8 hrozivých věcí, které vás čekají před Vánoci

Rok se s rokem sešel, a za dveřmi jsou opět Vánoce. Že se už nemůžete dočkat? Tak to jste zřejmě zapomněli na předešlá léta! Než se totiž objeví Ježíšek, čeká vás řada hrozivých věcí…

Vánoce jako svátky klidu a pohody? Ale kdeže!

Už jste se doslechli, že jsou Vánoce svátky klidu a pohody? Pokud ano, člověk snadno nabude dojmu, že stres a shon jsou přítomny pouze v jeho okolí a ostatní si toto období náramně užívají. „Naštěstí“ je ale opak pravdou – konec roku připravuje vypjaté okamžiky takřka všem nehledě na pohlaví, věk či rasu. Jakéže „báječné“ věci vás tedy letos o Vánocích opět pravděpodobně čekají?

  • 1. Sehnat dostatek financí. Svým nejbližším chcete většinou udělat v průběhu Vánoc co největší radost. Tedy za předpokladu, že se právě nerozvádíte. Problémem však mohou být finance. Není tedy divu, že různé společnosti půjčující peníze si v tomto období mnou ruce. Chcete-li ušetřit, můžete dárky zkusmo vyrobit sami, ale pouze pokud jste zruční! V opačném případě to zřejmě parádně schytáte.
  • 2. Vybrat vhodná překvapení pod stromeček. Čím je člověk starší, tím neodbytnější má pocit, že dává stále stejné dárky. A nedej bože, pokud příbuzenstvo čítá nejen ty nejbližší, ale také x strýčků, tetiček atd. Volba vhodných překvapení se zkrátka rovná běhu na dlouhou trať, a stejně nemáte žádnou jistotu, že vás v cíli někdo pochválí. Tak ať aspoň doběhnete!
  • 3. Vystát nekonečné fronty. Pro dárky s největší pravděpodobností vyrazíte do nějakého super-, hyper- nebo ideálně „megamarketu“. Jenže v takovém případě musíte nakupovat se značným předstihem. S blížícími se svátky klidu totiž roste všeobecný stres a obchodní domy připomínají bojiště. Navíc vám bude snad v každém krámě připadat, že jste se vrátili o 30 let do minulosti a právě přivezli banány.
  • 4. Modlit se za spolehlivost přepravců. Jistě, výše zmíněným komplikacím se lze zdánlivě vyhnout díky nákupu dárků v některém z e-shopů. Vše si tedy můžete vybrat z pohodlí vlastního domova, jednoduše objednat a pak už jen v klidu čekat na doručení. Tedy pouze do chvíle, kdy vám přepravní společnost 23. prosince oznámí, že je váš vytoužený balíček na druhém konci republiky. Inu, aspoň si budete moci oprávněně zanadávat.
  • 5. Shánět stromeček a kapra. S jistým předstihem byste měli vyrazit i pro tyto tradiční symboly Vánoc. Pokud to necháte na poslední chvíli, opět značně riskujete. Rodině totiž budete jen těžko vysvětlovat, že toto je skutečně vánoční stromek, ne uschlý keř zpoza domů, a že ona podivná mřenka ve vaně je opravdu kapr, který není mrtvý, ale jen si tak spokojené hoví.
  • 6. Lhát dětem. „Tatínku, uvidím už letos konečně Ježíška?“. Nevinná otázka, ovšem upřímnost vůči nejmenším bere v takovém okamžiku za své. Pravda je ale mnohdy ještě horší. Mrňousům budete jen těžko vysvětlovat, že milý Ježíšek už takřka dva tisíce let dlí v zemi (anebo v nebi?) a pravděpodobně nedorazí. To už jim radši skutečně zalžete.
  • 7. Trénovat pocit překvapení. Očekáváte-li letos opět příval ponožek, které budou navíc stejné „krásné“ jako vloni, budete muset chtě nechtě zahrát překvapeného. Pokud tedy nechcete ranit něčí city, musíte údiv pořádně natrénovat. Pomalu se tak blíží období, kdy byste měli trávit určitou část dne před zrcadlem v rámci cvičení obličejového svalstva.
  • 8. Hubnout před „bouří“. Obžerství je nedílnou součástí vánočních svátků. Není tedy od věci si v žaludku předem udělat místo, abyste po jejich skončení nepřipomínali těhotného hrocha. Na druhou stranu, pokud nevolnost z pocitu hladu vystřídá nevolnost z neustálého přejídání, Vánoce si celkově asi moc neužijete. Zkrátka a dobře si nevyberete.

Buďte v klidu, stejně se všechno pokazí

Pokud celé martyrium předvánočního období ve zdraví přežijete, stejně se obvykle něco pokazí. Někomu z rodiny zaskočí kost z kapra a skončí v nemocnici, stromeček shoří, protože děti chtěly mít jako ozdobu mermomocí svíčky, případně zjistíte, že jste věnovali dárek pro milenku manželce, a naopak. Ono vlastně budete rádi, že máte svátky klidu a pohody konečně za sebou…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejvtipnější a nejtrapnější rodinné fotky na Vánoce

Pár zaručených rad, jak přežít vánoční večírek