Dwayne Johnson vs. Vin Diesel: proč je mezi nimi nevraživost?

Hvězdy Rychle a zběsile Dwayne Johnson a Vin Diesel k sobě nemají zdaleka takový respekt, jako jejich postavy ve filmu. Úsměvy a společné fotky z natáčení jsou jen maskou placených herců. Víme, kde je problém.

Neprofesionální chování

Ven na světlo vynesl tento spor Dwayne “The Rock“ Johnson, když si loni v srpnu, ke konci natáčení Rychle a zběsile 8, ulevil na Instagramu. Tam pochválil štáb i herečky, ale zmínil se, že mužská část obsazení není profesionální a jsou to slaboši, co s tím neumí nic udělat. Narážel tím přímo na Diesela, jak rozvinul v dalším příspěvku, který později smazal. Postěžoval si, že má Vin Diesel hvězdné manýry, že je to primadona, co vůbec nevychází ze svého karavanu, nechává všechny dlouho čekat a brzdí natáčení i ostatní herce. Doslova psal o lenošském přístupu, který on sám rozhodně nesdílí. Příspěvek záhy zmizel, protože jsou herci vázaní smlouvami, a vzhledem k propagaci filmu, kde oba hrají, je taková pozornost nežádoucí.

The Rock na palubě

Filmy Rychle a zběsile vytáhl z bahna čtvrtý díl, kde se vrátila hlavní postava v podání Vina Diesela, Dominic Toretto. Teprve Rychle a zběsile 5 ale vystřelilo sérii do absolutních výšin a udělalo z ní továrnu na miliony. K obsazení přibyl právě The Rock, který jde jako nezastavitelný vyšetřovatel FBI Luke Hobbs rychlé a zběsilé partě po krku. Bitka Toretta s Hobbsem patří k tomu nejlepšímu, co jsme v sérii viděli. Není divu, že byl Dwayne Johnson zavázán k pokračování, a objevil se v šestce, kde měl regulerní prostor jako hlavní postava, i v přepálené sedmičce, kde měla jeho postava času na plátně trochu méně. Hned poté vyjádřil váhání, jestli bude v sérii pokračovat, a teď je jasné, proč.

Kohoutí zápasy

Postava Dwayna Johnsona si získala okamžitě obrovskou popularitu, a právě minuty strávené na plátně jsou pro Vina Diesela problém. Při nátáčení osmého dílu prosákly informace, že se Diesel, který je také producentem série, hádá se studiem Universal, kdo bude mít ve filmu kolik prostoru nebo kolik bude mít bitek. Zkrátka a dobře, ten největší macho a bad ass chce být on sám. Přitom právě příchod The Rocka nasměroval další pokračování tam, kde je teď. Oba herci se opatrně tématu jejich sporu vyhýbají a při tiskovkách se snažili situaci rozmělnit. Dwayne Johnson se vyslovil, že on a Diesel zkrátka mají rozdílný přístup ke své práci, zatímco Vin ve vtipu řekl, že jsou to prostě jen dvě velká ega pohromadě. Jsou za to holt placení, ale novináři si také všimli, že spolu při propagaci filmu nikdy nejsou v jedné místnosti.

O Dwaynu Johnsonovi se proslýchá, že je strašně přátelský, uvolněný a v pohodě, takže mu věříme. A navíc je to lepší herec. Promiň, Vine!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: velkofilmy Král Artuš: Legenda o meči a Transformers: Poslední rytíř, hororová adaptace To a Annabelle 2: Zrození zla

Filmaři nám lhali! Tyhle věci lidé rozhodně nedokážou!