Jak mít svůj osobitý styl, a přitom šetřit zdraví svých očí?

To, jak vypadáme, je pro nás velmi důležité. Navíc, muži obvykle nemají tolik možností k vyjádření vlastního stylu jako jejich něžné protějšky, ověsit se množstvím řetízků, náramků apod. je nám zkrátka tak trochu proti srsti. O to více musíme využít toho, co máme k dispozici.

brýle

Napadlo by vás například udělat si perfektní módní doplněk z obyčejných brýlí, které ve většině případů vnímáme spíše jako nutné zlo než jako dekorativní prvek, či dokonce estetický rám našeho obličeje?

Co o vás vypovídá šířka a tvar obrouček

Vzpomeňte si na to, jak jste své první brýle vybírali. Hrála roli barva? Zajímavý vzor na nožičkách nebo jste jednoduše sáhli po těch, v nichž jste vypadali „nejméně děsivě?“ Tipli bychom to nejspíš na poslední variantu. A právě proto je teď na čase svůj výběr znovu zvážit.

Brýle, které podtrhnou vaše silné já

Dovolte brýlím, aby se o skvělý první dojem postaraly za vás. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Tak například, chcete-li mít vzhled záhadného intelektuála, vsaďte na silnější obroučky v méně výrazných barvách. Profesionální image naopak pozvednou ty oválné nebo obdélníkové v neutrálních barvách jako jsou:

  • hnědá,
  • šedá,
  • černá,
  • zlatá
  • nebo stříbrná.

Když chcete vypadat mladistvě

Začínají se na vás podepisovat šediny, díky začínajícím vráskám vypadáte jako váš dědeček apod.? Věřte nebo ne, i správně vybrané dioptrické brýle vám v tomto ohledu mohou skvěle pomoci. Stačí, když sáhnete po obrubách s jemnými tvary. Pro muže se hodí zejména obdélníkové s hnědou, bronzovou nebo vínovou barvou. Naopak u žen bývají doporučovány tzv. kočičí oči.

Brýle, jež představí vašeho vnitřního umělce

Máte kreativní povolání a chcete, aby to všichni věděli už na první pohled? Pak hledejte brýle s moderními a extravagantními tvary. Povoleno je vše – silnější obroučky, geometrie (barev i vzorů) i trocha crazy stylu.

Naneštěstí v běžných optikách s tímto přáním spíše nepochodíte. Pátrejte proto u specialistů nabízejících i speciální řady, jako je například značka eyerim collection. Jejich nápadité kolekce si zamilují všichni, kdo touží v ulicích jednoduše zazářit. Koneckonců – ne nadarmo se jedná podle prestižního magazínu Forbes o nejrychleji rostoucí e-shop s oční optikou, působící v regionu střední a východní Evropy.

Aby vám brýle vydržely dlouho krásné a perfektně sloužily

Ovšem jen o správném nákupu brýlí to není. Pokud se o ně nebudete správně starat, vezme jejich unikátní krása i spolehlivost velmi rychle za své. Mnohdy stačí jedno špatné odložení a skla se poškrábou. Proto si pamatujte, že brýle je vždy nutné odkládat tzv. na nožičky nebo jim přímo dopřát ochranu v podobě dobře padnoucího pouzdra.

Rozhodně není vhodné jejich nošení na krku, a to ani u brýlí na čtení. Snadno je totiž přimáčknete například ke stolu, čím poškodíte nejenom skla, ale i drahé obroučky.

Zaměřte se i na správné čištění

Snad žádná jiná pomůcka se nedokáže ušpinit tak rychle, jako právě brýle. Byla by však chyba snažit se je očistit například za pomoci bavlněného trička a podobných materiálů. Na sklech totiž mohou vznikat mikrokazy a mikroškrábance, jež se však samozřejmě postupem času zhoršují a rozšiřují. K nutnosti pořízení nových skel se tak můžete „dopracovat“ mnohem dřív, než byste se nadáli.

A čím tedy brýle čistit? Jedině hadříkem z mikrovlákna. To vám zaručí šetrný postup údržby vždy a všude. Vyplatí se jich mít po ruce dostatečné množství. Vložte si jeden do každé brašny, ledvinky či do pracovního stolu. Při jejich nákupu můžete využít třeba výhodné slevové kódy, díky nimž neutratíte za tuto nezbytnost celou svou výplatu. A to se rozhodně hodí.