Oprašte své dámské džíny z doby před desítkami let! Džíny v mom střihu jsou zpět

Patříte-li mezi jedince, kteří si své milované fashion kousky schovávají ještě desítky let potom, co vyjdou z módy, máme pro vás skvělou zprávu. Pokud se na dně vašeho šatníku skrývají také dámské džínové kalhoty v mom střihu, je nejvyšší čas je oprášit a vyrazit v nich do světa. Mom džíny, tedy volnější střih dámských džínových kalhot s vysokým pasem, zažily vrchol své slávy na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století. Na módní výsluní se tak vracejí po mnoha letech. Také z toho máte velkou radost? Pojďte se s námi mrknout na to, jak v nich zazářit i v novém miléniu.

Džíny

Outfit v hipsterském stylu

Znáte-li ve svém okolí nějakého hipstera, nebojte se lehce napodobit jeho styl oblékání. Na džíny střihu mom v jeho outfitech jistě narazíte nejednou, protože v tomto stylu najdou velké uplatnění. Dámské džíny s vysokým pasem si v rámci hipster fashion můžete dovolit kombinovat třeba s pruhovaným rolákem, plátěným kloboučkem a barevnými teniskami v retro vzhledu.

Vyšisované mom džíny v tříčtvrteční délce, které mají spodní lem nohavic záměrně rozedřený, budou vypadat trendy i ve spojení s flanelovou košilí nebo obyčejným trikem se zajímavým obrázkem či potiskem. Pokud se vaše mom jeans z devadesátek nedochovaly, ale vy po nich toužíte, máme pro vás skvělý tip na internetový obchod Bolf.cz. Dámské džíny Bolf totiž nabízí v nejrůznějších střizích i stylech. Proto si zde zaručeně vyberete to pravé i vy.

Nedbalá elegance

Mom kalhoty s vysokým pasem jsou přímo ideálním kusem oblečení. Díky jejich univerzálnosti s nimi totiž lze kombinovat opravu téměř cokoliv. Nedivte se proto, že je často uvidíte také jako komponent elegantního či ležérního dámského outfitu. Světlé džíny, jejichž širší nohavice mohou klidně být i lehce potrhaného či odřeného vzhledu, dole ohrňte do délky těsně nad kotníky a na nohy si obujte páskové sandály na podpatku či lodičky výrazné barvy.

Kalhoty v pase opatřete úzkým koženým či koženkovým páskem a zastrčte si do nich třeba růžovou halenku s uvazovací širokou mašlí u krku. Přes ni si oblečte klasicky pískový či černý trench coat v délce pod kolena, a jako třešničku na dortu si nezapomeňte vzít malou crossbody kabelku s řetízkovým popruhem.

Sportovní look

Ženy, které se cítí nejlépe oděny do pohodlného sportovního stylu, si mom kalhoty také jistě oblíbí. Díky tomuto střihu s vysokým pasem totiž můžete vypadat svůdně a žensky i ve sportovním oblečení. Zvolit můžete například nad pupík zkrácenou verzi hoodie mikiny s logem sportovního týmu, jenž bude naprosto geniálně ladit s širokými nohavicemi a bílými značkovými sneakers nebo sportovnějšími slip on botami na platformě.

Jste-li navíc fanouškem DIY módy, tyto retro kalhoty vám rozhodně poskytnou dostatek prostoru k seberealizaci. Našijte si na ně flitry, perličky, nebo je upravte jiným způsobem. Originalita se totiž cení i ve světě módy. Místo kabelky můžete klidně sáhnout po menším batohu nebo ledvince. Ať už ji budete nosit kolem pasu, v ruce, přes rameno či jako cross body bag.