Cvičte chytře a s podporou profesionálů

Vánoce jsou za námi, spolu s nimi i čas, kdy jsme se ládovali cukrovím, chlebíčky, řízky a bramborovým salátem. Doma, u rodičů, na návštěvě, všude na nás čekaly stoly plné dobrot. To se zákonitě musí někde projevit. Nejvíc na břiše a naší fyzičce. Při chůzi do schodů se zadýcháváme, oblíbené kalhoty už nedopneme. Co teď?

Cvičení chytře a s podporou profesionálů

Změňte svůj životní styl

Vyhýbejte se stresu, svou cestu k vysněné postavě si naplánujte. Klidně si vypracujte jídelníček i cvičební plán na týden dopředu. Podle toho si můžete nakoupit vhodné potraviny, rozložit čas a snáz vše dodržíte.

Náš tip: Požádejte o pomoc svou drahou polovičku. Určitě vám ráda vyhoví.

Začněte cvičit, nejlépe za dohledu profesionálů

Klíčem k úspěchu je tvrdá práce, pohyb, zdravá strava a píle. Jen jedno z toho nikdy nestačí. Když budete jíst zdravě, cvičit, dodržovat pitný režim a stanovíte si reálné cíle, výsledky se brzy dostaví.

Začněte zlehka. Vypusťte jízdu autem do blízkého obchodu, vystupte z autobusu nebo metra o zastávku dřív a projděte se. Místo jízdy výtahem si ty schody pěkně vyšlápněte.

Najděte si cvičení, které vás bude bavit a pravidelně se mu věnujte. Ideální je kombinovat vysokofrekvenční cvičení s posilováním a protahováním.

Cvičení chytře a s podporou profesionálů

Nastavte si reálné cíle

Pokud nejste David Copperfield, tak těžko za týden zhubnete deset kilo. Navíc by to ani nebylo dobré pro váš organismus. Místo toho si nastavte cíl, který je reálné splnit. Co třeba do půl roku zhubnout 5 kilogramů? Oběhnout za pár týdnů park?

Pijte dostatek tekutin

Díky tomu budete moci z těla odplavit odpadní látky a toxiny, které se během spalování tuků uvolní.

  • Denně vypijte alespoň 2 litry tekutin.
  • Pijte po malých dávkách, ale pravidelně.
  • Celý den jste nepili? Nesnažte se to naráz dohnat. Tak svému tělu spíš ublížíte. Kromě odpadních látek totiž vyloučíte i potřebné minerály.

Cvičení chytře a s podporou profesionálů

Jezte zdravě

Co je stejně důležité jako pohyb? Zdravá strava. Kdo se chce zbavit přebytečných kil, měl by jíst pestrou stravu bohatou na vitamíny, minerály a vlákninu.

  • Jídla by měla být nutričně hodnotná.
  • Jezte pravidelně a každý den ve stejnou dobu.
  • Na oběd si dejte jen lehčí jídlo. Mělo by být bohaté na bílkoviny a zeleninu.
  • Před cvičením si dejte vejce nebo ovesnou kaši.
  • Po cvičení si dopřejte jídlo bohaté na bílkoviny.

Náš tip: Nebaví vás počítat kalorie, hlídat si složení jídla, a nemáte čas ani chuť si pořád vařit? Vyzkoušejte KetoFit.