášením nejostudnějších filmových oceněních vůbec, přišel s náhledem do zákulisí filmu. Jakkoliv špatně se totiž mohl Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti v kinech jevit, stále se za ním skrývá tuna práce počítačových mágů, kteří se s vizuálními efekty namakali i tam, kde byste je rozhodně nečekali. Pokud jste tak nad filmem ještě úplně nezlomili hůl, určitě se podívejte. Stojí to za to!

Liga spravedlnosti přidává další fotku, tentokrát bez Batmana

Hned na to můžeme navázat právě Ligou spravedlnosti. I tu má na starost režisér Zack Snyder, a tak není divu, že studio Warner Bros své fanoušky zrovna poslední dobou drží pěkně napjaté. Sem tam se po internetu proletí nějaký ten drb a teorie o roli Supermana ve snímku a marketingová produkce filmu všechno jenom přiživuje. Tak se k sólo fotkám Wonder Woman nebo Mery postupně připojují nejrůznější týmové fotografie, všechny samozřejmě bez Supermana, z nejrůznějších míst. Co byste tipovali zrovna k téhle poslední? Chybí na ní Batman, přitom to ale skoro vypadá, jako by se zbytek týmu zrovna nacházel na nějaké dosud neviděné vesmírné lodi z Kryptonu. Zvládne Wonder Woman s Aquamanem a Cyborgem zdánlivě nebezpečnou situaci bez vedoucího mozku? A proč nám Warner Bros pro jednou nepředhodí taky nějakou fotku, kde Liga spravedlnosti zrovna nečelí nějaké neznámé hrozbě? Chceme odpovědi!

Thanos bude skutečně vévodit finálním Avengers

Abychom měli z většiny téměř pouze komiksovými filmy tvořené novinky komplet, přidáváme i poslední informaci od Marvelu, a to konkrétně z jeho připravované ultra-týmovky Avengers: Infinity War. Zatím jsme pouze doplňovali jména, kterých je již opravdu nepřeberné množství a do toho se určitě přidá ještě pár vedlejších záporáků, mezi nimiž s největší pravděpodobností uvidíme i Petera Dinklage, jak jsme uváděli dříve. Největším padouchem ze všech ale bude Thanos, kterého si opět zahraje Josh Brolin. Teď si určitě říkáte, že to je jako novinka nic moc, vždyť se to dalo očekávat. Stejně tak bychom však mohli čekat, že Thanos dostane asi tolik prostoru a hloubky jako zatím skoro všichni padouši od Marvelu, tudíž minimální. Proti tomu se naštěstí postavil Kevin Feige, prezident studia Marvel. Dokonce zašel až tak daleko, že vyzdvihl Thanose nad všechny hrdiny, kteří budou ve snímku hrát. Prostoru prý dostane vážně dost. Je tak klidně možné, že Thanos bude víceméně průvodcem děje, a my budeme sledovat, jak jeden po druhém sbírá Kameny nekonečně a jednoho po druhém potkává a nejspíš i osamocené poráží všechny hrdiny, kteří mají v ultimátní bitvě svoji roli. K tomu se dá říct snad jediné: „United we stand, divided we fall.“

Tak co na to všechno říkáte? Máte vlastní teorie, nebo byste raději řekli něco ke spotům ze Super Bowlu?

Autor: Jan Marek