Filmové novinky: Znovuoživená Mumie, Strážci galaxie 2, dech beroucí Spectral, Assassin a nominace na Oscara

Pro ty, kteří po staré trilogii s Mumií nad sarkofágy a obvazy dávno zlomili i poslední hůl, máme příjemné překvapení. Nejhorší z egyptských nočních můr se vrací, naštěstí se ale dočkala kompletního restartu. Totéž však nemůžeme říct o známé skvadře ze Strážců galaxie. Ti se vrací ve stejné partě, akorát budou mít asi o něco větší grády než posledně. Přiostřuje také Assassin´s Creed, bude o co stát. Populární tituly ale dohání i dech beroucí novinka od Netflixu Spectral, a na závěr jsme si nechali zajímavé nominace na Oscara za vizuální efekty.

Mumie se vrací. Do hrobu se jí tentokrát pokusí dostat Tom Cruise

Poslední Mumie z trilogie filmů s Brandanem Fraserem vylezla z hrobu před šesti lety, a nutno dodat, že i když producenti vytasili s Jetem Li, stejně Hrob Dračího císaře celou sérii na dobro pohřbil. Z celosvětových tržeb si na sebe zvládla hravě vydělat, co do hodnocení to byl ale propadák. Restart oblíbeného motivu akčních fantasy filmů proto tentokrát vsadil na úplně jiné karty. V hlavní roli nebojácného archeologa se nám představí Tom Cruise a mumie dostane ženskou tvář Sofie Boutelly. Proti sobě se tak postaví na jedné straně starověká princezna Ahmanet, ke které toho kromě ambice ovládnout svět příliš nevíme, na druhé potom dobrodruh Nick Morton, který po havárii letadla patrně přežil vlastní smrt. Roli sekundárního záporáka a uctívače nemrtvé čarodějnice obsadí Russel Crowe jako Dr. Henry Jekyll, takže na nás bude nejspíš čekat i pan Hyde. Ten sice v traileru není, i tak je toho ale k vidění dost. Samotný film s jednoduchým titulem Mumie pak dorazí 8. června 2017.

Strážci galaxie 2 vypadají skvostně. S Baby Grootem a Draxem nebude o smích nouze

Po krátkém teaseru, který i přes svoji krátkou délku pobavil hodně, konečně dorazila i pořádná nálož v podobě druhého teaseru, ze kterého vám bránice puknou smíchy a hlava nedočkavostí. Stará parta se vrací, Groot trochu povyrostl a nikomu rozhodně nedošel smysl pro humor, ani Draxovi. Však ho budou potřebovat. Osud celé galaxie, hlavně ale Země totiž ohrožuje hrozivý Ego, the Living Planet, který má v komiksech skutečně rozměry celé planety. Ve Strážcích galaxie 2 si ho ale tvůrci trochu minimalizovali na pouhého člověka, avšak s nadlidskými, až fatálními schopnostmi, s nimiž si bude zahrávat herec Kurt Russell. I tady si ale budeme muset ještě chvíli počkat, než ho vůbec uvidíme. Zatím se můžeme pobavit bojem strážců s velikým chapadlatým cosi, a i to a spousta vtípků kolem a kolem stačí. Nebulu a Yondua jsme viděli už v první ukázce, takže i to máme komplet, a tak nám 4. května 2017 nezbývá, než utíkat co nejrychleji do kina, protože s největší pravděpodobností bude k prasknutí narváno.

Assassin´s Creed vypustil jednu celou scénu. Při honičce s vozy ztuhnete napětím

A teď trochu updatu k titulu, jehož premiéra již pomalu klepe na dveře. Vesměs už není co nového odhalit. Známe veškeré info, v mnohých z nás ale stále vřou obavy z toho, jak vlastně filmová adaptace celosvětově oblíbené hry dopadne. Z prvních fotek se někomu příliš nelíbil Fassbenderův kostým, v první ukázce zase váznula hudba a obecně ve všech ukázkách chybělo dost pro asasíny pověstné akce. Na té se však v novém rozšířeném klipu zveřejněném při udílení cen na prestižních The Game Awards nešetřilo. Jak Michael Fassbender v roli Aguilara, tak Ariane Labed v roli Marii uhánějí o překot, aby dostihl vězeňský vůz s tajemným dítětem, které hodlají osvobodit, než dojde k nejhoršímu. Závěr scény je samozřejmě střižený, ani se nesnažte. Na rozuzlení se můžete těšit už zítra – 29. prosince v kině.

Netflix připravuje celovečerní film. Sci-fi Spectral hravě konkuruje blockbusterům

Že Netflix sází na neznámé tváře, neznámé režiséry a scénáristy, není žádná novinka. Evidentně ale vždy ví, z čeho vybírá. O tom koneckonců svědčí dalekosáhlý úspěch četné řady jeho seriálů, které nacházejí oblibu mezi fanoušky všech žánrů, od komiksu, přes romanci, historii, po krimi. Vedle seriálů ale oblíbený americký poskytovatel streamovaných médií v posledních dvou letech míří v produkci i trochu dál než k vlastním seriálům. Své schopnosti nyní tvůrci z Netflixu testují také ve filmu. Sci-fi novinka Spectral, jejíž trailer vám doslova vezme dech, již touto dobou čeká na jejich internetové databázi. Tak co, předplatíte si? S neznámými tvářemi se sice nic nezměnilo, povědomý by vám ale mohl přijít Max Martini, kterého známe jako Herce Hansena z Pacific Rimu. Nedávno jsme o něm i psali.

Nominace na Oscary za vizuální efekty jsou venku. Ještě se ale zúží

No a na konec tu máme malou ochutnávku a upozornění na to, že se blíží udílení Oscarů. Akademie filmového umění a věd zatím stále zvažuje kandidáty do jednotlivých kategoriích a jejich počty stále přesahují finální výběr. I tak je ale zajímavé sledovat, kdo se kam probojoval. My prozatím nabízíme kategorii vizuálních efektů a dvacítku nejenom sci-fi a fantasy filmů, které se do ní dostali. Některé z titulů, jestli ne většina, vám určitě přijde povědomá. Na koho ale sázíte? My máme mezi svými favority do výběru užší desítky jasno. Na finálovou pětku si zatím netroufáme. Leda byste věděli vy. Napište nám, koho byste vytipovali.

Jaké jsou naše tipy?

Alenka v říši divů: Za zrcdlem

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

Captain America: Občanská válka

Deadpool

Deepwater Horizon: Moře v plamenech

Den nezávislosti: Nový útok

Doctor Strange

Fantastická zvířata a kde je najít

Kniha džunglí

Kubo a kouzelný meč

Obr Dobr

Pasažéři

Příchozí

Rogue One: Star Wars Story

Sebevražedný oddíl

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Star Trek: Do neznáma

Sully: Zázrak na řece Hudson

Warcraft: První střet

Jaké jsou vaše tipy?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Stály hromadu peněz, ale nevydělaly na sebe. Které velkofilmy totálně propadly?

Filmové novinky: Druhý Goon a Pacific Rim, třetí Auta, nebo misionářský Silence a exotický Black Panther