Kuchyňská spíž a nápady, jak ji uspořádat

Pokud máte kuchyňskou spíž, je to veliké plus. Řada domácností má ke skladování bohužel jen potravinovou skříň, což znamená omezený prostor. Kuchyňská spíž je skvělým místem, kde můžete mít uskladněny potraviny. Při vaření je budete mít vždy po ruce a místo ve skříni ušetříte pro jiné potřebné pomůcky. Aby ale bylo zachováno uspořádání a přehlednost, je zapotřebí mít ve spíži pořádek.

spíž

Regály

Jedním ze způsobů, jak mít vše pod kontrolou je pořídit si regál. Regály do spíže splní hned několik důležitých funkcí. Za prvé budete mít přehled o tom, jaké potraviny doma máte. Tím se zabrání jejich opakovanému nákupu a hromadění. Za druhé ušetříte místo. Pokud byste měli vše uspořádané v krabicích na podlaze, pak by se vám toho do spíže příliš nevešlo. Za třetí splňujete hygienické pravidlo: potraviny by neměly ležet přímo na podlaze (a to ani v krabicích).

Potravinové boxy

Jakmile rozděláte nějakou potravinu – zejména suchou a sypkou – je dobré ji skladovat v takové nádobě, kde nebude hrozit její vysypání. Potravinové boxy jsou skvělým způsobem, jak si udržovat vše v čistotě a navíc chráněné před případnými škůdci. Je dobré si potravinové boxy popsat. Je asi jasné, že rozeznáte například těstoviny od rýže, horší už to ale může být s hladkou a polohrubou moukou nebo třeba s moučkovým cukrem. Díky popisu budete ale také vědět, co patří do prázdného potravinového boxu (pokud jste jeho obsah spotřebovali).

Majster Regal

Regály nejrůznějších tvarů, velikostí, nosností i barev najdete v široké nabídce Majster Regal. Tato společnost vám může pomoci s výběrem regálu prostřednictvím zákaznické linky. Díky tomu získáte přesně takový regál, jaký potřebujete. Výhodou je, že společnost si stojí za kvalitou svých výrobků. Proto si můžete užívat prodloužené záruky na jejich výrobky – záruka platí po dobu 5 let.