Pomoc ženě s domácími pracemi? To je nesmysl! Opravdoví muži to dělají jinak

Pro moderního muže je pomoc ženě s domácími pracemi samozřejmostí. Takhle se to alespoň tvrdí, ale podle nás je to úplný nesmysl. Jak to?

Pomoc ženě

Trčí to na vás z každého lifestylového webu, který na internetu otevřete. Pomoc ženě s domácími pracemi by měla být pro dnešního moderního muže běžnou záležitostí! Zástupkyně něžného pohlaví jsou dokonale emancipované, chodí do zaměstnání a vydělávají peníze. Jejich úděl v rodině už dávno není jen stát u plotny a vymetat doma každé smítko prachu. Muži se musí přidat a ženám pomoci vyluxovat, dojít s košem a úměrně času se věnovat dětem. Co by se tomu dalo vytknout?

Kdybys byl chlap… jak to vlastně je?

Celý tenhle problém je postavený špatně už tak, jak je prezentován. Správný chlap, který žije ve společném domově s přítelkyní nebo manželkou jí s běžnými činnostmi doma nepomáhá. On je sám dělá, bez donucení pomocí nějakého rafinovaného ženského návodu, jednoduše sám a za sebe. Nepomáhá ženě, protože chce sám vyluxovat ložnici nebo umýt špinavé nádobí od snídaně, které zůstalo v dřezu. Že jde přítelkyni dobře vaření a vy to zrovna moc neumíte? V pořádku, vaří ona. Není nutné snažit se nepřipálit večeři, když si nejlépe pochutnáte na jejím jídle. Vy prostě děláte doma něco jiného. Ženské časopisy a weby se tak úporně snaží postavit na světlo tuhle problematiku ve špatném světle, že samy ženy staví do pozice těch, které patří do zástěry k plotně.

Manželky už nečekají na muže doma

V podstatě to samé platí o celém emancipačním hnutí, které se za poslední dekády ve společnosti napevno zakořenilo. Jistě, ženy samotné si svůj úděl nezvolily úplně dobrovolně. Dnes už se nemohou doma celý den starat o potomky, péct štrúdl, cídit čajový set ve vitrínce a k tomu koukat na seriály. Musí do práce, stejně tak jako muži. Málokdo si může dovolit, aby jeden z partnerů zůstal doma a nemusel vydělávat. Logicky pak vznikl tlak na to, aby se do domácích prací zapojili muži. Jenže emancipace jde ještě dál a přináší s sebou moderní feminismus, který ženám naopak škodí.

Feminismus se obrátil proti ženám

Jak to, když je podle feministek jejich náplní bojovat za práva a příležitosti pro ženy? Jednoduše proto, že je staví do role obětí. Ženy jsou utlačované muži, kteří berou lepší peníze, zastávají více důležitých postů a my to teď chceme taky, aby to bylo fér. Takové názory jsou v podstatě voláním o pomoc, které něžné pohlaví staví do pozice utlačovaných a tím jím škodí. Ano, více politiků nebo hasičů najdeme mezi muži, ale úplně mizivé procento žen patří například i mezi šéfkuchařky. Není to ale proto, že by ženy příležitosti neměly – na to už dnes vážně nikdo nehledí a ženy najdeme na managerských postech ve vedení firem a jiných důležitých pozicích.

Výklad materiálního světa je špatný

Ženy mají ale svou nezaměnitelnou roli, která jim byla dána biologicky. Umí rodit děti, o které se následně starají a vychovávají podle svého nejlepšího svědomí. Otec je v rodině důležitý, ale matka nepostradatelná. Kdo řekl, že je to méně, než mužská role? Kdo řekl, že by měly ženy mužům něco závidět? Správně, je to nesmysl a snaha o překroucení celé tématiky je tak útokem na samotné ženství. Pomoc ženě tak poskytnete tím, že k ní budete s touhle myšlenkou přistupovat.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Koukáte na porno? Mozek vám postupně zdětinští. Hledání nejsnadnější cesty si vybírá nepříjemnou daň

Běžné profese a fakta, která vás šokují. Piloti se rádi prospí, kadeřnicím jde o život a v kuchyni šéfují muži