Co ženy opravdu chtějí? Pravda konečně odhalena! Pokud je pro vás něžné pohlaví záhadou, tohle vám změní život!

Sigmund Freud i Albert Einstein byli zmateni tím, co ženy chtějí. Díky moderním výzkumům to však přestává být tajemstvím. Nerozumíte svojí partnerce? Pak nechápete, po čem skutečně touží. Čtěte a vzdělávejte se!

Co ženy chtějí?

Říká se, že ženská nikdy neví, co chce, ale nepřestane, dokud to nedostane. Je to zkrátka jeden velký chaos! Proto Hauke Brost, německý odborník léta sledující návyky mužů, říká, že manželství je dějištěm skutečného šílenství a systematického ničení osobností. Jedná se o bojiště trvalé malé války, která je vedená za účelem, aby jeden získal nadvládu nad druhým. Jenže možná to všechno pramení z nepochopení a nevědění. Rozhodně se totiž vyplatí znát, co ženy doopravdy chtějí. Pravdu? Tak tu zná americký psycholog, psychoterapeut a manželský poradce John Gottman.

Výsledky čtyřicetileté praxe

Tenhle profesor působící na Washingtonské univerzitě, který je považován za jednoho z deseti nejvlivnějších psychoterapeutů poslední doby, tvrdí, že muž by měl ženu pochopit co možná nejlépe, neboť to určuje jeho eventuální bohatství, sociální postavení, energii a motivaci k životu. Také jeho odolnost, duševní a fyzické zdraví, a dokonce i funkčnost imunitního systému. Zkrátka a dobře, to, jak vycházíte se ženami, ovlivňuje celý váš život! V čem byste se tedy měli zdokonalit?

Porozumění

I když každá žena je odlišná, na většinu působí „stará dobrá písnička“. Tipněte si první ze čtyř věcí, kterou ženy u mužů hledají. Je to porozumění! „Naše výzkumy ukazují, že muži tu nejsou pro ženy, když je dotyčné potřebují. Dámy si také často stěžují, že jejich partneři dostatečně nedávají najevo své emoce,“ popisuje uvedený odborník na stránkách manželského institutu, který provozuje. Klíčem k porozumění ženských emocí je i pochopení cykličnosti, tedy to, jak se žena chová před menstruací i po ní. V jistých obdobích se totiž kdejaká Petra nebo Sabina chce mazlit, kdežto v těch jiných je útočnější nebo sebejistější. Vysledujte to a všechny vám půjdou na ruku!

Zbožňování

Ženě je třeba, a to se železnou pravidelností, dokazovat, že je jedinečná a důležitá. Pokud jí aspoň občas dáte přednost před koníčkem, prací nebo přáteli, je více otevřená a důvěřuje celému vztahu. Ví, že se na vás může spolehnout, pokud by se „něco stalo“. Neptejte se, co se za tímto termínem ukrývá, přítelkyně i manželky to samy nevědí… A mimochodem, každá druhá nenávidí své tělo, takže i ta vaše musí vědět, že ji milujete. Každý den a v každém případě.

Nejen sexuální hýčkání

„Pokud se zajímáte o recept na spokojený sexuální život, který souvisí s velkým přáním většiny žen, odpověď není složitá. Za vším stojí líbání. Lidé, kteří mají skvělý sexuální život, ve kterých jsou ženy spokojené, se nezištně líbají a dotýkají i mimo postel,“ dál podotýká John Gottman. To znamená, že pokud vám na ní záleží, objímejte ji okolo pasu a líbejte – bez vedlejších úmyslů. Má-li partnerka pocit, že je pouhým sexuálním objektem, nebo se skrz ni a sex zbavujete pracovního stresu, emocionálně se s vámi nespojí. A právě po tom ona tak touží!

Víra ve vztah i zajištění bezpečí

„Na základě našeho výzkumu nyní víme, že v životě existují tři fáze lásky. První je limerence, což je mimořádně intenzivní a často dlouhodobý psychický stav charakterizovaný kladným až k osobnostní závislosti vystupňovaným emotivním a idealizovaným vztahem a náklonností k druhé osobě,“ popisuje známý psychoterapeut a dodává, že druhá fáze se týká budování důvěry a ta třetí budování závazku.

Pro všechny uvedené etapy je přitom ideální, pokud se dva ve vztahu cítí bezpečně. Konkrétně ženu nejvíce potěšíte tím, že akceptujete její pravé já – tedy berete ji i s její vášní pro drahé boty nebo kabelky. A jeden maximálně fungující tip při vyhrocených situacích? Tady je.

Psycholog Jim Coan z Virginijské univerzity díky svému vlastnímu experimentu odhalil, že když ženu, se kterou máte důvěrný vztah, chytíte za ruku, je schopná se během děsivé nebo stresující události rychleji uklidnit. Není tohle důkaz zajištění bezpečí? Trénujte…

A jak to máte vy? Víte, co ženy doopravdy chtějí, nebo je to pro vás stále záhadou?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ideály krásy se mění: co to znamená pro miliardu Číňanů? Ženy tu chtějí to, co od přírody nemají! Co na to muži?

Dříve vás milovala a teď přišla s tím, že vás nenávidí. Co se stalo? Dá se to vůbec nějak napravit?