Cvičení pro páry. Proč do toho šlápnout i s partnerkou?

Partnerka vám vyčítá, že v posilovně trávíte čas bez ní? Zapojte ji do cvičení a vypracujte svá těla společně. Zabijete dvě mouchy jednou ranou a navíc lépe podpoříte svoje plány. Jak to?

Trénink bez partnera v dnešní hektické době, kdy člověk tráví spoustu času mimo domov, může být problém. I proto se partnerské workouty stávají čím dál populárnější. Ve fitku, doma v koutě, ve venkovních posilovnách. Páry, které na sobě pracují, spojí pár cviků do fyzicky náročné sestavy – a nemyslete si, že je to nějaká oddechovka. Které lahůdky si ve dvojici můžete dát?

Squaty s přídavkem

Squat, známý prvek z fitness, které řádně protahuje tělo, přičemž zabrat dostávají především svaly stehen, boků a hýždí, netřeba představovat. Všichni vědí, že společně s mrtvým tahem a bench-pressem se jedná o velkou dřinu, se kterou se ale můžete podělit, pokud do toho partnerka jde s vámi.

Ujistěte se, že nohy máte na šířku ramen, posaďte si drahou polovičku do klína, držte ji za nohy a dejte si pozor na rovná záda. Ona spustí horní část trupu dolů a zabere v oblasti břicha. Vaším úkolem je provést squat s její vahou. Mrkněte na video.

Zátěž pro ruce

Vy ležíte na zádech a roztáhnete nohy, partnerka si na vás lehne tak, že hlavu dá na vaše nárty. Poté se vzájemně chytíte za nohy a klikujete. Pokud to mladá vezme poctivě, tak v horní fázi ještě dá nohy od sebe a zadek vytáhne ještě výš, přičemž vy odlepíte od země celou horní část trupu. Tak schválně, kolik dáte opakování?

Ruské twistování

Sedněte si vedle sebe, zvedněte nohy, překřižte je, ramena tlačte dozadu a vytáčejte trup ze strany na stranu. Můžete si při tom tleskat, nebo předávat nějakou věc (obvykle balon). Super workout na břišáky, který má několik variant. Objevte tu, která vám vyhovuje.

Kompletní procvičení celého těla

Ruce křížem, vezměte se za ruce a oba jděte do dřepu. Následně si můžete sednout naproti sobě, procvičit břišní svaly za pomoci předávání míče. Skvělá jsou i záda přitisknutá k sobě, pokrčené nohy a jedna činka kolující od partnerky k vám a zase nazpátek. Aktivní je převážně dolní polovina těla. Ale co, slova jsou zbytečná, ve videu je několik minut trvající kompletní workout pro dva (včetně planků), který vám i jí udělá fakt dobře!

Tak trochu přesýpací hodiny

Jasně, pokud se vám nechce nic vymýšlet a na sestavy vás moc neužije, zkuste tuhle pětiminutovku.

V opačném případě, když si workouty „lepíte sami“, přidejte pár zajímavých kousků. Mezi jeden takový, skoro až vymazlený, patří pozice, kdy vy si lehnete na záda, nohy natáhnete vzhůru, dáte ruce za sebe – a partnerka si na ně stoupne. Jak by to mělo vypadat, je patrné z motivačního videa, které by vás mělo na párové cvičení slušně navnadit. Cvik je k vidění v čase 1.15. Troufnete si?

https://youtu.be/16uGc9Htve0

Výhody cvičení v páru

Tak co, jdete do toho? Možná stojí za zkoušku spojit svůj život s tím jejím. Fitness trenéři apelují na to, že i když je cvičení v páru ze začátku náročné (a ještě těžší je to všechno vydržet), výsledek je markantnější a trvalejší. Jeden druhého podporuje, objevuje se týmový duch, navíc trávíte čas spolu, takže odpadají výčitky typu „ty už zase odcházíš“. Občas se objevuje i zdravá soutěživost. Taková, která snažení a výsledky posouvá ještě dál.

Už obouváte tenisky?

Autor: Adam