Proč jsou elektrokoloběžky tak populární?

Elektrokoloběžky vzaly naše města útokem. Tento nenáročný dopravní prostředek vám zajistí bezstarostnou a rychlou jízdu městem. Už žádné stání v kolonách. To vše s minimálními vstupními a provozními náklady. Jaké jsou největší výhody elektrokoloběžky a proč je tak populární?

elektrokoloběžky

Nemusíte jezdit MHD

Elektrokoloběžka je ideální dopravní prostředek do města. Jestli potřebujete popojíždět například do práce nebo se rádi projedete ve volném čase, s touto vychytávkou budete v sedmém nebi.

Patříte mezi lidi, kteří v MHD doslova trpí? Jen si vzpomeňte na ty otravné kolony a nekonečné stání autobusu v dopravní zácpě. Vůbec nejhorší je to v létě, když je horko a v dopravním prostředku nefunguje klimatizace. Nemluvě o tom, když přistoupí někdo, komu nic neříká osobní hygiena. Na elektrokoloběžce budete mít vítr ve vlasech a vždy jistotu, že nikdo nenaruší váš osobní prostor.

Vzrušující jízda, která baví každého

Jízda na elektrokoloběžce si získá každého. Jestli máte rádi vychytávky jako jsou chytré hodinky, chytré telefony a další, brzy se sžijete i s tímto zařízením. Svého parťáka na jízdu městem můžete spárovat s telefonem. Tak získáte přístup k pohodlné personalizaci a sledování jízd.  

S elektrokoloběžkou získáte svobodu. Na jedno nabití dojede až na 30 km vzdálenost v závislosti na modelu. Opravdu nadupané modely to vytáhnou až na 45 km. A rychlost? Až 25 km/h. Užijte si bezstarostnou jízdu. Kdykoliv vás napadne. S terénní elektrokoloběžkou dokonce můžete vyrazit i do terénu.

Je nenáročná

Na rozdíl od jiných dopravních prostředků (například auto, ale i kolo) nepotřebuje skoro žádnou péči. Dá se složit a vzít do pod paží. Snadno se ovládá, zvládne to dospělý, ale i senior nebo dítě. Jen ji musíte sem tam nabít. Nabíjení trvá okolo 3 až 6 hodin opět podle toho, jaký máte model.

Jediné, co je potřeba ke koloběžce pořídit, je kvalitní helma. Hlava není sbíječka, tak buďte opatrní. Skvěle poslouží klasická helma na kolo. Není potřeba kupovat helmu na motorku, ani vymýšlet žádné jiné složitosti.

Oproti autu nic nestojí

Přemýšlíte nad koupí auta kvůli jízdám do práce? Přehodnoťte to! S elektrokoloběžkou uděláte mnohem lepší rozhodnutí. Na rozdíl od auta totiž nemusíte řešit parkování, platit pohonné hmoty, povinné ručení a další nepříjemnosti.

Mít vlastní auto je sice komfort, ale jestli ho máte opravdu jen na jízdu do práce, která není zas tak daleko, v tomhle ohledu vám mnohem lépe poslouží právě elektrokoloběžka. A za peníze, které ušetříte za benzín nebo naftu můžete vzít v létě přítelkyni k moři. Nemluvě o vstupních nákladech, které jsou u koloběžky nesrovnatelné menší.

Nabízí ekologický provoz

Jestli vám není životní prostředí úplně ukradené, tak určitě uvítáte fakt, že elektrokoloběžky jsou ekologickým řešením. Při jízdě do vzduchu nevypouští žádné emise a jejich velkou část lze recyklovat.

Výhodou je i to, že mají tichý chod. Nijak tedy nepřispívají ke hlukovému znečištění, kterého je zejména ve velkých městech až příliš. Nejlepší elektrokoloběžky jsou tak tiché, že o nich vůbec nevíte. Tedy až do chvíle, kdy kolem vás prosviští.

Udrží vás v kondici

Elektrokoloběžka sice většinu práce zvládne za vás. Ale není to tak, že byste vůbec nic nedělali a na jízdě se nijak nepodíleli. Sice se nenadřete, jako třeba na kole, ale i tak musíte zapojit zádové svaly a střed břicha. Ramena se zase starají o směr jízdy a stabilitu. Nohy balancují a vyvažují otřesy.

Když si to tak srovnáte, jízda je celkem dynamická a pokud se snažíte být aktivní, elektrokoloběžka je to pravé. Sami pocítíte, že je to lepší než sedět v autě nebo MHD. Knížku si sice nepřečtete, za to se můžete kochat při jízdě okolím a užívat si jízdu městem.