Cockpit. Moderní řešení pro inteligentní domov a život bez starostí. Bez nutnosti úprav a zásahů!

Na český trh vstupuje nová značka Cockpit, která nabízí řešení pro inteligentní domov a život bez starostí. Revoluční bezdrátový systém Cockpit umožňuje řídit domácnost z libovolného místa  a s pomocí velmi intuitivní aplikace ve smartphonu a tabletu. Zajistí tak domácnosti a jejím obyvatelům bezpečnost, komfort a úsporu energií.

Cockpit

Mezi hlavní benefity systému Cockpitu patří bezesporu bezdrátové řešení a možnost rychlé instalace do hotové domácnosti bez nutnosti jakýchkoliv úprava a zásahů. Jednotlivé moduly Cockpit mezi sebou komunikují bezdrátově a systém se připojuje do stávající elektroinstalace. Moduly Cockpit komunikují v síti Z-Wave, která je vyvíjená přímo pro účely smart home technologií a je velmi bezpečně šifrována. Pro Z-Wave jsou po celém světě vyhrazeny frekvence (EU – 868.42 MHz) a proto není rušena ostatními běžnými bezdrátovými sítěmi (LTE, WiFi apod.). Přes gateway operuje s až 200 zařízeními.

Cockpit umožňuje individuální řešení a nastavení na míru uživatele. Díky nespočetnému množství scénářů použití, ovládají prakticky jakéhokoliv elektrického zařízení. Z jedné aplikace lze řídit i více nemovitostí.

Bezpečnost

Systém Cockpit poskytuje inteligentní zabezpečení domova proti vnějším vlivům. Po narušení objektu spustí Cockpit světelný i zvukový alarm a okamžitě informuje majitele o místě vstupu cizí osoby. Spustí také kameru ke kontrole objektu, což umožňuje majiteli, aby situaci sám vyhodnotil a případně zvolil další kroky. Odpadají tak automatické placené výjezdy bezpečnostních agentur i měsíční paušál alarmu. Záznamy kamery lze zhlédnout i zpětně.

V případě havárie vody v bytě detekuje Cockpit díky systému „water leakage“  únik vody a automaticky zavře hlavní uzávěr vody. Zabrání tak případnému vyplavení domácností.

Cockpit se stará i o bezpečnost domácnosti a jejích obyvatel.  Umožňuje kontrolu a ovládání spotřebičů na dálku, dále pak kontrolu uzavření oken, dveří a vrat. Zajistí tak větší bezpečnost i dětem, v případě, že jsou doma samy. Stejně tak se Cockpit stará i o bezpečnost seniorů. Jednoduše lze zkontrolovat, jestli nedošlo k nějakému problému, když se nemůžete dovolat babičky nebo dětí.

Komfort

Automatizace domova, ovládání všech modulů na dálku a nastavení automatických scénářů běžných úkonů dle potřeb rodiny a jejích členů šetří čas a starosti.

Systém Cockpit synchronizuje a nastavuje elektrospotřebiče, světla, topení, klimatizaci apod. v návaznosti na roční období, aktuální rodinnou situaci nebo dle potřeb jednotlivců. Handicapovaným lidem zjednodušuje Cockpit díky automatizaci a ovládání na dálku každodenní život.

Zohlednění zdravotních rizik

Cockpit zohledňuje i zdravotní rizika. Vypnutím spotřebičů i z režimu stand-by v noci eliminuje škodlivý elektrosmog a zvyšuje kvalitu spánku. Spotřebiče se pak v požadovanou dobu zase zapnou. Světla lze v noci ovládat pohybovými čidly, Cockpit tak umožňuje bezpečný a pohodlný pohyb obyvatel po bytě nebo domě například při noční návštěvě toalety, pohybu na chodbě apod.

S Cockpitem odpadají i starosti s obsluhou zahrady a bazénu. Cockpit průběžně hodnotí data meteostanice, nezalévá tak před deštěm nebo v jeho průběhu. Automaticky také řeší zabezpečení v případě nepříznivého  počasí.  Při blížící se bouřce nebo silném větru automaticky spustí venkovní rolety nebo zatáhne roletu bazénu. Umožňuje i momentální manuální ovládání dle a aktuální situace.

Cockpit umožňuje z jedné aplikace ovládat i více nemovitostí. Zajistí tak bezpečnost a kontrolu chalupy nebo předem zapne vytápění a nahřátí vody.

 

Úspora

Úspora energií je aktuálním tématem každé domácnosti. S Cockpitem lze ušetřit až 25% nákladů za energie. Inteligentní ovládáni zavlažování zahrady přináší i efektivní úspory ve spotřebě vody.

Cockpit je kompatibilní s řadou technologií a zařízení IoT (Internet of Things). Aplikace je zdarma pro platformu iOS i Android. Instalace systému Cockpit do bytové jednotky se nabízí již od 19 900 Kč. Cockpit je tedy široce dostupným řešením, které zajišťuje, že se investice díky úspoře energií, času i starostí rychle vrátí.

Distributorem systému Cockpit je společnost Bruno Paul.

www.cockpit.cz

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Měsíce si stavil dům na přívěsu. Nahlédněte dovnitř

7 tipů, jak zabezpečit dům v době dovolené