Filmové novinky: opulentní Valerian a město tisíce planet, Caesar vede Válku o planetu opic a velké plány Marvel Studios

Sci-fi Valerian a město tisíce planet doslova klepe na dveře, stejně jako třetí dobrodružství šimpanze Caesara, který svede definitivní boj o vládu nad Zemí ve Válce o planetu opic. A co chystá Marvel? Kdy přijdou další Avengers a kteří noví hrdinové se v nich objeví? Zajímá vás, kdo je Captain Marvel?

Valerian a město tisíce planet už příští týden

Velkolepé sci-fi Luca Bessona vstoupí do našich kin už 20. července. Co máme očekávat? První ohlasy od novinářů naznačují, že je snímek takový, jak je patrno z trailerů. Jedná se o jedinečnou vizuální podívanou, která je jako stvořená pro shlédnutí v kinosále, podobně jako třeba Avatar. Ten má s filmem takové slabé spojení, protože režisér Luc Besson nosí v hlavě nápad na zfilmování Valeriana už celé roky. Jedná se totiž o adaptaci seriálu, který sledoval už jako malý kluk. Teprve, když poprvé shlédl Avatara od Jamese Camerona, uvědomil si, že konečně může realizovat svoje představy. Tedy že už současné technologie umožňují natočit podívanou takových rozměrů. V hlavních rolích se představí Dane DeHaan a Cara Delevigne, která se mimo svět modelingu začíná objevovat ve filmech. Jejich velitele potom ztvárnil Clive Owen.

Valerian a Laureline jsou vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerian po své kolegyni touží a bombarduje ji milostnými návrhy, ale Laureline ho vzhledem k pověsti sukničkáře odmítá. Na rozkaz velitele se oba vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. To je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Ve městě žije 17 milionů obyvatel, kteří spojili svoje technologické dovednosti a zdroje pro společné soužití. Ne každý má ale v Alfě stejné bohulibé cíle. Teď to vypadá, že se nějaké tajemné síly chystají náš rod ohrozit.

Válka o planetu opic: Caesar potřetí

Třetí film novodobé reinkarnace Planety opic bude v kinech už tento týden. Snímek pokračuje dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic z roku 2014. Inteligentní šimpanz Caesar (Andy Serkis) se stal vůdce stále rostoucího společenství opic, a tvrdé střety s lidmi donutí jeho klan ustoupit hluboko do lesů. Caesar je dotlačen do smrtícího konfliktu s lidskou armádou, vedenou plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou katastrofální a Caesar musí nastoupit na cestu pomsty, kdy se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v bitvě, který rozhodne o osudu obou živočišných druhů a budoucnosti celé planety.

Film je završením nové trilogie, která dějově předchází původním kultovním snímkům, a vysvětluje události, které vedly k dominanci opic na Zemi. Filmaři nicméně chtěli, aby po třetím filmu zůstala budoucnost otevřená. Pokud tedy budou tržby odpovídající, nabízí se možnosti, jak ve vyprávění pokračovat. Zatím je to ale ve hvězdách.

Co dalšího chystá Marvel?

Spider-Man: Homecoming je zrovna v kinech, ale právě v těchto dnes probíhá natáčení třetích Avengers: Infinity War. Tam se setkáme se všemi starými známými, přítomen bude i Spider-Man a Doctor Strange. Navíc v těchto dnes startuje natáčení filmu Ant-Man & The Wasp. V něm herečka Evangeline Lily pravděpodobně oblékne oblek, jaký jsme viděli na samém konci Ant-Mana z roku 2014. Zdá se vám to moc? Pak vězte, že Ant-Man, neboli Giant-Man, byl úplně původní postavou, patřící mezi komiksové Avengers, stejně jako hrdinka Wasp.

Tenhle rok nás ještě čeká třetí Thor: Ragnarok, o kterém jsme už psali, a hned v únoru 2018 Black Panther, který se blíže zaměří na dalšího nového hrdinu z Občanské války. I ten bude součástí Avengers: Infinity War, kteří budou mít premiéru v květnu 2018.

To ale není všechno. Marvel Studios mají opravdu napilno, takže ještě teď v létě začne hned po třetím díle natáčení čtvrtých Avengers! Produkce, náklady a výprava těchto filmů je obrovská, a tvůrci se je zkrátka rozhodli natočit oba naráz. Čtvrtí Avengers se zatím nespecifikovaným názvem dorazí do kin v roce 2019, a ten samý rok bude mít premiéru druhý samostatný film se Spider-Manem. Co bude dál?

Přistane Captain Marvel

Captain Marvel je nejmocnější ženská hrdinka z pera Marvelu. V komiksech je Carol Danvers bojovou pilotkou americké armády. Nadpřirozené schopnosti získá, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell pomůže v boji s nebezpečným nepřítelem. Vlivem jeho záření Carol absorbuje část Mar-vellovy genetické podstaty a získá řadu nadlidských schopností. V předloze má nadlidskou sílu, umí létat, je běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí a umí vnímat kosmiské energie, stejně jako vystřelovat energetické výboje. Řadu let měla totožnost jako Ms. Marvel, později však přejala identitu svého mentora a stala se Captain Marvel. Hlavní roli ztvární Brie Larson a potvrzen je návrat Samuela L. Jacksona jako Nicka Furyho. Premiéra je stanovená na 8. března 2019, Captain Marvel se tak určitě objeví ve čtvrtých Avengers.

Captain Marvel možná nahradí některou ze stávajících postav Marvel Universe.

Za chvíli se v těch hrdinech už nikdo nevyzná. Samozřejmě kromě těch, kteří sledují Filmové novinky na ProChlapy.cz.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Spider-Man a jeho návrat domů. Povedl se?

Filmové novinky: přistává Thor: Ragnarok, boxerské drama Chuck, komediální Zabiják & bodyguard a ochutnávka ze Star Wars: Poslední z Jediů