Co ženy chtějí dostat k Vánocům? Letos na to vyzrajete!

Kosmetický balíček, spodní prádlo, zubní kartáček nebo třeba kabát? Vánoce jsou zase tady! Pokud si i vy lámete hlavu nad výběrem dárku pro partnerku, hoďte starosti za hlavu. Víme, co Ježíšek letos nosí všem ženám!

I když více než polovina Čechů má nakoupené vánoční dárky už v listopadu, jak vyplývá z mezinárodního průzkumu internetu průzkumu agentury Ipsos pro PROFI CREDIT, kterého se zúčastnilo 4 000 respondentů z Česka, Slovenska, Polska a Bulharska, všichni víme, že ne každý je schopen řešit dárky s předstihem. Štědrý den to jistí!

Akorát letos je tenhle adrenalinový sport ztížen schválením zákona o zavíračkách v den svátků. Na Adama a Evu už by se tak po poledni nemělo nic prodávat. Času tedy málo. Ale hlavní je informovanost. Od čeho se odpíchnout, pokud chcete potěšit přítelkyni, manželku, milenku, matku nebo sestru? Trochu čísel zažene vaši depresi. Tohle ženy chtějí od Ježíška!

Něco, co se nekupuje každý den

Když marketingová značka Rakuten Marketing analyzovala on-line nákupy 10 000 britských žen, vznikl z toho krásný seznam vánočních přání, který mezi prvními uveřejnil britský Daily Mirror.

K top nejžádanějším věcem ženského světa patří oblečení zakoupené v některém z větších nebo známějších módních domů. V podstatě je jedno, jestli jde o tričko, tenisky na běhání nebo kabát, ale vždy je nutné zařídit pozdější výměnu zboží za jiné, pokud by nesedělo.

No šroubovák to asi nebude!

Taky platí, že čím okázalejší módní návrhář, tím líp. Každý, kdo se do téhle oblasti pustí, by měl prolétnout net a ujistit se o aktuálních trendech. To, co bylo loni in, je letos pasé. S tím by vám ale měli poradit i v kamenném obchodě.

Mimochodem, ženy prý doslova prahnou po sandálcích nebo snových lodičkách – a taky bílých šatech s rolákem a všemožných tričkách s proužkem. Poslední příčka seznamu patří kosmetice a parfémům. Tohle pro obecnější přehled stačí, ale jestli chcete něco osobnějšího a šitého víc na míru, i tady mají loňské statistiky dost velkou informační hodnotu.

Položka na dream listu? Krásná a v pohodě

Podle průzkumu Moneta Money Bank si až třetina žen doopravdy přeje kosmetiku, nicméně v kurzu jsou i produkty v péči o tělo. Radost tak uděláte kulmou, žehličkou na vlasy, elektrickým zubním kartáčkem, epilátory, fitness hodinkami s funkcí sledování tepu a spalování kalorií, různými parními lázněmi na obličej a podobně. Razte heslo “wellness“ a “beauty“. Aspoň budete vědět, do jaké sekce elektra skočit nejdřív.

Když je tím, co jí

Když už tam budete, tak se zamyslete i nad stravou vaší partnerky a jejím životním stylem. Výrazně stoupá prodej a poptávka po odšťavňovačích, sušičkách na ovoce a zeleninu, multifunkčních mixérech a hrncích, spiralizérech nebo kráječích zeleniny s nástavci.

Se stravou souvisí i vitamíny, takže se není co divit, že podle portálu Finparada, který se odkazuje na statistiky nejmenovaných lékáren, jsou v kurzu i doplňky stravy – stylově ve vánočním balení. Vitamíny, super potraviny, speciální balíčky pro ženy podporující vzhled a zdraví pleti, vlasů a nehtů. Z toho už fakt něco vykřešete! A pokud ne, poslední záchrana má podobu knihy.

Nemusí být knihomolka, aby měla radost

Podle Eurozpráv klasické knihy kupuje na internetu 30 % Čechů, přičemž nejčastěji jsou to mladí lidé mezi dvaceti a čtyřiceti lety, kterých je více než třetina. Bingo. Na základě informací výzkumné agentury NMS Market Research se v této generaci meziročně zvýšil zájem právě o klasické knihy, což ta vaše asi ví, neboť k tradičním bestsellerům patří kuchařky a knížky o hubnutí a dietách. A co si budeme povídat, všechny vyjmenované se po novém roce hodí. Tak co, už máte jasno?

Autor: Kristýna Vágnerová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

8 hrozivých věcí, které vás čekají před Vánoci

Pár zaručených rad, jak přežít vánoční večírek