Coře? Do kaváren a obchodů bez outdoor oblečení!?

Outdoorové oblečení je v Čechách velmi populární, i když módní kritici se modlí, aby mu už konečně začal zvonit umíráček. Je sice pohodlné, ale na ulice nebo do obchodů a kaváren nepatří! Stejně jako děti. Souhlasíte?

Nakupování v neformálním oblečení? Ne!

Jen si tak jdete po ulici, na sobě multifunkční pohodlné kalhoty a fleecová mikina, a najednou se vám ve výloze obchodu zalíbí luxusní boty z koňské kůže. Jelikož datum důležité pracovní schůzky se blíží, rozhodnete se ihned jednat a boty si koupit. Jenže pešek.

Když otevíráte dveře, všimnete si nálepky: Zákaz vstupu v outdoor oblečení. Co teď? Ignorovat ji, nebo se naštvat a jít nakupovat tam, kde majiteli obchodu nevadí, co má kdo na sobě?

Provokace jednoho odvážlivce

S nápadem módně vzdělávat českou populaci přišel člověk jménem Michal Kučera, který prodává tradiční pánskou obuv. Na svůj obchod na pražském Újezdě vylepil upozornění výše zmíněného znění a způsobil tím doslova revoluci. Jeho příběh okamžitě zveřejnily některé deníky včetně portálu Lidovek a serveru iHned. A tak se společnost rozdělila na dva tábory. Ten první mu dává pochvalné palce nahoru.

Jó, borec je to!

„Já s iniciátorem protestu naprosto souhlasím a říkám, že konečně se proti českému buranství někdo ozval,“ přikyvuje blogerka Alice s tím, že doufá v lepší zítřky.

„Třeba lidem konečně dojde, jakou funkci outdoorové oblečení má. Vždyť jsme totální šmudlové, kteří jsou schopní jít i do divadla v teplákách. Moje rodina, která žije v zahraničí, nad tím kroutí hlavou a bezpečně pozná, kdy překročí hranice naší republiky. Je to tady fakt ostuda a nejvyšší stupeň ignorantství, když národní kroj představují šustákové kalhoty nebo i džíny,“ pozastavuje se.

Snaha přiblížit se evropským sousedům

Nejen ona si myslí, že úroveň oblékání v České republice by se nejen měla zlepšit, ale i neustále zdokonalovat a vyvíjet, aby našinec nebyl za idiota a mohl důstojněji reprezentovat zemi, která je terčem posměchu kvůli igelitkám, tesilovým kalhotám a ponožkám v sandálech.

O nálepky se stopkou pro horaly tak mají zájem provozovatelé kadeřnictví, kaváren i restaurací. Jenže proti jejich názoru se zase bouří „ti druzí“.

Protiúder: Výsměch a diskriminace!

„Nevidím důvod, proč bych nemohl vejít do obchodu, když mám zrovna chuť. To jako mám řešit, co jsem si před pár hodinami vzal na sebe? Pokud mám pět tisíc a chci je utratit za nějaké zboží, majitel obchodu má problém, že mi to nedovolí. Půjdu jinam, jeho smůla,“ brání se Tomáš, jeden z příznivců pohodlného oblečení, který rozhodně nehodlá dopustit, aby mu do výběru oblečení zasahoval někdo jiný než manželka.

Zakazují se už i děti

V jeho prospěch hovoří i fakt, že letos tu už podobná kauza byla. Majitel jisté mladoboleslavské restaurace vyhlásil, že jeho podnik není vhodný pro děti do šesti let a nepřímo tak zakázal jejich vstup. A důvod? Rušení ostatních hostů. Jak informovala ČTK, Nejvyšší státní soud dospěl k závěru, že se jedná o diskriminaci a tudíž je spotřebitel v právu.

Ale platí tohle i pro oblečení? Jak to vidíte vy? Půjdete se před nákupem nebo návštěvou kavárny „přebalit“?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak zkombinovat džíny a tenisky? Takhle!

6 módních hitů, ve kterých budete za pitomce.