Chcete ženě poděkovat, projevit své city, omluvit se nebo jí jen udělat radost? Květiny jsou správnou volbou. Florista radí: jaké vybrat?

Pamatujete, jak tatínek nosil každý měsíc mamince květiny? A pamatujete na její úsměv a jiskřivý pohled v očích? Květinou totiž nikdy nic nezkazíte. Naopak, můžete získat plusové body. Florista vám poradí, jak vybrat tu nevhodnější právě pro vaši partnerku a pro konkrétní příležitost.

Florista radí, jak vybrat květinu

Ženy jsou stále stejné. Květiny je vždy potěší. Je jedno, zda je to jen jedna růže nebo mix druhů v jedné větší kytici. Možná svou partnerku mile překvapíte, protože na kytičku od vás už nějaký ten pátek marně čeká. Když jste se poznali, na každé schůzce dostala kytičku, ale časem to nějak vyprchalo. Teď už kytičku dostane jen k svátku nebo narozeninám.

Dejte jí najevo své city i jindy a vyberte tu nejkrásnější kytici, která vše řekne za vás.

Naslouchejte

Jaké květiny má žena ráda? Nechte si je zakomponovat do vazby. Navštivte květinářství, kde mají velký výběr čerstvých květin a poraďte sefloristkou, jaké další kytičky by k těm preferovaným doporučila. Poradí vám a připraví kytici, která bude brát dech.

Také je možné, že ženu víc potěší hrnková květina než ta řezaná. I to se počítá, tak ji klidně kupte.

Florista radí, jak vybrat květinu

Překvapte

Každý má rád milá překvapení. Co takhle poslat kytičku do zaměstnání? Nebo s ní prostě přijďte jen tak domů.

Rozbalte ji

Než budete pugét předávat, vyndejte ho z papíru. Jen tak to bude mít ten správný efekt. Nadšení bude obrovské.

Květiny si pečlivě vybírejte

Než se kytičky dostanou do našich obchodů, urazí pěkný kus cesty. Nekupujte zajíce v pytli a všechny květy si pořádně prohlédněte. Neměly by být povadlé, skloněné, oschlé a měly by mít všechny okvětní lístky. Povadlá kytice by místo ve váze mohla skončit v koši.

Florista radí, jak vybrat květinu

Pozor na počet

Kdy se hodí sudý a kdy lichý počet? Kolik květin zvolit na první schůzku?

Sudý nebo lichý?

Běžně se dává lichý počet. Výjimku ale tvoří různá výročí (na 30.výročí svatby se prostě hodí 30 kytiček) a narozeniny (přeci nechcete říct, že počet je pro jistotu o jednu vyšší, už s výhledem na další rok). Svým blízkým tak můžete darovat i sudý počet.

Pokud prostřednictvím květiny chcete nějaké ženě poděkovat, dejte si pozor na lichý počet. Ten sudý by mohl ženu rozladit.

První schůzka

Počet květů na první schůzku je jasný. Jeden! Nejenže svou vyvolenou potěšíte, zároveň jí ukážete, že jste dobře vychovaní, uctiví a máte o ni zájem. Zároveň si ji ale nechcete kupovat, vaše city jsou opravdové.

Autor: red