Filmové novinky: Nálož trailerů Rychle a zběsile 8, Spider-Mana, Transformers, Pobřežní hlídky a Planety Opic

I kinematografický průmysl docela hojně naděluje. Představíme vám mix nových ukázek filmů, na které se budou příští rok před kinosály tvořit dlouhé fronty. Akce přes akci se na nás bude hrnout v Rychle a zběsile 8, Spider-Man: Homecoming, Transformers: Poslední rytíř, Pobřežní hlídce a Válce o planetu opic. Souhrn jejich trailerů a stručných informací o těchto filmech přinášíme opět ve filmových novinkách.

Rychle a zběsile 8 odhaluje zvláštní podtitul Osud zběsilých

Sice je to pouhých patnáct vteřin, ale i ty odhalují dost podstatného. Už v úvodních čtyřech záběrech můžeme vidět skutečnou Kubu, na které se podstatná část osmých Rychle a zběsile natáčela, a právě zde se Dom (Vin Diesel) a jeho parta patrně vrátí ke svým začátkům. Zatím nevidíme nikoho z jeho rozšířené rodiny, jak nám dříve hlavní tvář série spolu s režisérem F. Gary Greyem slibovali, alespoň si připomeneme pouliční závody typické pro první díly. Ve zbylých vteřinách se na nás zase řine přestřelená akce se sněžnými skútry a bojovými vozidly, kterou známe s dílů posledních. Svoji pěknou tvář nám ukáže i Charlize Theron jako vedlejší záporák, na Mela Gibsona si budeme muset ještě počkat. Vesměs už teď ale aspoň víme, že Osud zběsilých, jak se osmý film uvedl v ukázce, bude takovým průmětem celé filmové ságy. Na rychlých kolech se do kin přiřítí 13. dubna.

Spider-Man si hodí duet s Iron Manem

Po letošním cameu v Občanské válce si Tom Holland získal silný fanklub, a tak není divu, že se po zveřejnění první ukázky Homecoming na sociálních sítích rozjelo sdílení obrázků všech herců Spider-Mana s hlasováním o nejlepším z nich. Holland rozhodně válcuje předešlé představitele pavoučího muže, co se týče nadlehčujícího vtipkování jeho postavy, ke kterému se prostě perfektně hodí. Tak nám uvádí také ukázku, když se přimísí k bankovní loupeži, při které mají lupiči masky Avengers. Humor vůbec graduje ve společných scénách s Robertem Downey Jr. jako Iron Manem. Po téhle stránce tedy rozhodně máme vystaráno a zbytek bude zkrátka pořádná dávka akce a nostalgie. Spidey je zase na střední, tentokrát se na ní vzhledově vážně hodí. Odhaluje se padouch Vulture s tváří Michaele Keatona. Ten na závěr traileru hladce rozpůlí vyhlídkovou loď, a tak Tom Holland zachraňuje situaci podobně jako Tobey Maguire v druhém dílu původní série. Z toho prostě zamrazí a nezbývá, než se těšit na 6. července v kinech.   

Optimus Prime zradí Transformers. Kdo je poslední rytíř?

Obdobně jako u série Underworld, jejíž poslední film jsme nedávno recenzovali, ani tady Michael Bay nehodlá jenom tak lehce vzdát pokračování své sci-fi ságy o robotech z vesmíru, a tak se i příští rok pokusí popáté z Transformerů vyždímat, co to ještě dá. Alespoň se stále drží na režisérské židli, takže dějová linie furt tak nějak také drží pohromadě. Vrací se nám stará garda, která nerezaví, v podobě Čmeláka, Optima a lidských hrdinů Cadea (Mark Wahlberg), Lennoxe (Josh Duhamel) a agenta Simmonse (Jonh Turturro). Pro Wahlberga je to teda teprve druhý díl, štafetu ale přebral hned od původního hlavního hrdiny ztvárněného Shiou LaBeoufem, a čekají ho určitě ještě další dva díly, tak s ním prostě počítáme. No a co se vlastně dovídáme z ukázky? Optimus Prime si poletuje vesmírem, a Země tak stojí sama proti blížící se hrozbě. Zase. Nakonec se ale vrátí a vypadá to, že si podá Čmeláka. Padouch? Kdo ví, jak to vlastně bude. Michael Bay se každopádně postaral o řádně apokalyptický nádech ukázky, tak si užijme aspoň to, a zbytek se dovíme 22. června.

Pobřežní hlídka bude smyslná a komediální

Prosluněné pláže Kalifornie konečně dorazily také v první ukázce rebootu kultovního seriálu Pobřežní hlídka v podobě smyslné komedie s Dwaynem „The Rock“ Jonsonem jako Mitchem Buchananem a Zacem Efronem jako Mattem Brodym. Ty doplní Alexandra Daddario jako Summer Quinn, Priyanka Chopra jako Victoria Leeds a Kelly Rohrbach jako C. J. Parker. Drobné cameo bude mít i Pamela Anderson. Na straně zla, tedy spíš průmyslové korporátní společnosti usilující o zavření pláže, bude stát Charlotte McKinney. Hezkých tváří tu tedy máme dostatek. Z ukázky se navíc dovídáme to, že Hlídka skutečně začne od úplné nuly, Mitch jako zaběhlý plavčík teprve potkává Matta, který se seznamuje i s dalšími členy týmu. Ten bude taky evidentně už dost lehký film ještě nadlehčovat svými vtípky a trapnými, ale zábavnými situacemi, takže by to 18. května v kinech nemuselo dopadnout úplně nejhůř.

Válka o planetu opic rozhodne o tom, kdo zdědí Zemi

Ke konci proměňujeme Caesarova slova z prvního krátkého teaseru k finálové bitvě v drastické činy. Přeživší lidé zbrojí a dávají záminku ke konfliktu, který může být pro ně, nebo nadmíru vyvinuté primáty osudný. Jedno je jasné, opice válku nezačaly, ale rozhodně jí nehodlají prohrát. Vypadá to totiž, že ve světě, kde k drastickým činům a rozhodnutím přistupují lidé, právě primáti hají své rodiny a nesobecký nárok na přežití. Člověk si chce pouze udržet svoji přední příčku na potravním řetězci. To až téměř naturalisticky symbolizuje a dokazuje Woody Harrelson v roli krutého Colonela sbírajícího síly na brutální a fatální úder. Opice jsou ale vynalézavé a stále mají Caesara. Tak doufejme, že nám režisér Matt Reeves přichystá přinejmenším stejně napínavou akci a drama jako v Úsvitu planetu opic. Válku pro nás chystá na 13. července.

Na jaký z filmů se těšíte nejvíc?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: Znovuoživená Mumie, Strážci galaxie 2, dech beroucí Spectral, Assassin a nominace na Oscara

Stály hromadu peněz, ale nevydělaly na sebe. Které velkofilmy totálně propadly?