Filmové novinky: akční komedie Zabiják & bodyguard, Mimoni v Já, padouch 3 a nový Hellboy na obzoru

Letošní sezóna je plná očekávaných velkofilmů, jako Wonder Woman, nový Spider-man: Homecoming nebo Válka o Planetu opic. V kinech zrovna řádí Vetřelec: Covenant a Piráti z Karibiku: Salazarova Pomsta. Najdou se ale i méně nápadné kusy, na které stojí za to vyrazit.

Zabiják & bodyguard bude pěkná jízda

O akční komedii Zabiják & bodyguard už jsme psali. Po prvním traileru, plném fuckujícího Samuela L. Jacksona, přichází druhá ukázka, která je nabitá akcí. Ve filmu hraje Ryan Reynolds zvláštního agenta, který má za úkol dopravit před soud v Haagu nebezpečného zabijáka, kterého hraje právě nestárnoucí Samuel L. Jackson. Jejich cesta se samozřejmě zkomplikuje a nastává typická situace, kdy spolu musí dva chlápci na rozdílných stranách spolupracovat. Ostré slovní přestřelky a vzájemné špičkování mezi oběma hlavními protagonisty bude kromě výbušné akce hlavní devizou filmu, a je jasné, že herci nejsou vybraní náhodou, protože oba mají s užvaněnými charaktery zkušenosti. Vzpomeňme Reynoldse jako Deadpoola nebo Hannibala v Blade: Trinty, a Sama Jacksona jako Julese z kultovního Pulp Fiction. Fakt se těšíme. V kinech od 17. srpna 2017.

Mimoni se vrací v Já, padouch 3

Popularita Mimoňů je větší, než možná sami tvůrci původně očekávali. Nenápadný animák nejdřív dostal druhé pokračování, a poté si svůj vlastní film vykouzlili i samotní Mimoni, uřvaní žlutí tikťakové, kteří do kin zdaleka nelákali jen děti. No a teď na nás čeká plnohodnotný třetí díl Já, Padouch. Hlavní hrdina, ‚hodný‘ padouch Gru, má nový problém. Nechal si mezi prsty utéct nejhledanějšího zlosyna na světě, a tak ho vyhodili z Antipadoušské ligy. Jeho Mimoni jsou čím dál nespokojenější s tím, že už páníček není zlý, a navíc se Gru dozví, že má dvojče, o kterém nevěděl. Je jím Gruův bratr Dru, přátelský chlapík, který si ze všeho nejvíc přeje, aby ho bratr zasvětil do umění zločinu. Gru už se ale stal zatvrzelým dobrákem. Teprve, když onen nejhledanější zlosyn, Balthazar Bratt, vztáhne ruku na jeho rodinu, využije Gru všechny padoušské zkušenosti k tomu, aby své blízké zachránil. Film je sice animákem, určeným primárně malým divákům, předchozí filmy si ale našly své fanoušky i mezi dospělými, takže pokud mezi ně patříte, vyražte do kina už za měsíc, 29. června 2017.

Hellboy se bude rebootovat

Dlouho se mluvilo o třetím dílu, tolik let se převracely informace, kdo se bude podílet na scénáři a jestli si Ron Perlman zopakuje hlavní roli, až se všechno definitivně změnilo. Guillermo del Toro, který se měl film připravit, oznámil, že je třetí Hellboy mrtvý. Studio Universal ale přišlo nečekaně se zprávou, že se bude točit nanovo. Hellboye čeká reboot, ve kterém se z předchozími protagonisty nepočítá. Scénárista nového filmu, Andrew Cosby, prozradil, že bude nový Hellboy temnější a drnější, a navíc dostane eRkový rating, tedy mládeži nepřístupno. Je patrné, že Deadpool a Logan: Wolverine prošlapali cestičku a inspirují i další filmová studia. Vznikající snímek má zatím název Hellboy: Rise of the Blood Queen, a rudocha si nově zahraje David Harbour ze seriálu Stranger Things. Režie se ujme Neil Marshall, který točil třeba krvavé bitvy ve Hře o trůny. Projekt se teprve rozjíždí, takže další zprávy se dozvíme, až bude hotový scénář.

Není nad to se v parných dnech schovat ve vychlazeném kinosále. Zkuste některou z filmových novinek a zapište si do kalendáře ty následující.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prequel, Sequel, Spin-off, Remake, Reboot… Co je co?

Dwayne Johnson vs. Vin Diesel: proč je mezi nimi nevraživost?