Elektrický wakeboard: Jiný pohled na tradiční vodní sport

Wakeboarding je opravdu lákavý a zajímavý sport, který přitahuje skoro všechny vodní nadšence a ve skrytu duše (přece pro ten kousek adrenalinu) láká pozornost i těch zdrženlivějších. Ostatně svézt se na obří vlně, zažívat pocity plné euforie, svobody a letmý náznak zdravého strachu, a pak si uvědomit celý ten zážitek, je prostě k nezaplacení. Jenže, když na to úplně nejsou podmínky, proč smutnit. Stačí sáhnout po novince – elektrickém wakeboardu, se kterým si můžete jízdu na vodě užít bez kompromisů.

wakeboard

Asi se shodneme na tom, že wakeboarding je poněkud náročnější sport. Jednak na výbavu, ale především na podmínky, které jsou pro něj naprosto nezbytné. Nemůžete ho prostě dělat všude. Bafnout prkno a jít si zařádit třeba na rybník.

Chce to dostatečně velkou vodní plochu, silné a energické vlny a taky trochu toho slušného pozadí. Zkrátka od každého něco, aby prkno pěkně sedělo na vlnách a vy jste si mohli užít spanilou vodní jízdu. Jenže ne pokaždé se zadaří, a právě od toho je tu elektrický wakeboard, s nímž vás některé problémy trápit jednoduše nemusí.

Z úžasného nápadů velká firma

Na počátku všeho stála studentská vize Philipa Wernera, která se po pár letech stala skutečností. Dlouholetý a nadšený wakeboardista se už při studiu na univerzitě rozhodl vyrobit vůbec první wakeboard s elektrickým pohonem. A o pár let později, konkrétně v roce 2013, založil společnost Radinn AB se sídlem ve vědeckém parku Ideon ve švédském Lundu. Její nedílnou součástí je tým vášnivých wakeboardistů i inženýrů, kteří s ostatními členy týmu pracují na inovaci vodního sportu v 21. století. A právě elektrický wakeboard je jejich prvním produktem, který má skvělé ambice stát se doslova peckou v říši vodných sportů.

Švédský vynález osloví všechny nadšence

Radinn Electric Wakeboard je jednoduše prkno složené z lehkých uhlíkových vláken. Je vybavený tichým, účinným a výkonným tryskovým pohonem, který promění jakoukoli vodní plochu v úplný ráj. Ačkoli na první pohled vypadá jako obyčejná deska, uvnitř je to opravdu nabitá věcička, se kterou si užijete velkou porci srandy.

Po tomhle vás bude okamžitě zajímat, kolik taková věcička stojí.

Prostě jen samé dobré věci

Elektrický wakeboard je dostatečně malý na přenášení. Úplně v pohodě se vejde do auta nebo lodi, přičemž je kompatibilní s každým wakeboardovým vázáním. Má ruční dálkový ovladač pro snadnou konfiguraci i ovládání a díky tomu, jak je navržený, se otáčí jako skutečný.

Stručně řečeno, je to úžasný produkt, a pokud je wakeboarding sport, který vás opravdu baví, určitě by neměl scházet ve vaší sbírce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

„Česká povaha je taková, že to zkusím jednou a už jsem nejlepší surfař,“ říká surfařka Tereza Olivová. Co na sebe prozradila?

Surf a podpatky? Budete zírat, jak to spolu ladí!