Budíky, které vás dostanou z pelechu

Máte problémy se vstáváním? Asi by to chtělo nějaké mašinky, které vás donutí k činnosti a ne k pouhému zamáčknutí čudlíku. Těmhle se to jistě podaří…

Budík kasička

Kobercový budík

Pro začátek něco jednoduchého a nenásilného. Bude stačit, když se prostě postavíte. A to přesně na koberec, který vypadá docela obyčejně, třeba jako rohožka před bytem. Ovšem v tomhle kobercovém obdélníku je zabudován důmyslný budík, který svůj zvuk nezastaví, dokud se na něj oběma nohama nepostavíte. A navíc na LCD displeji ukazuje, kolik je hodin a že vstáváte právě tak včas.

Banclock

V názvu je cítit spojení slov banka a hodiny či budík. Systém, jak umlčet je tenhle budík, je prostý. Musíte do jeho útrob vhodit minci. Jestli si tedy žádnou večer nepřipravíte na noční stolek, tak ráno musíte rychle z postele do peněženky a umlčet toho „řvouna“. Výhodou je, že při buzení si můžete pěkně našetřit.

Laserový budík

Na „típnutí“ tohohle budícího stroje musíte mít přesnou mušku. Budík ve stylu laser game jí totiž ke svému zmlknutí potřebuje. Jen přesný zásah středu budíkového terče vypne zvonění. Je jasné, že tohle nutné soustředění vás probere.

Létající budík

Na velice podobném principu je sestrojen i budík s létající vrtulkou. Ve zvolený čas začne nejen vydávat zvukový signál, ale k odletu se připraví i zmiňovaná vrtulka. Jestli ihned nezasáhnete, tak ji pro klid a ticho budete nuceni honit po pokoji a rychle umístit zpět do těla budíku. Rozcvička na ráno a probuzení jak dělaná.

Darth Vader budík

A na závěr jedna lahůdka pro všechny fanoušky série Star Wars. Tenhle budík s designem Darth Vader bude nepřehlédnutelnou dominantou vaší ložnice. Nejen že vás vzbudí třemi nastavitelnými zvuky, ale je schopen vám pustit i rádio a v uhrančivých očích vám ukáže přesný čas.

Autor: Petr Lízal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zkratky současných puberťáků. Chytáte se?

30 důvodů, proč číst Prochlapy.cz. Necenzurované výpovědi redaktorů!