EVROPSKÁ LIGA V ČESKÉM PODÁNÍ? TO JE JINÁ KÁVA!

Čtveřice českých zástupců se ve čtvrtek večer pustila do soubojů se svými protivníky v rámci předkola Evropské ligy. A českým týmům se nevedlo vůbec zle. Posuďte sami.

Jablonec na Ajaxu prohrál, ostudu ale neudělal

Jako jediný český zástupce se Jablonec představil na hřišti soupeře. A to ne ledajakého. Do cesty se jabloneckým totiž postavil slavný Ajax Amsterdam. A nebýt zbytečného zákroku Víta Beneše v pokutovém území, mohlo být i veselo. Ani tak ovšem porážka 1:0 brankou z pokutového kopu neznamená do odvety nic strašidelného. Přidáme – li k tomu fakt, že Jablonec neproměnil několik zajímavých příležitostí, máme se v odvetě rozhodně nač těšit.

Fantastická atmosféra pod Ještědem

Dalším želízkem v ohni je liberecký Slovan. Ten na svém hřišti přivítal hráče tradičního chorvatského klubu, Hajduk Split. A s ním i jeho pověstné fanoušky, kteří na stadionu U Nisy nenechali nikoho na pochybách, že řeči o balkánském temperamentu nejsou jen prázdnými frázemi. Zahanbit se ale nedali ani domácí a tak bouřlivé hlediště vidělo vítězství domácích 1:0, díky brance stopera Lukáše Pokorného. Ani tak ale v odvetě nečeká Liberec nic jednoduchého. Do jaké atmosféry se liberečtí chystají, se podívejte v našem videu. To mimochodem pochází z oslav 100 let od založení klubu, kdy byla gratulujícím soupeřem Hajduku  Slavia Praha.

Spící Sparta vše doháněla v závěrech poločasů

Papírově slabší soupeř čekal pražskou Spartu. Švýcarský Thun však vztyčil varovný ukazovák už v páté minutě, kdy se na Letné překvapivě ujal vedení. V ne úplně ideálním rozpoložení hrající Sparta ale dokázala i tak nalézt tři odpovědi na branku Thunu. Na konci prvního poločasu se trefili Costa a Dočkal, který si gólovou trefu zopakoval i v závěru poločasu druhého. Do švýcarské odvety tak Sparta pojede s dvoubrankovým náskokem, který by za standardní situace měla udržet.

Plzeň jen krůček od postupu

Mistu z Plzně poslal los do cesty srbskou Vojvodinu Novi Sad. Po odchodu trenéra Koubka byl výkon Plzně velkou neznámou. Svěřenci nového tandemu ve složení Karel Krejčí, Pavel Horváth však nenechali nikoho na pochybách a po dvou brankách Kopice a jedné Vaňka zvítězili jednoznačně 3:0. Odveta by tak dle všeho měla být už jen formalitou. Čerstvá zkušenost s Maccabi Tel Aviv však velí: Nic nepodcenit!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Drsná bitva fanoušků. Koukněte

Top 5 spekulací o přestupech fotbalového léta