Filmové novinky: Do temnoty za Batmanem, Harley Quinn, pátým Underworldem a hororem Annabelle 2

Batman odhaluje nový oblek, sexy záporačka Harley Quinn možná zazáří ve vlastním filmu a ex-batman Christian Bale se objeví v dramatu z dob Arménské genocidy. Upíři s vlkodlaky se opět střetnou v Underworld: Blood Wars a nakonec pokračování posedlé panenky Annabelle.

Batman se ukazuje v novém pláštíku

Režisér Zack Snyder se nedávno uvolil představit fanouškům DC jejich oblíbeného hrdinu v novém taktickém obleku. Bude to vůbec poprvé, co Batman přidá ke svému vybavení ve filmech také brýle, když nepočítáme scénu z jeho noční můry v Batman V Superman. Vypadá to, že jistými úpravami prošel také batmobil, na jeho sólo fotky a záběry si ale budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Jedno už je ale jisté. Natáčení probíhající v Londýně bude jedno z posledních, Liga spravedlnosti se blíží ke konci. Herec J. K. Simmons v roli komisaře Gordona už má hotovo, a Ben Affleck jako Batman podle všeho nejspíš taky. Film by k nám měl dorazit 17. listopadu 2017.

Harley Quinn možná dostane vlastní film

Letošní rok přinesl sice patrně víc úspěchu Marvelu, co se hodnocení týče. Nicméně skrz výdělky a návštěvnost DC snímky Batman V Superman a Sebevražedný oddíl své tvůrce nezklamaly. I když si odnesly poměrně slušnou nálož kritiky, daly i tak zavdat navazujícím pokračováním jimi nově uvedených postav hrdinů, ale i záporáků. Obzvlášť přitažlivými se mimo mužských hrdinů Flashe, Aquamana a padoucha Deadshota, staly také ženské představitelky, Wonder Woman za hrdiny a Harley Quinn za záporáky. A právě představitelka Jokerovy milé, sladké a především sexy přítelkyně Harley Quinn, Margot Robbie, začala vyjednávat produkční smlouvu o sólo filmu své postavy. O čem by byl? Rozhoně bychom se mohli podívat trochu víc pod kůži jejich vztahu s Jokerem.

harley

Komu by se nelíbila. Zdroj: Youtube.com

Oscar Isaac ze Star Wars a X-Men vedle trojnásobného Batmana Christiana Balea v The Promise

V historickém dramatu The Promise se přeneseme do doby 20. let 20. století. Osmanská říše zažívá poslední dny své existence a pomalu, ale jistě se schyluje k první historicky zaznamenané genocidě v dějinách. Turečtí vojáci v průběhu tří let během Arménské genocidy vyvraždili na 1,5 milionů Arménů, a zrovna této národnosti je i student medicíny Michael (Oscar Isaacs) a krásná Ana (Charlotte le Bon), která do kolotoče děsivých událostí v Arménii přicestovala spolu s fotožurnalistou Chrisem (Christian Bale). Michael se zamiluje do Any, ta sdílí lásku k oběma mužům. Milostný trojúhelník ve středu masového vyvražďování může vzít rychle za své. Tak jak to dopadne? Mrkněte se na ukázku.

Selene z Underworldu obléká sněhově bílý kabát

Kate Beckinsale se jako upírská smrtonoška a nynější hybrid Selene vrací, stejně jako její spojenec z Probuzení David, kterého si opět střihne Theo James ze série Divergence. V pořadí již pátý díl opět dělá krok bokem od základní dějové linie, točící se kolem Selene a hybrida Michaela, kterého v prvních dvou dílech ztvárnil Scott Speedman. Pryč je i její hybridní dcera Eve, do čeho se tedy vůbec Krvavé války opřou? Na scéně se objevují nové postavy lykanského vůdce Maria, kterého si zahraje Tobias Menzies a nebojácné upírky Semiry, které propůjčí svoji tvář Lara Pulver. Ze starých tváří se vrátí upírský starší Thomas, jehož představitel Charles Dance je dobře známý fanouškům Hry o trůny. Evidentně tak půjde o nikdy nekončící válku mezi vlkodlaky a upíry, do které se vloží i mocenské pletichy na straně upírů. Na to se musí Selene pořádně vyzbrojit a chybět nebude ani nový sněhově bílý kabát s ramenní zbrojí, který jí dodává na hrozivosti. Podívejte se sami.

Annabelle se vrací… děsivější než kdy dřív

Hororová série V zajetí démonů rozhodně nelení. Po prvním snímku z roku 2013 navázal rok na to sólo snímek panenky Annabelle, a aby se slalom nepřerušil, letos následovalo pokračování V zajetí démonů 2 a příští rok se opět vrátí samotná panenka Annabelle. Nyní nás však tvůrci čtyřdílné série James Wan a Peter Safran nasměrují k původnímu příběhu loutkáře a jeho ženy, kteří si společně otevřeli domov pro sirotky potom, co jejich dcera tragicky zahynula. Osiřelé děti se však stávají chovnou zvěří pro loutkářovu posedlou panenku Annabelle, a tak se vracíme k prapůvodnímu hororovému příběhu, jehož následující hrůzy nám jsou již dobře známé. Zatím se podívejme, jak si s panenkou na place opatrně vyhrává režisér David F. Sandberg. Film k nám dorazí 18. května 2017.

Která z novinek vás překvapila, a co jste už naopak třeba i věděli?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Budou stát podzimní filmy za to? My to víme s předstihem!

Filmové novinky: Rusko má vlastní Avengers, Batman nového protivníka a vznikne Zombieland 2