Dynamo vyhrálo nad Hradcem 5:4 po prodloužení a vede v sérii

V úvodu čtvrtfinálové série play off Tipsport extraligy se hokejisté Pardubic střetli s Hradcem Králové a na domácím ledě slavili výhru 5:4 po prodloužení, čímž se ujali vedení 1:0 na zápasy. Přestože hosté měli během zápasu dvoubrankový náskok, Pardubice dokázaly zápas otočit ve svůj prospěch, když v 62. minutě rozhodl Kaut. Na fanoušky čeká napínavá odveta, která se odehraje v sobotu od 15:00.

Dynamo

Dynamo otočilo zápas s Hradcem a bere první bod v sérii

V dramatickém úvodu play off Tipsport extraligy se HC Dynamo Pardubice střetlo s Mountfieldem HK a po napínavém závěru zvítězilo 5:4 v prodloužení, čímž se ujalo vedení v sérii 1:0. Hra plná obratů nezklamala fanoušky na obou stranách. Hradec Králové sice vypadal jako jasný vítěz, když dvakrát vedl o dvě branky, ale pardubičtí bojovníci ukázali srdce a zápas dokázali otočit ve svůj prospěch. Vítězný gól vstřelil v 62. minutě Martin Kaut. Nadcházející odveta, která se odehraje v sobotu v odpoledních hodinách, slibuje další nezapomenutelný hokejový zážitek.

Dynamo překonává Hradec: Vítězství v prodloužení!

Zápas začal vysokým tempem s šancemi na obou stranách, přičemž první vážnější hrozbu představil francouzský útočník, který svou druhou šanci ve hře proměnil a dostal hosty do vedení. Pauza po první třetině byla pro Pardubice jasně přínosná. Už 63 sekund po začátku druhé části hry se Zohorna prosadil přesným zásahem a snížil náskok soupeře na rozdíl jediné branky. Nezastavilo se ani po vyrovnávacím gólu a pokračovalo v náporu, což v konečném důsledku přineslo obrat a dramatické vítězství v prodloužení.

Dynamo vs. Hradec: Napětí stoupá před sobotní odvetou

Zatímco Mountfield HK se musí vzpamatovat z této těsné prohry, Dynamo má nyní psychologickou výhodu. V sobotu se oba týmy střetnou znovu a je jisté, že Hradec bude chtít vrátit úder a vyrovnat stav série. Fanscena očekává další elektrizující kapitolu tohoto souboje, který slibuje být jednou z nejzajímavějších částí letošního play off.

Nejlepším hráčem Dynama byl v prvním čtvrtfinálovém utkání zvolen dvougólový Tomáš Zohorna

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlépe placení čeští sportovci. Hokejisti, fotbalisti a překvapení na konec