5 TOP SPEKULACÍ A PŘESTUPŮ FOTBALOVÉHO LÉTA!

Nové ročníky fotbalových soutěží u nás i v zahraničí pomalu klepou na dveře. Přestupové léto přináší každý rok zajímavé spekulace. Některé z nich se naplní, jiné zůstanou v rovině úvah. Které hvězdy změnily v létě dres a na které to dost možná ještě čeká? Podívejte se s námi.

Hotové přestupy: Petr  Čech v dresu městského rivala

Petr Čech ikona Chelsea.  Spojení, které vydrželo 11 let. Trhliny dostalo už v uplynulé sezóně, kdy v brance Chelsea dostal před českým matadorem přednost mladý Belgičan Thibaut Courtois. Definitvní rozchod pak znamenal nedávný Čechův přestup do Arsenalu Londýn. Česká reprezentační jednička tak změnila dres pouze v rámci britského hlavního města. Nová jednička Arsenalu dostane první soutěžní příležitost 2. srpna v souboji o Community Shield. Soupeře Arsenalu nebude nikdo jiný než Chelsea.

Hotové přestupy: Bastian Schweinsteiger chce dobít Premier League

Nejlepší hráč loňského finále MS světa změnil poprvé v kariéře (a pravděpodobně také naposled) svou klubovou příslušnost. Legenda bavorského velkoklubu z Mnichova dala po sedmnácti letech vale jihoněmecké metropoli  a v nové sezóně bude nejčastěji vybíhat na trávník legendárního Old Trafford jako ten, kdo má pozvednout uvadlou zálohu Manchester United. Je víc než pravděpodobné, že staronová spolupráce mezi ním a trenérem Louisem van Gaalem bude svědčit jak jemu, tak jednomu z nejslavnějších světových klubů.

Spekulace:  Arturo Vidal hlásí návrat do Německa

Je možné, že v momentě, kdy tyto řádky čtete už je vše hotovo a Vidal už má podepsánu novou víceletou smlouvu. Osmadvacetiletý chilský reprezentant po čtyřech letech strávených v Juventusu Turín hlásí návrat do Německa. Jeho cesta však nepovede do Bayeru Leverkusen, odkud v červenci 2011 do Itálie odcházel, ale nově by se měl hlásit Pepu Guardiolovi v Bayernu Mnichov, kde by měl pomoci zvýšit konkurenci v záložní řadě po odchodu Sebastiana Schweinsteigera. Čím, na to se můžete podívat v přiloženém videu.

Spekulace: David de Gea za Sergia Ramose?

Španělský mladík se v Manchesteru United vypracoval mezi brankářskou elitu a rád by své umění předvedl ve své domovině. Sergio Ramos má naproti tomu v devětadvaceti letech chuť vyzkoušet po deseti letech v Realu Madrid něco nového a Premiere League je velkým lákadlem.  Překážkou může být strach vedení Realu z reakcí fanoušků. V minulých dnech totiž klub opustil již legendární Iker Casillas a odchod další superstar by mohl být pro fandy Realu příliš. Naproti tomu Manchester nehodlá de Geu uvolnit dříve, než mu Real Ramose prodá.

Spekulace: Edin Džeko spoluhráčem Petra Čecha?

Díky svému působení v Teplicích je u nás tento bosenský útočník velmi známý.  Poslední čtyři sezony strávil v dresu nejbohatšího anglického týmu, Manchester City. Pro nadcházející sezonu by ale mohlo být vše jinak. Kouč Arsenalu Arséne Wenger shání  posilu do útoku, a po nezdařilém pokusu získat z Realu Madrid Karima Benzemu, obrátil svou pozornost právě na vytáhlého reprezentanta Bosny. Stane se Džeko spoluhráčem Petra Čecha?

Přestupové léto vrcholí a my budeme pozorně sledovat, zda se dočkáme ještě nějaké přestupové bomby.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Tour de France. Hon na Sky nezafungoval

Je to mazec, když hrají fotbal superhrdinové