Divadlo žije! Na co se vypravit?

Jestli chcete udělat dojem, jak jste kulturní, pak návštěva divadla nesmí ve vašem diáři chybět. Potřebujete poradit, na co se vypravit, aby to stálo za to? No problém!

Nebudeme dělat žádný žebříček, protože bychom si akorát tak naběhli. To nemáme zapotřebí! Ale dali jsme dohromady pět představení, která se nám líbila, a proto se určitě budou líbit i vám. Nechte se inspirovat, jak si zpříjemnit všední večer netradičně tradičním způsobem!

Caveman – chlapský pohled na věc

Inscenaci můžete vidět v pražském Divadle U Hasičů nebo na občasných výjezdech. Tahle komedie o ženském světě z pohledu muže je vlastně one-man show o tom, jak jsou naše světy nesmiřitelné. Ruku na srdce, tohle potřebujeme slyšet všichni. Ať už s tou vaší bydlíte, máte rodinu anebo ji zatím teprve hledáte, v tomhle představení se dozvíte, jak s ní vycházet. A taky proč to vlastně nejde.

Sprosťárna z Dejvic

Dejvické divadlo je stálicí naší nejen divadelní, ale i filmové produkce. Hra Ucpanej systém je aktuálním vrcholem co se týče vulgarity a nekompromisní kritiky všeho kolem nás. Chcete si společně s Bohem v podání Ivana Trojana příjemně zanadávat? Pak je tohle právě pro vás. Kritiky chválená hra je navíc podle knihy Irvina Welshe, autora dnes už kultovního Trainspottingu. Co potřebujete slyšet víc?

Humor se musí vidět ve všem

A na kritické vlně ještě chvilku zůstaneme. Znáte blog 1000 věcí, co mě serou? Pokud ne, tak se jedná o držitele Křišťálové lupy za jeden z nejlepších počinů na českém internetu a sám název hovoří za vše. Autoři nedávno celou tisícovku stížností na drobnosti kolem nás uzavřeli a podle tohoto námětu zpracovalo Divadlo F. X. Kalby hru, v níž ty nejšťavnatější komentáře uslyšíte. Málo co dokáže tak potěšit jako nenávist někoho jiného, tak se toho nebojte!

Shakespeare pro 21. století

Abyste si nemysleli, že jsme jen sprosťáci a kašleme na klasiku, tady je výjimka. Aspoň částečně. Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách je humornou palbou nejslavnějších hlášek a her toho nej dramatika všech dob. Až tohle uvidíte, už vás nezaskočí žádný inťoš s rádoby chytrými poznámkami o historii divadla. A pokud náhodou ano, tak aspoň budete mít za sebou dvouhodinovku prvotřídní divadelní zábavy.

Nezapomeňte na Cimrmany!

Můžete je nesnášet nebo se o nich stále hádat, ale to je tak všechno, co s tím naděláte. Jára Cimrman je fenomén a ne pouze proto, že se stal největším Čechem. Humor tohoto malého žižkovského souboru v čele s pány Svěrákem a Smoljakem bavil dlouhé desítky let a stále má co říci. I padesátá sezóna se nese ve znamení bizarního humoru a slovních hříček. Představení jako Záskok či Dobytí severního pólu si musí užít snad opravdu každý!

Na čem jste naposled v divadle byli vy? A co naopak už podruhé vidět nemusíte? Napište nám.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Čtvrtníček paroduje Růžičku. Kupuje si roli v divadle!

Proč vznikají špatné filmy? Povíme si to!