Dokonalé oholení pánského přirození. Rozhoduje i teplota vody! Poradíme vám všechny fígle, jak se obejít bez následné nepříjemné vyrážky!

Když nejsou zapařené, mají o nějaký ten chlup navíc. Je jasné, že vaše přirození si žádá vaši pozornost, ať už se vám to líbí nebo ne. Jak je správně oholit? O úspěchu mise rozhoduje i správná teplota vody!

Jak si správně oholit koule? A jaká teplota vody je ta správná?

Se žiletkou v ruce brázdíte pouze cesty vedoucí ke špičce penisu a zpátky k jeho kořeni? Nehygienické, tvrdí někteří. Naučit se oholit si oblast okolo varlat je snadnější, než byste si mohli myslet. Tento proces, který má i vlastní název manscaping, se většina z nás učí zvládat poměrně brzy, tedy někdy v době, kdy zahajují sexuální život.

Ve vyšším věku se však na něco takového často zapomíná. Možná vzhledem k citlivé povaze dvojčat… Rozhodně by se na ně v tomhle ohledu nemělo spěchat! Která další koupelnová pravidla ctít?

Připravte si potřebné věci

Ujistěte se, že vás nic nebude rozptylovat. K ruce si připravte malý pár nůžek, holicí strojek (elektrický nebo ruční) a krém na holení, pokud ho budete chtít použít -změkčuje to, čeho se chcete zbavit. Předem zkontrolujte, že vaše ostří je skutečně ostré. Čím ostřejší břity, tím lepší a bezpečnější řez. Ostatně, na pomoc si můžete přizvat i zrcadlo, v jehož odraze poznáte svůj pytel i z jiného úhlu… Nůžkami zkraťte delší porost (za delší se rozumí cokoli nad centimetr) a dejte se do díla.

Ochlaďte oblast

Když jste připraveni na samotné holení, zchlaďte koule studenou vodou. To pomůže zajistit utahování šourku, čímž se celý proces kosmetické úpravy usnadní. Můžete také použít krém na holení – vychlazený z ledničky. Uvidíte, že když ho na pár minut dáte k ledu, manipulace s ním vás bude bavit!

Zvolte správnou polohu a směr

Pokud se ptáte, která část samotného holení je ta nejdůležitější, je to tahle. Způsob, jakým svoje koule držíte, totiž rozhoduje o všem. Sedněte si na okraj vany a použijte volnou ruku tak, abyste natáhli kůži a byli schopní udržet ji napnutou a „vyhlazenou“ po delší dobu.

Běžte na věc a zbavujte se chloupků s pomocí tahů po směru jejich růstu. V případě, že zvolíte protisměr, sice budou vaše varlata upravená dokonaleji, ale koledujete si o zarůstání chloupků. Následně spláchněte všechno od pěny po porost a přejeďte po varlatech prsty. Je možné, že najdete oblasti, které se vám nebudou zdát. Napněte pokožku a dolaďte to.

Nepřeskakujte péči po holení

Voda po holení (bez alkoholu), na kterou tak rádi zapomínáte v rámci holení tváře, konečně najde využití. Bezprostředně po konečném opláchnutí rozkroku naneste do svých dlaní pár kapek téhle vodičky a chlapsky se poplácejte. Tím danou oblast zklidníte, ulevíte případnému svědění a předejdete pupínkům. Anebo můžete použít gel na intimní partie, který zjemňuje, vyživuje pokožku a má chladivý efekt, takže budete mít rychlou úlevu po holení. Tím však možnosti péče o váš rozkrok nekončí. Pro lepší pocit můžete použít ještě antistick lubrikant, speciální pánský deodorant nebo pudr. Česká značka Angrybeards se zaměřuje speciálně na kosmetiku pro muže a její výrobky můžete používat denně.

A ty nejlepší rady od ostatních? Tady jsou!

  • Vždycky se ujistěte, že kůže je dostatečně napnutá. Vlezte si do sprchy a hlavně zachovejte klid. Žádný zmatek, žádný rozruch, žádné říznutí!
  • Používejte holicí strojky s pěti noži. Jsou totiž nejlepší. Pokud se k holení varlat dostanete jednou za tři dny, je to ideální, tolik se nenadřete. Mimochodem, kondicionér na vlasy použitý místo holicího krému je absolutní klasa!
  • Malé nůžky nahradí zastřihovač vousů.

A vlastně, lepší vidět než číst. Chcete konkrétní návod? Mrkněte na video!

A jaké zkušenosti máte vy? Poraďte ostatním!

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Základní pravidla nošení pánského obleku. Co z vás udělá gentlemana a jakých nějvětších chyb se muži dopouštějí? Zkuste náš manuál!

Proč nás alkohol uspává? Dá se tomu nějak zabránit? Zkuste naše redakční tipy a budete zase jako rybička!