Filmové novinky: Druhý Goon a Pacific Rim, třetí Auta, nebo misionářský Silence a exotický Black Panther

Na rozdíl od posledního dílu vyvažujeme nepoměr mezi absolutními novinkami a nejrůznějšími filmovými pokračováními. Na plátna se znovu vrátí Seann William Scott jako hokejový rváč ve filmu Goon: Last of the Enforcers. Totéž však nemůžeme říct o herci Idrisovi Elbovi, kterého v pokračování Pacific Rimu nahradí jeho alespoň filmový syn John Boyega. Už vyšly i první fotky. Ve třetích Autech pak podle první ukázky nejspíš půjde o pěkné drama. Toho dostaneme dost také ve filmu o střetu náboženství Silence s Garfieldem, Driverem a Neesonem. Ke konci doplníme casting marvelovského Black Panthera.

Kultovní představitel Stiflera se vrací. Rozdá dalších pár ran v hokejovém Goonu

Vzpomínáte, jak začala první rvačka Goonu z roku 2011? Sean William Scott jako Doug Glatt se svým přítelem Ryanem, kterého si zahrál Jay Baruchel, navštívili jeden ze zápasů nižší hokejové ligy. Ryan vyprovokoval hostující tým k agresi, a právě při té zasadil Doug svojí první ránu. K primitivnímu, ale komickému konceptu hokejového rváčství se vrací i pokračování Goon: Last of the Enforcers. Jay Baruchel po vyvolání první rvačky přesedlal rovnou k režírování celého filmu, a tak se můžeme v druhém díle těšit na klasické týmové složení zahrnující jak Ryana, Douga, tak i Rosse Rhea, který byl sice v prvním filmu Dougův největší rival, s tváří Lieva Schreibera se však tentokrát vrací spíš jako jeho mentor. Nebo to tak alespoň vypadá v ukázce. Monstrózních hokejových rvaček bychom se mohli dočkat 17. března 2017.  

John Boyega už v řádí na place v dalším Pacific Rimu. Jsou fotky

Guillermo del Toro sice musel vyvléct ruce z rukávů nadcházejícího pokračování jeho tři roky staré sci-fi pecky Pacific Rim, s potenciálem, který za sebou ale zanechal, můžeme přinejmenším čekat dobrou zábavu, a její produkce již konečně začala. Mimo režiséra, kterého nyní nahradil Steven S. DeKnight, provází natáčení Maelstromu také řada změn v hereckém obsazení. Ze staré skvadry se až na starého pilota Hercula Hansena hraného opět Maxem Martinim nevrací nikdo. Mezi novými tvářemi se však v poslední době strhla docela mela a možná i nadšení při obsazení Johna Boyegy z nových Star Wars. Ten si střihne syna maršála Stackera, který padl v boji s kaiju vetřelci společně se synem Hansena. Je tedy jen a jen na Boyegovi, aby do nebezpečné války o osud lidstva vnesl sílu mladé krve. Jak totiž napovídá samotný název pokračování, Maelstrom je mohutný mořský vír, takže můžeme očekávat obrovský mezigalaktický portál, kterým se příšery jen pohrnou. Celá gigantická bitva je zatím naplánovaná na 23. února 2018. Zatím se můžete podívat na fotky z natáčení s Boyegou.

Bleska McQueena nečeká v třech Autech nic pěkného. Vyšla dramatická ukázka

Na roztomilá autíčka a především sportovního bouráka Bleska McQueena zatím v obou dvou předchozích filmech nejenom pro mladé diváky vždy čekalo nějaké nepříjemné překvapení a komplikace. Ani tentokrát to nebude jinak. Třetí pokračování se vynořilo zničehonic jako blesk z čistého nebe, a zrovna Blesk to v něm docela nepěkně odnese. Však se sami podívejte na ukázku. Vedle McQueena dabovaného Owenem Wilsonem se vrátí také Doc Hudson s hlasem Paula Newmana. Toho totiž festovní bourák bude potřebovat jako motivaci pro návrat k závodění. S třetími Auty totiž přišla i nová generace závodníků, mezi kterými i taková hvězda jako McQueen bude potřebovat všechno štěstí a podporu, kterou mu přátelé mohou poskytnout. Za cílovou čarou se uvidíme 16. června 2017.

Andrew Garfield střídá zajímavé role. Jako misionář zaútočí na kina v Silence

Po podzimovém úspěchu s Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, ke kterému se výrazné filmové nominace a ocenění teprve nejspíš začnou připisovat, Andrew Garfield pokračuje na dramatických vlnách k dalšímu zajímavému velkofilmu s titulem Silence. Vedení oscarového režiséra Mela Gibsona vyměnil za další z hvězd z oboru Martina Scorsese, od kterého se nejvíce proslavily filmy jako Skrytá identita nebo Vlk z Wall Street. Tentokrát však trio DiCaprio, Matt Damon a Jack Nicholson střídá Garfield, Adam Driver a Liam Neeson. Už jenom podle ukázky jde poznat, že herecké výkony všech tří budou podrobeny těžké zkoušce. Garfield s Driverem totiž obsadí role dvou křesťanských misionářů, kteří jsou nuceni se vydat do konzervativního prostředí Japonska ze 17. století, kde budou hledat svého ztraceného mentora Liama Neesona. Násilí, persekuce a dalších dramatických zvratů máme v první ukázce více než dost, zbytek do kin dorazí 16. února 2017.

Black Panther rozšiřuje své obsazení. Která exotická herečka zazáří vedle Chadwicka Bosemana?

Po předchozí polévce vařené z dramatických osudů filmových postav nebo rovnou celého světa by to na závět chtělo něco na odlehčení. Pro to bude asi nejvhodnější nahlédnout za oponu komiksového světa Marvelu, který si pro nás na příští rok chystá rovnou dvě velká pokračování a jeden sólový restart. Od úplného začátku nás ale příběhem nového superhrdiny Black Panthera provede až 15. února 2018. Chadwick Boseman konečně provede fanoušky náčelníka T´Chally světem mýtické Wakandy, a zbrusu nově víme také to, že se k němu na jeho cestě připojí také královna matka Ramonda. A kdo si tuhle exotickou a především důležitou postavu v dějové linii Black Panthera zahraje? Roli už najisto obsadila americká herečka Angela Bassett.

Co myslíte? Budou stát filmová pokračování i absolutní novinky za to?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Stály hromadu peněz, ale nevydělaly na sebe. Které velkofilmy totálně propadly?

Filmové novinky: S trailery přiostřuje Rogue One: Star Wars Story, Underworld, sci-fi překvápko Valerian a mysteriózní V mysli vraha